Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Jozu'nun Abartılması

@Dragon

Hala Dof'un yeteneği Jozu'ya kesin olarak etki etmez diyorsun. Peki bu adamın Hakisi, Jozu'dan yüksek ise olay Law vs Vergo gibi olamayacak mı? Doflamingo üstün hakisiyle, Jozu'nun hakisini bastırıp meyvesini ekarte edemeyecek mi? Çok kesin konuşuyorsunuz. Jozu'nun meyve gücü ile Mr.1 tam olarak aynı değil. Mr.1'in meyvesi çelik çelik meyvesi ve bu adamın vücudunun çelik olduğu yürürken de belli oluyor. Ten rengi bile çelik gibi griye çalan bir renk. Sadece saldırırken, makul bir biçimde eklemlerini keskinleştiriyor. Jozu'da ise böyle bir olay yok. Yürürken elmas vücut havası vermiyor ve mangada çıktığı bölümlerde ne zaman vücudunun elmasa dönüştü bariz bir şekilde gösterilmiş. Saldırırken ve savunma yaparken kendisi açıp kapatıyor. Evet, bu kesin bir bilgi değil ama bana aksini manga sayfası olarak gösteremezsin. Yok çünkü, mangada Jozu'ya bir darbe geldiğinde elmas vücudun otomatik devreye girdiği bir sahne yok. ;) Bir de yine aynı bahis, Doflamingo'nun yeteneği kesin değil. Evet bu adam kukla yeteneğine sahip ve uçabiliyor ama bunu neyle ve nasıl yaptığı kesin değil. İp de olabilir, hava da olabilir. Şerit halinde havayı kullanması bana daha mantıklı geliyor. Yoksa iple Gök Yolu tekniğini açıklamak zor olur.
gökte nasıl uctugu önemli deil biz saldırısndan bahsediyoruz.bu adam saldırırken ip kullanmadımı ? ip kullandı, bütün parmaklarına ip dolanmıs sekilde saldırdı,kesti smokerı.vergo bedensel meyve kullanıcısı degil yani paramecia degil,hakisini nötrlersen insan olan bedene,et ve kemige inersin kesersin.doflamingoda vergoya aynısını yapabilir.ama elmas olan adamda eger o an vucudu elmassa,dofun hakisi nötrlese bile ip kesemez diyorum ben.kesinlik içinde konusyorum çünkü eger ip elması kesiyorsa e.oda maldır bu kadar basit.law diyorsan onun meyve gücü room içinde tüm materyallere hükmetmesini saglıyor.yani eger hakisi,jozunun hakisini nötrlerse,law yetenegiyle jozuyu böler.çünkü elmas yada adamantium savunmasının bir anlamı yok lawa,adamın yetenegi bu ;) jozuda saldırırken vucudunu elmasa dönüstürdü ama savunma halinde hep elmastı,ben şimdi senin dedigini kabul edebilirm ama akside olabilir bunu bilemeyiz.

burda olusan durum su;eger doflamingo bire bir vsde jozuyu elmas modunda olmadan yakalarsa ve hakisi ondan üstünse keser jozuyu,ama smokerı bile öldüremeyen adam jozuyu o halde bile kolay yenemez.diger yandan jozu mal degil ve elmas modunda karsısına gecerse,doflamingonun,hakileri birbirini nötrlese bile elması ip çizemez.wikiada bile altını çizmişler;jozunun savunması herhangi bir armament haki veya tekkai kullanıcından daha fazladır diye elmas sayesinde.yaf çelik bile yamulutulabilir.bu elması öyle hala getirdinizki ip keser oldu,hava olsun oda kesemez ve artık tekrarlamaktan gına geldi :D elmas savunmasını degil,elmas artı busoshoku savunmasını övüyorum ben ;)

buda saldırı şekli doflamingonun ; adam iple kesiyor, bariz çizmiş mangaka,uzak mesafeden hava kesiliyormus gibi durmasının nedeni,o ipin inceligi,zaten herkez görebiliyor olsa, tüm iyi kılıc ustaları doflamingodan kurtulur ;)



Doflamingo'nun Garp'ı durdurması imkansız bir olay. Bunu örnek vermek başlı başına yanlış hocam. Doflamingo yonkoulardan korkuyor ve schi koltuğundan kalkmak istemediğine göre o seviyeyi aşamamış ve Jozu'yu kolayca durdurdu. Orada öyle zorlanır gibi bir havada hissetmedim ben, sen hissettiysen bilmem.
seytan meyvesi yetenegi sabit bir güc,eger garp haki kullanmasa onu tutar.en kötü jozu kadar tutar.ama mesele su dof elini kaldırana kadar garp kac tane vurur ? ben yener anlamında söylemedim,yetenegi en güçlü insanları bile uygun anında yakalarsa durdurabilir anlamında söyledim.
 
Şu shic nereye amiral nereye mantığını bakalım Mihawk'ın gücü adam akıllı gösterildiğinde de söyleyebilecekmisiniz:D Ayrıca dof'u tam güç görmedik daha çok kesin konuşmamak lazım belki sadece Jozu'yu tutmaktan ibarettir gücü belkide onu kesebilecek kadar iyidir bilemeyiz
Son chapterdan sonra biraz mantıklı düşünürsek Jozunun gücünün aslında Dofa ters olduğu bariz.Adamın yeteneği kesmek ve karşısında elmas adam var.Buna rağmen Jozuyu durdurabildi,haki zırhını aştı yani demek meyvesi olmasa jozuyu sıkı bir dövüşten sonra keserek yenebilirdi.
 
Manga sayısını bulamadım ama dof arkadan mı üstüne çıkıyordu jozu nun yoksa önden mi zıplayıp geçiyordu ? Animeden arkadan tak diye durdurdu hatırlıyorum ama :confused:
 
Önündeyken hatta croconunda arkasındayken ani bir hamleyle zıplayıp arkadan tepesine bindi jozunun.

@Mahir

Jozuyu kesebilmesini hakinin iptal etme yeteneğine bağlıyorsun ama Jozunun haki seviyeside önemli.Demekki zırhı yeterince aşıp elmas bedene ulaşamıyor yada ulaşsada kesecek gerginliğini artık kaybediyor, o yüzdende durdurmakla yetiniyor bence.Onun dışında iki hakinin birbirini nötrleyip iplerinde elması kesememesi gibi bir durumda olabilir tabii.

Jozunun arkasına geçmesinin sebebide Jozu ön tarafa doğru hamle yaptığında ipleri gerginleştirip dizginleyecek pozisyonda sabit tutabilmesi için.Ön taraftan bu kadar kolay yakalayamazdı.Burda işin içine Dofun zekası giriyor bence :rolleyes:
 
jozu sadece kesme değil fiziksel darbelere en dayanıklı adam serideki. Adam direk elmas. Var olan en sert madde. Hakisi olmayan bir adam bence saf fizik güçle jozuyu aşamaz. Mesela lucci saf fizik güçle luffyi mahvetti. Ama bence saf fizik güçle hakisiz wb normal yumruk atsa, jozu ne kadar etkilenir?
Yerden yere vurur
 
Bu akainu,ace bölümüne WB'yi de katarız. Malum titreşimler dondurulamıyor. Bunun dışında sadece Aokijinin gücü değil, Akainu'nunkide herkese ters.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık