Minato nasıl tanıtıldı nasıl bitirdi.

Mühürlerini yerleştirirken yaptığı hileler, Uzumaki Klanının mühürlerini öğrenebilmesi hemde öyle böyle değil o mühürler, . Pratik zekası, bir şey yaparken her zaman 2-3 adım sonrasını hesaplaması... Kurama'nın chakra sızdırarak mühürü yok edebileceğini tahmin etmiş ve kendi chakrasının bir bölümünü bırakmıştı. Naruto'nun, Kurama chakrasını kullanmak isteme ihtimaline karşı, Kushina'nın chakrasını da mühürlemişti. Kuyruklu canavarları gözlemleyerek rasengan bulmuş.
God of shinobi lakabını 2 kişi aldı ve birisi Hiruzen Sarutobi diğeri Hashirama. Sarutobi sağlığı falan iyiyken Minato'ya kendi yerini verdi. Minato'nun kendisini geçeceğini düşünmüş.Lanet olsun adamın kolu gitmese manyak şeyler görecektik.
Çocuk yaşta diye belirtmiştim. Tobi, Kyuubi ile köye saldırınca Minato çaresiz kaldı. Karşısında Madara'dan 1-2 teknik öğrenmiş ergen vardı. Kendini feda etmek zorunda kaldı. Planlar falan ertelendi işin hikayesi. Minato gidince Naruto'dan Kyuubi'yi almakta ne var. Çocuğu sallayan yok ve herkes ne olduğunu biliyordu.