Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

kör topal

Adamın yorumundan işine gelen kısmı alıp haklı çıkmaya çalışma la. Adamın kastettiğinin o olmadığını bilmene rağmen böyle yapmak sana ne kazandırıyor?
Haklı haksız tartışması yapmıyom dalgasına yazdım ben onu :D.


İki tarafta da liderlik vasfı yok bence :D. Ama güç konusunda yada totalde Zoro öndedir.
 
Çoğuna. :artiz:
Her şeyi tek taraflı değerlendirmiş. Bir kısmının da kaptan olmakla hiç alakası yok.

Daynıklılıkta Zoro, Güç gösterisinde Zoro

Bunlara okeyim. Zoro daha dayanıklı ve daha çok güç gösterisi yaptı. Ancak bir kaptan illa ki güç gösterisi yapmak zorunda mı? Diğer adam onun güçlü olduğunu anlasın yeter. Gösteri yapandan çok mütevazı adam seven de çoktur. Misal Teach çok güçlü olmasına rağmen hiç gösteri yapmamış ki başına ödül koyulmamış.

Üstelik Zoro'nun daha dayanıklı olması Sanji'nin hiç dayanıklı olmadığı anlamına gelmez.

Sanji ve Zoro yetenek olarak çok farklı adamlar. Biri kılıç kullanıyor diğeri tekmeleri ile dövüşüyor diye demiyorum. Mangakanın kafasındaki yetenek ve güç olayının hep şu olduğunu düşünürüm: Sanji'nin gücü ve yeteneği çeviklik artı k. haki, Zoro'nunki dayanıklılık artı b. hakidir. Luffy'ninki de ikisinin toplamı artı h. hakidir.
Neden güç tartışmaları hep dayanıklılık üzerinden yapılır anlamış değilim zaten. Sanji şu evrendeki meyve kullanmadan en çevik olan adamlardan birisidir. Zoro çevik değil de demiyorum.
İşin özü ikisinin de farklı tip yetenekleri var ikisi de gücü bakımından kaptan olabilir.

Tek atmada Zoro
Bunun kaptanlıkla ne alakası var? Üstelik Zoro'nun tarzı budur ve bu tarz tek atıyomuş gibi görünüyor. Bu adam kılıç ustaları ile kapışırken bir müddet karşısındaki adamın vücuduna hiç temas etmez. Sadece kılıç tokuşturur. O esnada rakibinin yeteneğini ve gücünü anlamaya çalışır. Rakibinin olayını çözünce bandanayı takar ve bitirici bir teknikle dövüşe noktayı koyar. Zoro hiçbir rakibini küçümsemez üstelik. Farklı seviyede güçler görmeye önem verir. Hatta kendisi ile alakası olmayan kavgada bile Sai'nin tekmeyi görünce ''Ne yıkıcı bir güç, attım hafızaya bir gün düşman oluruz'' belki diyor. Böyle bir adam kimseyi küçümseyip tek atmaya kalkmaz kolay kolay. Ancak karşısındaki adam çok acizse olabilir. Kılıçla adamı biçince tek atmış gibi görünüyor.
Pica'ya nasıl tek atmış? Adam bir saat molozları kesmeye ve Pica'nın yeteneğini çözmeye çalıştı. O kadar zaman geçtikten sonra bu durum nasıl tek attı olarak değerlendirilir anlamadım. Hem molozlar Pica'ya dahil değil mi? Zibilyon tane slash attı molozlara. Nasıl tek attığını düşünülüyor onu da anlamadım.
Tek atma dediğin Luffy'nin Bellamy'e yaptığı gibi olur. Altınları ver dedi. Vermem dedi. Daldı Luffy'e. Luffy gelişine çaktı, gol oldu. Toplasan 2 dk sürmemiştir belki. Tek atma budur.
Monet'e tek attı derseniz olur derim. O kadın da zaten Zoro'nun heybetinden korktu. Böyle biri elbette ki Zoro'yu uğraştıracak değildi. Luffy aptallığından ve ciddileşememesinden uğraştı Monet ile.
Velhasıl Pica'ya tek attığını düşünmüyorum bunun kaptanlıkla alakası olduğunu hiç düşünmüyorum.

Ayrıca Sanji zaten dövüş tarzı dolayısıyla tek atamaz kolay kolay. Çünkü adam genel olarak karşısındakini yavaş yavaş eriterek yener. Zibilyon tane tekmesi var ve hepsinin ismi var nerdeyse. Hepsini kullanarak ağır ağır eritir adamı.

Kodomana kafa tutmada Zoro
Adam öyle bir yazmış ki sanırsın Zoro kodamanı indirmiş. Kılıç tokuşturdu yazmış, kantır attı yazmış. Eeee!
Sanji'nin Dof'a dalması kafa tutma olmuyor mu? Adam gereken süreyi kazandırdı işte. Dof gibi bir adamı yenecek değildi elbet.
Üstelik kodamana kafa tutarak kaptan olunmaz. Luffy kafa tutarak mı kaptan oldu? Yok. Hepsini yendi.

Kaptanı yönlendirmekte Zoro
Adam gitmiş alakasız yeri yazıp yönlendiriyor demiş. Zoro'nun; Nami, Robin ve Sanji olaylarına verdiği tepkiler ortada. Eğer Luffy Zoro'nun kafasında bir adam olsa şu üçü tayfada olmazdı şu an.
Zoro otoriter bir adam. Kaptanını destekliyor. Sen tereddüt etme diyor. Sen tereddüt edersen halimiz ne olur diyor. Bunlar güzel vasıflar. Ancak neredeyse tayfadaki herkes Luffy'i yönlendiriyor. Tayfa bu adamın danışma meclisi gibi bir şey. Herkes diyeceğini der. Luffy bunları dinler ve son kararı verir. Ki dikkat ettiysen Sanji olayında Zoro'yu hiç takmadı. Yani bu yönlendirme mevzusu Zoro'ya özgü değil.

Ün ve Ödülde Zoro
Kaptan olmakla uzaktan yakından alakası bile yok. Zoro tayfaya girdiğinde bile Luffy'den ünlüydü abi! Bunun kaptan olabilmek ile ne alakası var. Luffy bu tayfanın ilk dördünü peşine taktığında kafasında ödül bile yoktu. Teach de aynı şekilde. Adam tayfasının iskeletini tamamladığında kafasında hiç ödül bile yoktu. Hatta seviye 6'dan tayfasına kattığı adamların ödülü ve ünü daha fazlaydı. Bu adam olaydan bir yıl sonra yonko oldu üstelik. Demek ki ün ve ödülle bu işin alakası bile yok.

Liderlik vasfında Zoro
Buna da okeyim. Gayet lider olabilecek bir adam. Otoriter bir adam olduğunu yazmıştım zaten. Bu özelliği ile kaptan olabilir, başkaca özellikleri de var. Ancak bu Sanji hiç kaptan olamaz mı demek oluyor. Zoro takipçi buldu demiş. Sanji'de yok mu o özellik. Adam koskoca G5'in sempatisini kazanmış, Denizcileri peşinden sürüklemiş, Tashigi'nin bile sempatisini kazanmış. Siz bacak çatlattığından bahsedin sadece. G5 adamları Sanji'nin Vergo ile aynı seviyede olduğuna inanamadı bile. Fake Vergo dediler. Gerçek Vergo daha güçlü dediler. Kuro Ashi gerçeğiyle aşık atamaz dediler. Bu adam korsan değil mi bizi niye düşünüyor da yardım ediyor dediler.

Bir de şunu söyleyim: Sadece otoriter olmak iyi bir tayfaya sahip olmak için yeterli olmayabilir. Olaylara diğer insanların gözüyle bakmak da önemli. W7'de, Zoro Usopp olayına hiç karışmazken; Sanji, Luffy'e tekmeyi koyup ''ağzından çıkanı kulağın duysun'' dedi. Başkalarını anlamak da önemli. Tayfandakileri ne kadar iyi anlarsan ve samimi olursan o kadar iyi takım çalışması yaparsın. Luffy'nin kendini kaptırdığı tek yer orasıydı(W7). Sanji olayların daha kötüye gitmesini önledi. Hatta Usopp'u motive etmek için söylediği sözler efsanedir ve nasıl bir adam olduğunu gösterir. ''Herkesin yapabileceği ve yapamayacağı şeyler vardır; şimdi senin yapamayacağını yapacağım, sen de git benim yapamayacağımı yap. Usopp!'' Adam olayı çözmüş. Usopp'un güçsüz ve tayfaya yük olduğunu düşündüğünü anlamış ki bunu diyor. Sanji böyle bir adam işte.

Sanji gibi babasının torpili ile bir yerin başına geçirelen birisi değil.
Şu cümleye ne denir ki, bilemedim. Abi bu seri bu kadar mı kötü takip edilir. Ayıptır, günahtır. Şu cümle kurulur mu?

Sanji babasının ismi ile nerenin başına gelmiş? Baratie'nin mi? Yahu adamın ne kadar gömüldüğü, ezildiği şu forumda gün gibi ortadayken Sanji nereye babasının ismi ile gelmiş? Adam babamla işim olmaz, onunla bağlarımı kestim dedi. Daha sonra Vito'ya beni o piçlerle sakın bir tutma dedi. Nasıl bir ailesi varsa adam 10 yaşındayken tiksinip kaçmış. Buna rağmen Sanji babasının ismi ile bir yere geldi denir mi? Bu adamı bu günlere getiren, aşçılığı öğreten, dövüşmeyi öğreten Zeff'tir. Zeff bu adamın hem ustası hem babasıdır. Bu adam Sanji için namını ve korsanlığını bir kenara atmış. 50 gün aç kalmış, o esnada tayfasını kaybetmenin acısını, endişesini yaşamış. Gemisiyle birlikte hayallerini bir manada okyanusa gömüp, bir manada da Sanji'ye devretmiş. Şöyle bir adam dururken öz babasını kastederek Sanji babasının ismi ile bir yerin başına geçen adam denir mi yahu?

Kısacası hem Zoro hem Sanji kaptan olabilecek adamlar. Ancak Sanji tayfa kursa Luffy'ninki gibi olur, Zoro kursa Law'unki gibi olur. Yani Sanji tayfasındakilerle daha içli-dışlı olup onlara önderlik edebilir. Tayfayla samimi olmak önemlidir. Yukarıda da yazmıştım. Birbirlerini ne kadar iyi tanırlarsa o kadar iyi takım olurlar. Ancak Zoro daha otoriter olur. Zoro'nun tayfasındakilerle ilişkisi emir-komuta şeklinde olur.
Düşüncem budur.

Ayrıca konuyla alakasız Zeff'e de bir parantez açayım.
Bu arkta fb'ler ile görmeyi en çok beklediğim bu adamdır. Sanji'nin gizeminden dolayı pek göremediğimiz adam diye tahmin ediyorum. Serideki eski kulağı kesiklerin hep bir ağırlığı var. Zeff de öyle. Adam yıllarca korsanlık yapmamış, yaşlanmış, ayağını kaybetmiş... Bunlara rağmen tahta bacağının rüzgarı ile kurşun durduruyor. O kısımları tekrar okuyacam ama haki bile kullanabildiğini düşünüyorum. Çünkü Luffy'i bayağı bi süründürmüştü diye hatırlıyorum. GL'de nereye kadar geldiğini, neler yaptığını epey merak ediyorum. Şu an Sanji, Zeff seviyesinde değil gibi. Ayrıca Zeff>İvankov diye düşünüyorum şimdilik.

Hem kafayı dağıtayım hem kafalarda soru işareti kalmasın diye detaylıca yazdım. Şimdi işim var. Katılmadığın kısım olursa sonra yine tartışırız Densetsu-kun. :sapkali:

Sanji'nin babasının torpili ya da adıyla bir yerlere gelmiş olması olayına ben de katılmıyorum. Monster trio'yu tek tek değerlendirecek olursak hepsi kaptan olabilecek düzeyde adamlar, evet. Ancak sanırsam @karolla'nın bahsettiği bizim tayfa içerisinde kim daha kaptan olmaya layık teması.

Usopp olayında olduğu gibi Luffy'ye yeri geldi mi akıl veren ve yönlendiren isim Zoro olduğu için Sanji'den daha ön planda olduğuna vurgu yapmak istemiş arkadaş. Ki haklı da bu konuda.

Tek atma muhabbetine gelince, ben de bunu bitiricilikte daha ön planda olmakla açıklıyorum. Zoro dövüş tarzının da verdiği avantajla bitiricilikte Sanji'den de Luffy'den de daha iyi.

Kodoman olayı da güçle alakalı daha çok. Bu tarz şeyleri yapan genelde Zoro olduğu için Sanji'den daha ön planda.

Yani kısacası olay daha çok kimin ağırlığı ve gücü olduğuyla ilgili bence. Zoro Sanji'den daha ön planda olan bir karakter olduğu için ''bizim tayfanın'' kaptanı olmaya daha yakın olan isim. Yoksa dediğim gibi hepsi de farklı yerlerde ayrı ayrı kaptan olabilecek isimler. Ve yine dün @Alpamis e yazdığım gibi, hedefi gücünü göklere bile duyurmak olan bir adamla Sanji ister istemez bir olmaz, bir yerde ayrılırlar. İşte bu ayırıma sebep olan noktada Zoro daha ön plana çıkıyor. Olay bu aslında.

Ellerine sağlık, uzun uzadıya yazmışsın :p
 
Zoro'nun bariz olarak üstün olduğu bir özelliği yok, evet az biraz daha dayanıklı ve saldırı gücü daha yüksek olabilir, (elinde kılıç olmadan dövüşemiyor bir zahmet olsun o kadar) ancak Sanji bariz şekilde daha kıvrak ve hızlı, Orlumbus gelsin beni fırlatsın diye beklemez basar Sky Walk'u geçer gider, ayrıca Gözlem Haki'sine daha yatkın olduğu söylendi, yani Zoro Zırh tipi üstünlüğü, Sanji Gözlem tipi üstünlüğü ile yarışır.

Sanji daha ne dayanıklılığı göstersin, Doflamingo ve Vergo gibi azmanlara dayanacak çapta olduğunu gösterdi, ondan önce Kuma karşısına Zoro nasıl dikildiyse Sanji'de dikildi, anca Zoro'nun sinsice böbrek boşluğuna yaptığı saldırı ile bayıldı.

Gelelim Sanji'nin bariz üstünlüğüne, zeka da Sanji'nin üstün olduğu bariz, Zoro düz yolda kaybolan bir ahmak iken, Sanji bir çok sefer aklını kullanıp tayfasını kurtarmıştır.


Sanırım burada kimse Sanji'nin zeka olarak üstünlüğünü sorgulamaz.
 
Son düzenleme:
Zoro'nun bariz olarak üstün olduğu bir özelliği yok, evet az biraz daha dayanıklı ve saldırı gücü daha yüksek olabilir, (elinde kılıç olmadan dövüşemiyor bir zahmet olsun o kadar) ancak Sanji bariz şekilde daha kıvrak ve hızlı, Orlumbus gelsin beni fırlatsın diye beklemez basar Sky Walk'u geçer gider, ayrıca Gözlem Haki'sine daha yatkın olduğu söylendi, yani Zoro Zırh tipi üstünlüğü, Sanji Gözlem tipi üstünlüğü ile yarışır.

Sanji daha ne dayanıklılığı göstersin, Doflamingo ve Vergo gibi azmanlara dayanacak çapta olduğunu gösterdi, ondan önce Kuma karşısına Zoro nasıl dikildiyse Sanji'de dikildi, anca Zoro'nun sinsice böbrek boşluğuna yaptığı saldırı ile bayıldı.

Gelelim Sanji'nin bariz üstünlüğüne, zeka da Sanji'nin üstün olduğu bariz, Zoro düz yolda kaybolan bir ahmak iken, Sanji bir çok sefer aklını kullanıp tayfayı kurtarmıştır.


Sanırım burada kimse Sanji'nin zeka olarak üstünlüğünü sorgulamaz.
Haki yatkınlıklarına bakıyorsak Zoro'da b. haki için Luffy'den iyidir diyebiliriz sanırım. Op'de zeka ile savaşan kimseyi görmedik başka serilerde ön plan çıksa da burada yemiyor, özellikle teke tek savaşlarda.
 
Haki yatkınlıklarına bakıyorsak Zoro'da b. haki için Luffy'den iyidir diyebiliriz sanırım. Op'de zeka ile savaşan kimseyi görmedik başka serilerde ön plan çıksa da burada yemiyor, özellikle teke tek savaşlarda.
Hayır diyemeyiz, o halde Sanji'de Gözlem tipinde Luffy'den üstün dememiz lazım.

Luffy ayrı bir seviyede, Haki üstadı konumuna gelmiş, Haoshoku'yu kontrol altına almış, Rayleigh'den özellikle 2 tip konusunda eğitim görmüş birisi, haliyle her tür Haki'de Luffy üstün olmalı.

Zoro ve Sanji'de böyle bir zorunluluk yok, ayrıca Luffy'nin aksine Zoro ve Sanji yakın seviyedeler.
 
@gyjbsch

Sanji için k.haki de uzman denildi. Ama Luffy ondan daha uzman olduğunu gösterdi bu konuda. Hiçbiri farketmemişken Luffy farkediyor. Yine b.hakide de diğerlerinden daha uzman olduğunu göstermiştir bence. Çünkü hakisinin büyüklüğü hakkında sürekli yorum yapılan kişi Luffy. Haki Luffy'nin kozu olacak bir güç. Hakisi ne kadar güçlüyse o kadar güçlü olacak. Durum buyken dövüşlerde en etkili olarak işe yarayan güç olan b.hakide daha yüksek seviyede olması mantıklı olan. H.hakiden de göreceğimizi düşünüyorum. Ama o zaten farklı bir seviyeye taşıyacak bence olayı.
 

kör topal

Sanji'nin Zoro seviyesinde olduğunu düşünmüyorum. İleride olabilir ama şu an gördüğümüz kadarıyla aynı seviyede değiller. Luffy ile Zoro arasında ne kadar fark varsa Sanji ile Zoro arasında da ona yakın fark vardır bence.
 
Gücü dayanıklılığı bilmem ama liderlik vasfı en yüksek adam sanjidir içlerinde.Sanji g5i bile sağa sola yönlendiriyordu phde.Luffy milleti peşinden sürükler belki ama lider midir değildir adama etini verin adama dünyaları sersin önünüze.Luffyden kral devrimci olur babası gibi.Zoro desen düz yolda yönünü şaşıran adam.Bu adamı takip edene geçmiş olsun.Sanji ise yeri geldiğinde kıvrak zekasıyla kıçını topluyor tayfanın.Shounen seride güç saflıkla doğru orantılı olduğu için zeka tarzı özellikler yardımcı olarak kalıyor.Böyle olunca da sanjinin küçümsenmesi normal.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık