Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Davy back arc'ı tekrar izle.
Yav dediğin sahneyi biliyorum mangada var mi tam olqrak hatirlamiyorum o sahne hiç bir seyi kanitlamaz. Yav Zoro kiliçlari ile ön plana cikiyor. Adam kesip geçiyor ve bitiriyor. Sen Luffyden meyveyi cikar adam haki ile yoluna devam eder 3 tipi de biliyor normalde de zaten tekme tokat dövüsüyor. Zorodan cikartinca ne yapacak bu adam bu kadarda yapmayin az objektif olun. Luffy'nin kollari bacaklari Zoro'nun kiliçlari demek.
 
@Densetsu no Samurai

Yonko devirir derken saldirisi diyorum, o güçte. Herkeste Dof gibi acil müdahale lüksü yok. Issho yesin gammayı eşşek cennetini boylar. Mesele saldiri gucu değil yani sadece. Vurabildigin zaman anlamlı o. Yoksa Akainu 2 vuruşta Aokiji'yi gebertebilir zaten ama o iki vuruşu yapmak 10 gunluk
is.

Law, Dof'u kesebilecek güçteydi, Dof, Law'un kılıcını kolalı eliyle tuttuğunda eli kanıyor, yani Law'da Dof'un vucudunu kesecek güç var ama ipleri geçip ulaşamıyor o vücuda. O acidan Zoro'nun sağlam saldiri gucu olması Dof seviyesi yapmaz yani. Zaten görünen öyle bir seviyede değil. Farazi konuşuyoruz. Neyse, o kadar atlamaya ben ihtimal vermiyorum. Güçlerini sakladığını hep söyledim zaten ben çünkü Wano'da yapacak bizimkiler şovu. Sanji bir yikimci alır Zoro da shogunu alır bence.

Mingo'yu yenecek saldiri gucu demek amirale ciddi zarar verebilmek demek degil. Mingo'nun fiziğiyle amiralinkini bir tutmak senin dusuncen. Ben öyle görmüyorum. Görsem Dof'u da yenemez derim zaten. Dof'a 10 gücündeki bir saldiri kayda eğer hasar verirken amirale anca ah dedirtebilir. Fizik farkı. Misal Teach de pistolle uçuyordu. Kolay hasar alıyordu adam ama aldığı hasara dayanıyordu, tankti. Diğer taraftan KG'nun işlemediği canavar varmış mesela. Anlatabiliyor muyum? Kişiden kişiye değişen bir olay bu. Tutturmussun Dof'u yeniyorsa amiral anca ah demez diye. Ikisini bir tutma. Ama tersi şekilde Dof, Marco meyve sinirina ulasana kadar bir sey yapamadığı için sonuc yenilgi oluyor. Yani atiyorum tek tekmesi Dof'tan %5 yese dahi meyvesi sinirina ulasana degin 20 tekme atıp isini görebilir. Sinirina ulaşsa dahi kendi dayanıklılığı da var malum, gene dövüşe devam edip işi bitirebilir zira kendisi sağlarken Dof hasarlı olacak. Çok büyük avantaj, anka.

Çoğu böyleyse hepsi böyledir mantığı çok sig bir mantık. Bunu geç Marco gibi adamlar az olur zaten. Çünkü düz darbelerle sağlam vurmak yüksek seviye haki ve doruki ister. Bugün Luffy salt haki ve doruki ile ne ifade eder sana? Bir Vergo eder bana kalirsa anca. Dof ile kimse kiyaslamaz bile.

Bu arada Sabo da duz tepik atıyor. Ac bak Issho vssine. Issho'ya çok ciddi olmasa da hasar verirdi. Ama dedik ya seviye diye. Zetto daha fazla verirdi muhtemelen çünkü b.hakisi ve dorukisi ile amiral olmuş.

Garp, Chinjao'yu umursuyor ve antrenman yapıyor. Umursadigi adama neden isimli teknik yapmasın? Madem farklı teknikleri var, en guclusunu vurmasa bile birini vururdu. Mesela Luffy'nin KKG vurması yerine red hawk vurması gibi. Ama 'umursamadina ragmen' duz, hakili vuruyor. Allah Allah manyak herhalde :D Hem umursuyor hem de umursamayip teknik bilem kullanmiyor. Geçelim bunları, açık şekilde tarzı bu adamin.

Bak olay çok basit, Vergo guclu bir adamdı ama amiralle, yonko ile kiyaslanamazdi elbette. Atiyorum Garp'in dorukisi 40 k, hakisi de 10 puan. Vergo'nun da 10 k doruki, 1 haki. Sen Vergo'ya 30 k doruki+9 haki eklersen ortaya Garp çıkar. Anlatabildim mi? Çıkıp da Vergo sadece duz yumruk atmıyor diyemezsin. Duz atar ama kodu mu oturtur.

Zaten örnekler de seviye seviye ortada, Vergo, Marco, Sabo, Zetto ,Garp. Görmek isteyene olay açık.

Marco tarafı orada üstün taraf değil, zayıf taraf. Üstüne karşıda rehine avantaji var. Orada laylaylom takilamazsin. Güçlü saldirin varsa kullanirsin. Marco ise mal herhalde anca duz vuruyor. Hayır ezik koramiral vursa neyse amiral la. Yani kardeşim Marco bu. Savunma yapması saldiri yaptığı gerçeğini değiştirmiyor. Adamlara ciddi hasar verecek saldirisi varken herhalde çok canları yanmasın diye duz vuruyor :D Jozu da vurdu iki damla kan geldi. Yani kardeşim alçaktan uç azıcık. Sen yonkolara 10 amirallere 5.5 veriyorsun diye öyle olmuyor. Adamlar çok sağlam.

Açık olan şeyleri dahi tekrar ettiriyorsun. Birincisi Marco mantıkla hareket etmiyor. Etse çıkmaz zaten BB'nin karşısına. Yenilecekleri gün gibi ortada zira. MF'de denizcilerin baskın olduğu da gün gibi ortada idi ama gittiler. Yani adamlar her zaman mantıkla hareket etmiyor, yürekleriyle de hareket ediyorlar. Luffy gibiler iste. ID'ye girmesi mantıklı değildi aslında %90 ölecekti ama iste gitti.

Öte yandan Marco, Teach'e zarar verir. En başta söyledim zaten, Teach kolay hasar alan bir tip. Ama tank olduğu için dayanıyor. Yani Teach'e dalmasi falan bahane değil. Ortada bir arc var ve amiral karşısındaki durumu ortada. WB acayip acayip teknikler yapmadi iki tane vurdu felç etti. Evet deprem önemli güç ama Usopp'ta ne ise yarar? Hayvani hakisi bu kadar etkili kılıyor. Yani adam depremsiz hakili vursa gene Marco'dan iyi vurur. Hakili bisento ile daha iyi keser. Aksini iddia eden var mi?

Ozet: Marco'nun saldiri gucu iyi ama amiral karşısında yetersiz. Total olarak da amiral seviyesi değil.
 
Son düzenleme:
Bende bu nick varken napayim onu :)
Kid yanlisi yorumlarin dikkat cekiyir o yüzden diyorum.
Sir Crocodile "Dark King" karşısında diz çöker tövbe ister. Kid'i seviyorum ama şu seride duyduğum en havalı lakap ray-san'a aittir. :a:

1 e 1 de kafadan Kaido alır sözünü ortaya sürerek Kid yonkou seviyesi bile diyebiliriz.Denemesi bedava :D
Luffy ıkınarak ayakta duramayan dof'u zor bela yenince amiral seviyesine yaklaşıyor derken (g4'le amiral seviyesi), koskoca Kaido'nun karşısına dikilmiş Kid yonko seviyesine yakındır derim ben de. :)
 
Sir Crocodile "Dark King" karşısında diz çöker tövbe ister. Kid'i seviyorum ama şu seride duyduğum en havalı lakap ray-san'a aittir. :a:



Luffy ıkınarak ayakta duramayan dof'u zor bela yenince amiral seviyesine yaklaşıyor derken (g4'le amiral seviyesi), koskoca Kaido'nun karşısına dikilmiş Kid yonko seviyesine yakındır derim ben de. :)
Yav birak bu yorumlari şimdi Nick,avatar ve parantez içi ile tek geçerim seni :D

Ray yaşlandi yavaş yavaş pek ômrü de kalmamiştir zaten gömeriz yakın bir zamanda :) Lakabi güzel ona diyecek bi seyim yok.

Kid anca kid seviyesidir. Anladin sen :)
 
@Phoenix

İşte ben de Law konusunda şunu diyorum. Mingo kenb. haki konusunda özürlüydü. Amiraller ya da yonkoular bu konuda özürlü olmadıklarından Law'ın saldırısını görüp sıyrılabilir ya da b. haki ile savunma yapabilir. Sen Mingo'ya ne bakıyorsun. Zaten o saldırıyı da Luffy sayesinde yaptıydı Law. Yoksa Mingo'ya bile dokunamıyordu değil amiral-yonkou..

Öncelikle Mf'nin özünü anlamak gerek bence. Marco çok ciddi saldırılar yapsaydı, Jozu kolu kaybetmeseydi vs. Bu tarz şeyler olsaydı Mf çok uzardı. Zaten uzamamasının sebebi de bu. Dikkat et, aynı mangaka aklımdaki her şeyi çizseydim her bölüm 50 sayfa olurdu diyor. Ne çizecekti her bölüme 50 sayfa ? Romantik komedi değil işte. Marco'nun Jozu'nun, Wb'nin gücünü daha ayrıntılı bir şekilde yansıtacaktı muhtemelen. Sen öyle bir ortamda kullanmalıydı savaş gücünü de diyorsun. Haklısın ama bu konuda diretmen manasız. Çünkü bu arc normal bir arc değil ki. Mangakanın kendisi söylüyor. Bir şeyler eksik ayan beyan. Yine de ben Mf'ye göre değerlendirim diyorsan sen bilirsin, ne diyeyim.
 
Yav birak bu yorumlari şimdi Nick,avatar ve parantez içi ile tek geçerim seni :D

Ray yaşlandi yavaş yavaş pek ômrü de kalmamiştir zaten gömeriz yakın bir zamanda :) Lakabi güzel ona diyecek bi seyim yok.

Kid anca kid seviyesidir. Anladin sen :)
Crocodile gitsin de kumdan kale yapsın, sadece onu yapabilir zaten. :)

Kid'i de küçük görme, olur da bir gün croco-boy'la karşılaşırlarsa o elindeki kanca ne olur bilemiyorum artık. :D
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 83)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık