Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 835: Ruhların Ulusu

Bölüm Nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    124
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
One Piece evreninde normal bir insan 140 sene yaşıyor. Koca Ana vergi olarak yıllarını almıyor bu insanların, sadece birkaç ay alıyor. Aldığı ruhları da adanın korunması için kullanıyor. Ben bunda yanlış bir taraf görmüyorum, sen görüyorsan da o senin düşüncendir.
Korsanlik için bu normal bir sey gibi görünse de bu kötü bir sey değil diyemeyiz. Seride 140 yasina kadar yaşayan var ama herkes için bu gecerli mi? 6 ay da 1 ay ömründen aliyor. 60 yilda 10 yil yapar bu az bir süre değil. Vergi olarak insanlarin ömrünü almak bana kötülük geliyor şahsen. Neyse zaten olaylar tam aciklanacak görelim bakalim halk cidden kendi istekleriyle mi ömurlerinden veriyor yoksa buna zorlandiklari için mi veriyorlar.
 
Birine ömrümün 6 da 1 ini vereceksem beni krallar gibi yaşatacak olur olmaz her istediğim önüme gelecek, bahsettiğim şeyler baya büyük tabi harem saray hizmetçiler falan ki rızam olsun yoksa gider başka yerde yaşarım.
Veya psikopat olmam lazım yaşamayı önemsemeyen biri gibi mesela, ne yapsın ömrünü. Ki bir ülkenin tamamı psikopat olamaz.
Son ihtimalde zorluyordur beni. Ki muhtemelen zorluyordur.
Para veya mal değilki bu yaşam yahu. Normal bir insanın kabul edebileceği bir şey değil.
Bir insanın ömrünün karşılığında ona ne verebilirsin ki? Güvenlik doğru cevap değil çünkü zaten ömrüme göz dikmiş bir karının yanında ne kadar güvende olabilirsin?
Yani zorluyor halkını. Jinbeyi ruletle kalmaya zorladığı gibi, giderse kol bacak belki hayatını alacak.
Ya da çay partisine gelmeyenler gibi, yakınının başlarını bir kutunun içinde gönderiyor. Sanji evlenmek zorunda yoksa Zeffin kafa gider.
Kadın hep bir seçenek sunuyor ama kendi istediğini seçmek zorunda bırakıyor.
 
Ben vermem :/ Beleşe de yaşayamam, bütün gün çikolata bisküvi yiye yiye ağzın ekşir la ömür boyu olur mu öyle :( Seyahate gideceksin 1-2 ay ama ona da izin yok :/ Onların olsun Totland benim favorim Water7 :fool:
 
bence şu "rahat yaşam karşılığında ömründen verir misin?" sorusunu akıllara getirmesi bile bu arc'ı diğerlerinden ayrı kılıyor. Aksiyon bakımından biraz pasif kalacak gibi bir de klasik lastik donu gibi uzatma çabalarından dolayı yer yer çok can sıkacak ama beklentilerim olan bir arc oldu sırf işin felsefik yanından ötürü.
Benim fikrim şu yazdığım soruya evet ömrümden verirdim. Çünkü zaten gerçekte de yaptığımız şey bu. Para kazanmak için ömrümüzden vermiyor muyuz zaten? Direk işin sıkıcı kısmı olan çalışmayı atlayıp ömrümden al sonra yediğin önünde yemediğin arkanda -kelimenin tam anlamıyla :D- yaşa. Bir de çatın olsun altında uyuyacak yeter yani.
Ne kötülüğünü gördün? Ben yaşarım Totland'ta. Kral ülke. İnternet bile vardır. :)
:hhh:
elektrik diye ağızda patlayan şekerler kullanılıyormuş zaten
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık