Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 818: Balinanın İçinde

Bölüm Nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    236
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onu kurtarma işini arkadaş oldukları için yaptılar, Robin'in kıymetinden dolayı değil. Bizimkiler yola çıkacakken, Usopp da adadan ayrılıyordu. Onlar da gemiye aldılar. Hemen sonrasında Usopp bayrağı çizdi ve Luffy'nin onayı ile geminin keskin nişancısı oldu. Aşağıda görebilirsin.

http://www.mangastream.to/one-piece-chapter-42-page-6.html
Üzerinden baya geçti. Robin Luffy'nin hayatını kurtarmamış mıydı Crocodile'ın zehirinden?
 

Yami

Serinin antik silahlari vs bos yuzyil vs gibi seyler tabletlerdr yazmiyor mu ? Bunu yeni ogrenmedik. Cok onceden biliniyordu eh tayfaya bunlari okuyacak biri lazim. Ise yaramiyor veya yariyor tartismasi bile sacma. Zamani onemli degil sonucta boyle vasifta biri lazimdi o kadar.
 
Law da arkadan sessiz sessiz dinledi herşeyi. Ben bir şerefsizlik bekliyorum ondan :D
Bir de Kaidou ve Shogun birlikte Lord Oden'i öldürmüşler ama sonra Kaido Shogun'a ihanet edip ülkeyi işgal mi etmiş? Yada belki de Shogun'un bir çıkarı vardır izin vermiştir
Çıkarı Shogun olmak başka ne olacak.Momo'nun babasını attı Kaido'nun kucağına kendisi Shogun oldu.Kaidoyla muhtemelen böyle bir anlaşma yaptılar.Shogun çok şerefsiz çıkacak Zoro'ya sebep lazımdı zaten.

Enies Lobby olmasa bence Robin tayfayı satardı ileride.Suikast hobisi olan birinden bahsediyoruz.Arkadan vurmaya alışık.Bütün kitabeleri okurdu gerçek bilgiyi birine satar bizimkileri de kekleyip ayrılırdı.Paraya para demezdi de işte Enies Lobby olayından sonra olmaz. :/
 

karolla

Robinin tayfaya gelmeden önceki yaptıklarını es geçelim. Luffye yardımını falan. Tayfaya geldikten sonra hakkatten pek bir şey yapmadı yav. Hatırlayalım:

1. Gökyüzü adasında bir tane rahibi yendi. O rahibi yenmese ne olacak? Yenecek bir dünya adam vardı orada. Robin olmasa da olurdu.

2. Su şehri, enies lobby, marineford, impel down arclarında zaten hiç yardımı yok. Moria ile dövüşte ne yaptı? Kimi aldı? Voltrana bile katılmadı :D Bir tek oarsın kolubu büktü. Zaten oynatamıyordu kırmışlardı kolunu. Yapmasa da olurdu.

3. Monetle dövüşte faydası olmadı. Hatta yaralandı. Zoro'yu boş yere uğraştırdı. Punk hazartta ne yaptığını hiç hatırlamıyorum. Varsa hatırlayan yazsın. Balık adam adasında kıçırık bir kaç kişiyi indirdi. Hah bak hatırladım baa'da gemiyi kayalıklara çarpacakken kurtardı. Tayfaya hatırladığım tek katkısı bu.

4. Dresrosa da hakubayı durdurdu. Gerekli miydi? Değildi. Hakuba zaten bariyeri kıramıyor ve orada mal gibi duruyordu. Hatta hakuba robini gördü diye barto gereksiz yere risk alıp yaralandı. Sonra gitti rebecayı korudu. Rebecayı korusa ne korumasa ne tayfamıza katkısı var mı? Yok! Koca dressrosada ben tayfaya bir katkısı olduğunu hatırlamıyorum. Rebecadan sonra ne yaptığına dair hiç bir fikrim yok. O kadar sönük ki yaptıkları kimse hatırlamıyor bir şey. Bir tek şu cüceyi yakaladı falan bir şey oldu. Orada bişeler oldu onu da unuttum. Belki orada bir faydası olmuştur. Robine dua etsinler dedirten bir şey hatırlamıyorum.

5. Sonra geldik zouya, gene zerre faydası yok. Hatta samurayları durduracaklarını söyleyip uyuya kalanlardan biriydi. Fakat son bölümle robinin de bir görevi oldu. Ve bu görev şuan tayfadaki en önemli görev. Peki luffy taşların sesini duyabilir mi? Duysa anlayabilir mi? Veya namiler anlayabilir mi ne denmek istediğini? Bence bu ihtimal olmadığı için robine muhtaçlar. Aksi halde robinin bir amacı kalmıyor.

6. Robin aynı zamanda suikastçi. Ve kulak yaparak uzaktakileri dinleyebiliyor yani tayfanın istihbarat elemanı da kendisi oluyor ama bunu da şu ana kadar doğru düzgün kullandığını ben hatırlamıyorum.

Ben robini arkeolagdan ziyade hep tayfanın suikastçisi / istihbaratçısı olarak kabul ettim ama ıhh onu bile yapacak yer görmedik.

@Smoker atladığım bir yer yok herhalde? Kinemonun yarısını bile yenemeyen brookun bile daha fazla katkısı oldu. Olmasa da olur du valla robin te şu son bölüme kadar.
 
Bu bölüme kadar Robin gerçekten tayfanın hiçbir işe yaramayan üyesiydi. Ben nereden bileyim Raftel'in yerinin kitabelerde yazdığını? Ayrıca Robin'e bir muhtaçlık olduğunu düşünmüyorum. Luffy zaten taşların söylediklerini duyma gücüne sahip Roger gibi. Tek sıkıntı gerizekalı olduğu için taştan duyduklarını anlamaması olabilir, ona da Nami falan yardım ederdi zaten.

Normal şartlarda bir korsan tayfasında arkeolog ya da tarihçinin ne işi olur? Oda bile Robin'in misyonsuzluğunu fark edip böyle bir şey çıkardı. Şu bölüme kadar Robin hiçbir işe yaramamış bir karakterdir tayfa adına. Kadının adam akıllı dövüş yaptığı tek kişi ta Skypeia'daki Yama'ydı.
Her seride belli bir kısma kadar herhangi bir yararı olmayan karakter var.Ama demek değil ki bir işe yaramayacaklar seri boyunca.Biz gidip 200. bölümde yazıttan D. lerin geçmişini anlatsın dersek olmaz.Robin bunun dışında bildiğimiz kadarı ile 4 yazıt daha okudu.Ohara,Alabasta,Skypia,Balık adam arclarda.

Yani bunlarda D. lerin sırlarını ve Raftelin yerini öğrenseydik serinin en önemli karakteri mi olacaktı ? Burada zaten kilit noktası onları okuyabilmesi yani şuan Luffy ile birlikte en gerekli karakter tayfada.Zaten Dragonda Luffy'nin onsuz bir bilgiye ulaşamayacağını bildiği için Robine önem vermekte.

Taşları duyma gücü şuan için uyanmamış bir güç ve zaten bu güç var diyerek geçiştirilmez.Ve sanıyorum ki o güç verildiğinde Oda tarafından Luffy'nin karakteri kökten değişecektir.Yani bana göre Robin serinin bir yerine kadar en önemli 2-3 karakterinden biri olacak.
 
Demek Robin'den haz etmeyen tek ben değilmişim. 2 yıl boyunca Dragon'la kalıp dünyada ne olmuş ne bitmiş tayfaya tek kelime etmedi kadın. Havalı havalı gezmekten başka icraatı yok :/ Anca fan-service.
 
Demek Robin'den haz etmeyen tek ben değilmişim. 2 yıl boyunca Dragon'la kalıp dünyada ne olmuş ne bitmiş tayfaya tek kelime etmedi kadın. Havalı havalı gezmekten başka icraatı yok :/ Anca fan-service.
+1

Sadece kitap okumaktan başka şeyler yaptığı ve duyduğu vardır. 818. sayıya kadar özel birşey yapmışlığı yoktur zaten.
Şuan altın anahtar gözüyle bakılıyor. Arkelogcu olması(!) (?) hangi korsan gemisinde var ki :D

Ayrıca yukardaki yorumlara karşı; korsanlar şarkı söyler tabikide müzisyen lazım :mincika:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık