Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Roger, Wb ve Garp'tan üstündü diyorsun. Yani bu sıralamaya göre Roger>Wb>Garp oluyor. Peki buna göre Roger'dan iki tık altta olan bir adam nasıl yonkou üstü bir güçle Roger'a denk olabiliyor ? o_OÇelişkili değil mi sence de ?

  1. Garp Roger'la denk
  2. Wb Garp'tan güçlü
  3. Ama Wb Roger'dan sonra en güçlü ünvanını almış :hmm:
? :D

Aslında bu ünvanda da soru işaretleri var (Konu konuyu açıyor işte böyle nasıl yazmıyım :D) Biz kk en güçlü korsandır mantığı ile düşündüğümüz için Roger öldükten sonra ünvan Wb'ye geçmiş diyoruz ancak Roger'ın yaşarken bu ünvana sahip olduğuna dair elimizde hiçbir veri yok. Belki Wb Roger varken de en güçlüydü ancak adamın kk'lık umurunda olmadığı için Roger için bir engel değildi ? Ünvan meselesinin tek taraflı değerlendiriliyor olmasına parmak bastım yanlış anlaşılmasın. Wb'nin en güçlü olduğunu iddia etmiyorum. Ancak aynı mantıkla Roger'ın en güçlü ilan edilmesindeki platonik bakış açısına değinmek istedim :gamyon:

Yani Garp'ı kendi argümanlarımla değerlendirdiğimde zaten Roger'a da denk değil Wb'ye de.. Senin görüşüne göre değerlendiriyorum o da boşa çıkıyor. Ee daha napıcaz Garp'ı Roger dengi yapmak için ? :)

Gorosei bir amiral için (Kuzan) büyük kayıp oldu diyorsa amiral üstü bir adamdan (Garp) Bigmom'un bahsetmesi normaldir diye düşünüyorum. Çünkü amiraller bile efsane adamlar iken, herkes onlara imrene imrene bakıyor iken amiral üstü bir adam tabi ki adıyla nam salar. Ancak bu onun Roger dengi olduğunun göstergesi değildir ki. Kaldı ki üstteki denklemde de ne yaparsan yap Garp Roger dengi olmuyor zati :) Neyse bekleyelim en iyisi biz, ne diyim.

Vegeta ve Goku meselesi. Yanlış bir bakış açın var bence. Çünkü Db'de kimse Vegeta mı Goku mu diye tartışmaz. Goku'nun Vegeta'dan güçlü olduğu barizdir. Hatta Cell oyunlarında Cell ne diyor ?

- Vegeta, Trunks ve Piccolo birleşse senin (Goku) kadar güçlü olmazlar.

Goku gerçekten rakipsiz o seride. Ancak Op'ta senin rakipsiz gördüğün Kk ile denk güçte olan adamlar var ;) Db ve Op arasındaki zirve güçler arasındaki durum bu kadar tutarsız iken burdan Luffy-Zoro kıyasına girmen de tutarlı olmuyor tabi ki.

Sen bile Mihawk'ı Croco durdurdu diyorsan o konuda tartışacak birşey zaten kalmamıştır. İki sene sonraki Croco'yu şimdiki Luffy yine yener. Sen Mihawk'ı şimdiki Luffy kadar görmüyorsan ne diyim :alkis:

Sen bile Mihawk'ı Jozu durdurdu diyorsan..... Kaç defa yazdım... Anti olayının ucu Luffy-Enel gibi absürd noktalara kadar varıyor diye. Hala bu argümanı temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp öne sürmek komik oluyor. Adam kılıç ustalarının en büyük antisi. Ama nedir ? Joz'u Mihawk'ı durdurdu. Senden beklenilmeyecek bir yorum oldu bu :(

Wb uykusunda tekliyor 500 milyonu. Hadi Ace'in o zamanlar o kadar güçlü olmadığını farz edelim. Ödülünün 500m olduğu zamanları ele alalım. Wb'nin Ace'i yenmek için antrenman yaptığını düşünebiliyor musun ? :(

Tayfa mevzusu. ''Luffy o kadar güçlü ki Shanks'ı ve tayfasını tek başına yenebiliyor''. demişsin. Daha doğrusu böyle birşeyin olabileceğinden bahsetmişsin. Doktor bu ne ? :( Shanks ve tayfası demek 1 yonkou + en az 1.5 amiral gücü demek totalde. Tavuk mu kesiyor Luffy, yemek mi yiyor ne yapıyor ?

Önceki mesajlarımda yazdım bunu. Ancak tam manası ile anlaşılmamış. Ben Luffy müttefikleri ya da amcaoğulları olduğu için kk olacak demiyorum. Kk olmanın 2-3 şartı var, müttefik ve sağlam tayfa bunlardan ikisi, diğeri de zirve güçlerden biri dedim. Ve ekledim.

Korsanlar kralının en güçlü ilan edilebilmesi için her yonkou ile teke tek dövüşmek zorunda olması gerek. Çünkü Kaido Shiki'yi yenebilir, Wb Kaido'yu yenebilir ama Shiki Wb'yi yenebilir durumları var. Avantaj-dezavantaj dedim. Luffy'nin her yonkou ile teke tek dövüşme gibi bir durumu zaman atlaması olmaz ise mümkün gözükmediği için de mümkün değil, bu yüzden de en güçlü ilan edilmesi mantıksız dedim.

Şöyle örnekliyim. Üç tane yonkou düşünelim. Her birinin Wb kadar müttefik gücü olsun. Tayfasındaki has adamlarının en güçlüsü de amiral gücünde olsun (temsili Marco).

Şimdi de bizimkileri düşünelim. Hepsinin geleceği nihai seviyeleri göz önünde bulunduralım. En az amiral üstü güce ulaşmış bir adam (Zoro), en az amiral gücünde başka bir adam (Sanji), kaptan da yonkou gücünde. Buna ek olarak arkasında 150 gemilik(misal) bir filo. Şimdi sana hangi yonkou dayılanabilir ? Müttefik ve tayfa gücünden kastım budur. Herhangi bir yonkou kaptanı senden güçlü olsa bile savaşmaya yemez. Çünkü zaten o seviyedeysen senden çok bariz bir şekilde güçlü olmayacaktır bu adam. Ve bu adam seni yense bile tayfasındaki sonraki kişi ya da kişiler (Zoro-Sanji) karşıdaki herifi mundar eder atar kenara. Çünkü kimse yonkou seviyesi bir adamla (Luffy) kapıştıktan sonra üstüne iki amiral üstü adam (Zoro-Sanji) pataklayacak kadar şeyli değil bu seride ;)

Luffy her yonkouyu teke tekte alırsa Kk en güçlü korsandır. Net oğlu net! Ama alırsa :rolleyes:

Law'ın, Mingo'yu Mugiwara halletti demesi de birşey ifade etmiyor, Luffy'nin hepsini (4 yonkou) indiricem demesi de sevgili @Dragon. Çünkü Law'ın Mingo'yu Mugiwara indirdi demesiyle, Mugiwara Mingo'yu indirmiş olmuyor. Çünkü teke tek olmadı o vs. Bunu Luffy fanları bile dile getiriyorsa olay bitmiştir.

Law bizim tayfada olsa bile hiçbir zaman Zoro'nun yerini alamaz. Ne güç konusunda ne de tayfadaki yeri konusunda :a: Bu kısma daha sonra değinirim gerekirse. Şimdilik yeter bu kadar yoksa daha da uzayacak :byee:
- istedigin gibi yorumladıgın için anlamıyorsun :D garpı, wbnin arkasından yazarken 2 tık altta düşünürsen, tabiki denklem oturmaz kafanda. benim denklemim su;

ölümcül hastalıgı olan roger 10 sa > genc wb 9.8 olsun > genc garpta işte en kötü 9.5 ve bu denkleme baktıgında... bak; garp rogera denk oluyor. en kötü 9.5 ta bile. eşit kelimesiyle, denk kelimesini karıstırma. denklik eşit sartlarda dövüsebilme kabiliyetidir. sıkıstırırsın zaman ve imkan uygun olur, rogerı bile ölümün kıyısına getirebilirsin demek. ama normal bir adam bunu yapamaz diyorum işte. bu serefi mangaka sadece; denizcilerin kahramanına ve korsanların d. olmayan en güclüsüne vermiş.

- rogerın en güclü ilan edilmeside, episode 0 da var ac oku. edd war savasından 2 yıl sonra, roger grand lineı fethediyor. ve kendisine yasarken, zirvede, wbside, garpıda varken korsanlar kralı diyorlar. sonra kayboluyor tayfasıylan. 1 yıl sonrada gelip teslim oluyor. ben uydurmuyorum yani, mangaka bunun için özel bölüm verdi. shikininde, rogera dalabilecek macası oldugunu , garpında oldugunu, roger öldükten sonra denizlerin ve en güclü unvanının wbye kaldıgı, hepsi o mangada var. one piece 565.5 yaz cıkar ;)

- vegeta ve goku meselesinide, diger tüm güc kıstasları için degil, sadece kklik ve yonkoluk güc klasmanı için yazdım. yani roger gokuysa, işte su anki bir yonko vegeta oluyor diyorum. tabiki bu benim kendi fikrim. yani rayleighde vegetadır diyorum. ve zoroda luffynin rayleighi olup, yonko gücüne cıkar diyorum ben. anlasamıdıgımız nokta mihawk fanlarıyla, onlar mihawkı yonko gücünde görüyorlar, ben görmüyorum. kizaruyu yensin öpsün basına koysun. sonucta bu benim sahsi fikrim. ben herkesin fikrinede saygı duyuyorum.

- crocodile ve jozu örneklerimi neden verdigimide anlamamısın. hani herkes diyor ya, mihawk istese yener kendini tuttu. mihawk için böyle bir arguman var ve ben buna inanıyorum zaten. sadece jozu tartısılır. ama garpa neden bu tanınmıyor. anladınmı ? yani adam chinjao için antreman yapmıs ee ne olmus ? adamın kafası efsane ve ace gibi haki bile bilmeyen normal bir logia degilki. ki garp, gokunun nameke giderken fazla antreman yapması gibi, abartıyor, adama tek atıp geciyor :D

- kklik mevzusuna gecelim... bizim tayfa rogerın tayfası gibi özel. e.oda içilen sakelerden sonra belli etti işte, bu grup cok özel bir sey basardı dedi. yani o grubun üstüne cok adam gelmez daha. müttefiklerimiz belli yani. ve luffy, yonkoların 4 ündende güclü olmazsa ona kimse kk demez. rogerı, wb durduramamıs, ardından shikide durduramamıs. ee üstüne garpta durduramamıs. adamın rakibi yok. var ama yenemiyorlar adamı. one karsı veya tayfasına karsı mutlak galibiyet alıcak adam yok. yok yani, kimse durduramayınca, üstüne momonga bile rogerı denizciyken övüyorsa, ee kardesim o adama kk denir. ama su anki hiç bir yonkoya kk diyemessin. çünkü yonkolar zaten adı üstünde hemde( 4 imparator). 3 tane kalırsa sanko olsunlar :D iki tane kalırlar final macı derler, kazananada halk yeni kk der. ki seride böyle olucak gibi duruyor çünkü, linlin ve kaidonun iniceginin işaretleri verildi mangaka tarafından.

- lawın, mingoyu luffy yendi dedigim yeride anlamamısın. bu forumda ben doflamingo fanlarından yana oldum o konuda. çünkü lawla birlikte daldılar doflamingoya. ama bu g4ün doffynin üstünde bir güc oldugu gercegini degiştirmez. ve doffyi luffynin indirdigi gerceginide. lawda bunu onaylıyor. kaidouyada birlikte dalabilirler. ama bitirecek güc ve haki patlaması luffyde var. kaidonun eger houshokusu varsa, ki muhtemelen vardır. onu asıcak hakide lawda degil, maalesef luffyde var. ittifakta houshoku haki sahibi asmıs bir korsanı indirecek güc maalesef luffyde var. mangaka chinjaoya o lafları bosunamı ettirdi ? krallar carpısacak ve krallar kralı ayakta kalıcak, oda dünyadaki en büyük denizin kralı olucak. ;)
 
Son düzenleme:
Atladığını bir şey var:

Kid - hawkins - apoo 3 lü ittifak kurdular. Bunların karşısında ise sadece 2 li ittifak olan mugiwara ve law ittifakı var. Zoro burada 3 lü ittifakın diğer adamı oluyor. Belki de bu yüzden hawkinsle aynı ödüldeler. Mugivaralara bir ittifak daha girse aşırı güçlü olurdu.

Kid - Luffy (metal vs lastik)
Apoo - law (2si de meyvesi ile kesiyor falan)
Hawkins - zoro (biri ölmemek için hasarı başkasına yansıtan korkuluk diğeri mermiye kafa atan şeytan)

Killer anca sanji dengidir. Zoroya denk olamaz.
Fazla zorlama olmuş bence. Bir vs. olacaksa, Killer vs. Zoro olur diye düşünüyorum :(
Kaido, Hawkins vs Apoo'yu harcamış olsa aslında ne fena olurdu :(
 
Evet olabilir. Ama o ara ki tartışmalarda yoktun. Tartışılan bu değildi aslında. Ama Asia mı neydi ? Doğuştan k.haki kullanan küçük kız vardı. O kızın ki çok değişikti herhalde. Aklımda kalmıştı.
Coby bir benzerini yaşamıştı, ancak Aisa'nın Haki'si Coby'ninkinden fersah fersah iyidir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 12)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık