Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Sakazuki vs. Marco & Jozu & Vista

Kim kazanır?


  • Kullanılan toplam oy
    208
Yukarıda verdiğim örnekler sana mantıklı geliyorsa ''gördüklerine göre'' yorumlaya devam et, arkadaşım cinyıs :)

Şu seride sadece gördüklerine göre karakter değerlendirmek kadar saçma iş yok bana göre. Bir karakter vardır, seride yeri yoktur, potansiyel yoktur, hiçbir ağırlığı yoktur, mangaka gösterir ve o adam biter. Bu tipleri gördüklerine göre yorumlarsın.

Senin için demiyorum. Dragon, Mihawk, Marco, Jozu gibi adamları gördüklerine göre değerlendirirsen yanılırsın. Bunun farkında olmak 2 kere 2 kadar basit bir sonuç. Ve işin daha trajikomik tarafı, insanlar bu karakterleri yerden yere vururken tüm seriye değil sadece 1-2 sahneye bakarak karar veriyorlar :hoo:

Yıllardır diyorum. Marco, Jozu güçlü adamlar, Mf'yi anlayarak yorum yapın, yapmayın etmeyin diye. Millet Kraker'i gördü, son birkaç haftadır devreleri yanık yanık geziyor :D Kimilerine göre serideki güç dengeleri altüst oldu, hiçbir şeyi kestirmek mümkün değil, yonkou adamları güjlüymüş falan fistan. Alt üst olan bir şey yok. Senin güç dengelerine bakış açın yanlış olduğu için güç dengeleri alt üst oldu diyorsun sadece. Senin güç dengelerin alt üst oldu. Hani en azından bunun farkına var be adam :D Sorun Oda'da yani, seride; kendisinde değil ahaha :fool:

Hayır, yanılman sorun değil ama keçi gibi inatla savunma yanılabileceğin şeyleri. Salt inat yani arkasında hiçbir şey yok; bomboş.

Yukarıda verdiğim örneklere onlarcasını daha ekleyebilirim. Burdan hareketle gördükleriniz bazı karakterleri ve olayları değerlendirmek için kafi gelmez diyorum. ''Ee senaryo mu yazak'', değil mesele. Bir parçaya bakacağına tüm tabloya ve güç dengelerine bakıp, o adamın aslında nerelerde olması gerektiğini az-çok tahmin edebilirsin. Gördüklerine göre değerlendirmekten biraz daha meşakkatli bir iş ama ne yaparsın, daha sağlıklı olanı bu :)
Onları MF'e göre değerlendirme Akainu'nun herşeyi MF de. Güzel mantık.

Sakazuki'i E.oda kaç kere ne durumlarda çizdi bir aç bak.

1.Marco ve Vista ne diyor '' bir anlık hatamız ile Ace'i kaybettik bir daha bu hataya düşmeyeceğiz'' bunu diyen adam Akainu'a habersiz daldı ve neyi var neyi yok saldırdılar. Herifte çizik oluşmadı.
E.oda bile bunu biliyor ki Marco ve Vista'ı çekti direk Beyazsakal geldi Akainu'a saldırdı.

Akainu'u direk Marco+Vista+Crocodile+Tümenlere karşı çiziyor. Ve çarpışıyorlar. Sonrasında Akainu bir panelde Cruiel'i yere sermiş kaçmanıza izin vermem diyor. E.oda oraya not düşmüş '' Kazanıyor olmalarına rağmen '' diye.
Orda sadece Akainu yok denizci askerler var diyenlere gülerim. O kıçı kırık askerler Luffy'nin kral hakisi ile bayılan adamlar. Gelip ne yapacaklar.

2. Jozu örneğini veriyorsunuz. Jozu Aokiji ile savaştığında tek hamlede dondu. Dikkatsizlik diyorsunuz adamın işi tek saldırıyla mı biter? Hiçbirşey yapamadı izledi donmayı. O Aokiji'nin durumu ortada Akainu karşısında. Elmas + hakisi var savunması aşılmıyor diyorsunuz elinizde hiçbir veri yok. Daha JOzu'nun meyvesi nedir ne değildir oda belli değil.

3. Akainu tek başına gidip Karasakal ve adamlarının olduğu adayı basıyor. Herifler kaçıyor. Ama siz bunu bile görmüyorsunuz. Aynı hareketi Zoro yapsa , biçeceğiniz kalıbı düşünemiyorum.

Toei şirketi bile farkı görmüş, animeye uyarlarken Akainu Marco'u Jinbe'inin önünde savurdu yoluna devam etti.

Adam gördüklerine göre demiş aynen de öyle , gördüklerine göre de değil mangakanın yaptıklarına göre Akainu üstün bir adam. E.oda öyle olmasa tüm tümenleri bu adama karşı çizmez. Tüm karasakal korsanlarının olduğu adaya bu adamı yollamaz. Artık çevirmeyin işinize geldiği gibi.
 
@Jason Voorhees

Karasakal'ın korkaklık üzerine kurulu korsanlık anlayışından yola çıkarak Akianu'ya pay biçmek ne kadar mantıklı bilemiyorum :) Hani öyle bir yazıyorsun ki sanki bıraksan Akainu iki meyveli Teach'i Shiryuu gibi bir adamı ve kalan diğer üyeleri adaya gömecek :fool:

Tüm tümenleri karşısına aldı falan.. Akainu at gibi koşturabilsin diye kolunu aldırdı mangaka. Yoksa Mf'de Kizaru'nun rakibi Marco, Jozu'nun rakibi ise Akainu'ydu. Ve Aokiji'den başka kimse elması o kadar kolay ekarte edemezdi. Mf'yi anlamamakta ısrar ettiğiniz için size göre denizciler kami.

2 sene sonraki Ace'i düşün. Beyazsakal tümenlerinin (Jozu da dahil) hepsinin gücünün 3 tane Ace ettiğini düşün.

2 yıl sonraki 3 tane Ace amirale yenilir mi ? Senin mantık bu. Tüm tümenleri karşısına aldı Akainu. Ooooo paşammmm, büyüksün :alkis:

Dediğim gibi siz devam edin. Tümen komutanlarını gördükçe Akainu'yu bu kadar abarttığınıza değer miymiş değmez miymiş göreceğiz. Başka da diyeceğim yoktur hakim bey :)
 
Marco ve Vista, Akainu'nun logia savunmasını aşamadı deniyorda Akainu, Marco'nun anka savunmasını aşabildi mi ? Garp'ın yaptığını bile yapamadı.

Marco + Vista zaten kafa kafaya gider, hatta yenebilir diye düşünüyorum. Akainu bildiğin kaçtı Marco ve Vista'dan, onlara zarar bile vermeden bir şekilde savaşmayı bıraktı ve sonra tekrar Luffy'ye saldırdı. Çünkü Vista'da dahil hiç bir zarar gözükmüyordu.

Jozu'yu da eklersen bu iş biter, Marco ve Jozu, Akainu eşiti Aokiji'yi tutacak güçte karakterler bireysel olarak, Vista'da Mihawk'ı tutacak çapta bir kılıçustası, hatta Databook Blue Deep'e göre daha da fazlası.

Jozu, 10 dk dayandı falan denmiş, dikkat kaybı olmasa nasıl kazanacaktı Aokiji ? Aokiji eğer Jozu'dan bariz üstün olsa, orada dikkat kaybından avantaj sağlamak için beklemez direk üstünlüğünü hissettirirdi, yani bir daha Jozu'yu gördüğümüz vakit zorlanan ve sağı solu donmuş bir halde görürdük, ama adam dikkat kaybına kadar sapa sağlam Aokiji karşısında bekliyordu.

Marco vs Akainu'ya bakalım, Akainu Marco'ya denkmiş gibi hitap ediyor, ''Sana onların buradan kaçmasına izin vermeyeceğim.'' diyor , Jinbe'ye bakalım mesela, diyor ki ''Bir Shichibukai olarak gücümü iyi bilmen gerekir zaman kazanmaya çalışmaktan öteye gidemezsin.'' yani bazı arkadaşların düşündüğü gibi Marco ile Akainu arasında öyle çok fark yok, olsa zaten Akainu bir şekilde Marco'yu yenmeyi başarırdı orada. (Jinbe ve Ivankov'a yaptığı gibi) Günlerce tek başına dövüşebilecek çapta Marco.

Ondan sonra Tümen komutanları hepsi dalmış deniyor, ya Curiel dediğin adam kim Amiral karşısında iş yapsın ? Moria ile denk giden bir karakterden bahsediyorsun, Jinbe'yi bile çıkarsan Moria'ya tek atıyor, Curiel ise berabere kalıyor. Marco'nun Curiel çapında birisini Akainu'ya savaşmak için yollaması için beyin özürlü olması gerekir. Curiel kim Akainu kim, belli ki orada tümenler başka yerlere dağılmış, mangada açık açık diyor, ''bütün denizciler, tüm güçlerinizin yarısını WB korsanlarına diğer yarısını BB korsanlarına yollayın'' Akainu orada WB korsanları ile savaşırken denizci güçlerinin yarısına sahipti, bunu ben değil manga söylüyor, ama neymiş Akainu tek başına savaşmışmış...

Teach kaçmış, o yüzden Akainu güçlüymüş. Aynı Teach, Sengoku + Garp'tan kaçmıyordu, şimdi Akainu sever arkadaşımız Akainu > Sengoku + Garp mı diyecek, Yoksa Teach'in sahip olduğu ''gereksiz sebeplerle kavgaya girmeme'' felsefesini hatırlayacak mı.

Teach, Ace'ten de kaçıyordu. Ama en sonunda sonuç ne oldu gördük, Akainu madem Teach'i yeneceğinden çok emindi, Teach'in peşinden koşmaya devam etseydi. Jewelry Bonney bile isteyince Teach'i bulabiliyor, Akainu da gayet rahat ''isterse'' bulur.
 
Yazının diğer kalanı tamam da, Teach'in adadan gitmesine felsefe diyorsun ama Akainu Luffy'e gidince kaçtı diyorsun.

Ben de diyorum ki Akainu orada öncelikleri üzerine yoğunlaştı. Kaçmışmış.
Teach dövüşe başlamamış, başladıktan sonra olursa evet bu kaçtı olur, Akainu orada savaşıyor, karşısındaki rakibi geçemeyeceğini anlayınca çareyi kaçmakta buluyor, Teach Akainu ile dövüştü mü ki, dövüşün ortasında kaçmaya karar verdi ? Akainu savaşın ortasında rakip değiştiriyor, fark buradan ileri geliyor.
 
Teach dövüşe başlamamış, başladıktan sonra olursa evet bu kaçtı olur, Akainu orada savaşıyor, karşısındaki rakibi geçemeyeceğini anlayınca çareyi kaçmakta buluyor, Teach Akainu ile dövüştü mü ki, dövüşün ortasında kaçmaya karar verdi ? Akainu savaşın ortasında rakip değiştiriyor, fark buradan ileri geliyor.
Adamın hedefi Ace ve Luffy zaten. Ortaya sazan gibi atlayan Marco. Ki Luffy'i denizaltı kaybolana kadar tarıyor hatta Kizaru. Hedef, amaç o anlayacağın.
 
marco + jozu + vistaya acaba teach bile yonko olmadan önce tekmi dalmıstır, kaldıki akainu :)

konuyu yonkolara upgrade edin bence ;)
 
Şuan bir Yonkou gücüne eşit tek karakter Akainu dur. Diğer 3 amiral ve aokiji tek başlarına bir yonkou gücüne ulaşamazlar. Akainu WB den fena dayak yedi ama Wb fazlasıyla güçlü birisi. Bu 3 lünün karşısına Yonkoular hariç kimi koyarsanız koyun. 3 lüye veririm. Ama Yonkoular ve Akainu farklı seviyedeler.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık