Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

İmparatorlar vs. Amiraller

Yonkoular mı Amiraller mi


  • Kullanılan toplam oy
    351
Bu yonkoulardan üstün olma konusu benim mantığıma ters düştüğü için Garp konusunda fikir ayrılığı yaşıyoruz.

  • Gençliğinde yonkou üstü(?) güce sahip olan bir adam, Roger'ın ölümünden sonra neden Dünya'nın en güçlü adamı ünvanını almamış da Wb almış ? Üstelik bu adam serinin zirvesi olarak görülen Roger'ı ölümün kıyısına getirmiş biri iken ? Yani zirveye en yakın kişi Garp olmayacak mı bu durumda ? Ee o zaman ?:rolleyes:
  • Gençliğinde yonkou üstü(?) güce sahip olan bir adamın gözleri önünde torunu öldürülecek de Marco'ya uçtuğu gibi uçmayacak Akainu'ya ?
  • Gençliğinde yonkou üstü(?) güce sahip olan bir adam, Chinjao'yu yenmek için dağ parçalama antrenmanı yapacak. Bu, Kaido üstü bir adamın Ace'i yenmek için antrenman yapmasıyla aynı şey yahu :(
Gençliğinde yonkou üstü(?) güce sahip olan bir adam, Luffy'nin g2'li yumruğunu yiyince ağzından kan gelecek. Hayır Garp'ın 1 tık altı olan Kaido 10.000 metreden düşüp başım ağrıdı demese neyse dicem de :oleyo2:

Not: Dadancılar.. O zaman Dadan>Garp diye pöykürmeyin. O sahnenin duyguyu daha iyi yansıtmak için yapılmış olduğu bariz. Ancak Luffy'nin yımrığı da mı duyguydu ? Hayır iki sene sonraki g2 olsa neyse de iki sene önceki... Luffy amiral bile etmiyor şu an. Bir de amiral, yonkou, yonkou üstü....! Fark aşırı çok hocam :( İsteyen bu seçeneği göz ardı edebilir. Ancak yukarıda seçenekler gerçekten düşündürücü.

Böyle şeylerin mantıklı bir açıklamasını kimse yapamadığı için mantığıma ters düşmeye devam eden bir konu olmaya devam edecek Garp ve yonkou üstü mevzuu.

Bana göre yonkou vardır ve bu adamlar zirvedir. Her yonkounun da Korsanlar kralı olma şansı vardır. Ancak bunun için tek etken bireysel güç değildir. Kk olmanın aşamaları var. Bu aşamaların şartlarını da mangaka sırasıyla vermiş zaten:



Nihai hedef olarak gördüğü Shanks'a ne diyor ?

  1. Sizinkinden güçlü tayfa bulacağım
  2. One Piece'i bulacağım.
  3. Bunları gerçekleştirdikten sonra Kk olacağım :cool:
Buna göre yonkou olabilirsin ama tayfan güçlü değilse kk olamazsın. Aksi mantıkla yonkou seviyesinde olup süper bir tayfan oldu mu kk olabilirsin.

Belki yonkou seviyesindeki Wb'den beklenilen performans alınmadığı için yonkou üstü gibi bir seviye çıktı ya da öyle bir seviye olduğu düşünülüyor bilmiyorum ama Wb sadece fragmandı. Bu adamın genç hali ile yaptıkları gerçek yonkou gücüydü ve o güç de Roger ile birlikte zirvede olmasını sağladı. Bu adamın yaptıkları ile değil de gençliğinde yapabileceklerini tahayyül edersek yonkou seviyesi eminim yeterli gelecektir herkese ;) O yüzden yonkou üstü tabiri gereksiz bir tabir bana göre.

Yonkou üstü tabirinde bir diğer sıkıntı da şu:

  • Hangi yonkou ?
  • Avantaj-dezavantaj mevzusu.

Misal Kaido Shiki'yi yener diyelim. Şu an Kaido yonkou üstü oluyor. Aynı Kaido Wb'ye kaybetse ne olacak ? Wb>Kaido. Peki Wb Shiki'ye kaybederse ? :) Anlatabildim mi ?

Bu sorunu çözebilmenin tek yolu, her yonkounun birbiri ile teke tek dövüşmesidir. Hepsini yenen kişiye yonkou üstü diyebiliriz ancak değil mi ? Şu anki tabloda ise Luffy'de ne Kaido'yu yenebilecek güç var ne Shanks'ı ne de Karasakal'ı. Eğer bir zaman atlaması vs. olmaz ise de böyle bir sahne görmemiz mümkün gözükmüyor. Tabi bitirici vuruşu Luffy yapar, sonra Luffy>Kaido olur orası ayrı. Ona birşey diyemem :fool:Dolayısıyla şimdilik gözüken kk'lık makamının bireysel anlamda en güçlü kişi olmakla bir bağlantısının olmadığı (İlerde bu cümlenin aksi bir durum olur, düşüncemi değiştiririm tabi). Hem bu mantık sebebiyle hem de yukarıda yazdığım 3 madde sebebiyle en güçlü kişi korsanlar kralıdır mantığı hikaye benim için. Bu sebeplerden dolayı yonkou üstü terimini doğru bulmuyorum.


...................................................................................................................................................................................

Demek istediğini anladım büyük ölçüde. Sen Zoro'nun ileride daha çok Ryuma ve Rayleigh'i temsil eden bir karakter olacağını ve bu sebeple de Mihawk'ın pek önemli olmadığını düşünüyorsun. Mantıksız bir düşünce değil. Hele ki Zoro'nun Ryuma'nın torunu olduğuna dair bir çok işaret varken. Peki bu mantığı alıp Luffy için uyarlasak nasıl bir sonuç çıkıyor ortaya ona bakalım.

Luffy'nin nihai hedefi Shanks! Bu adam aslında önemli değil, Luffy bu seviyeleri çok çok aşacak demek mantıklı geliyor mu ? :)

Hımm tabi ki bunun cevabı, kişilerin korsanlar kralını nerde gördüklerine bağlı olarak değişir. Yani Korsanlar kralı senin için Shanks gibi bir adamdan çok ötesi ise bir şey diyemem. Bana göre öyle olmadığı için farklı düşünüyoruz zaten.

Korsanlar Kralı Olmak ?

Burada Luffy'nin yolu hakkındaki konuya değineyim. Mesajında Zoro'nun hedefinin önemsiz olduğunu yazmışsın ki One Piece'in bize sunduğu olay örgüsünde Dünya'nın en iyisi olmanın gerçekten pek bir önemi yok. Ancak aynı mantıkla Luffy'nin korsanlar kralı olmasının da bir önemi yok. Çünkü OP, ''Zoro Dünya'nın en iyisi oldu, Luffy korsanlar kralı oldu holeeeeeeyyy'' amacını hedefleyen bir seri değil. Luffy, Zoro ve diğerlerinin ulaştıkları amaç ancak daha büyük bir amaç etrafında toplanınca değerli olacak. Yoksa şu an için Mihawk'ın geldiği noktanın seri açısından tek önemi, adamın çok güçlü biri olmasından öteye gitmezdi. Amaç aşılması gereken kişiler ve geçilmesi gereken güç skalaları değil. Sen de biliyorsun bunu. Hatta sen bu olayın başısın yahuuuu ! Evet, devrim hareketinden bahsediyorum :)

800 yıldır insanlardan gizlenen tarih, kandırılan bir dünya.. İnsanların özgürlüğü söz konusu olunca korsanlar kralı olmanın manası ne ? Korsanlar kralı oldum. Eee ? Bu sadece bir başlangıç olacak bildiğin gibi. Herkes Dragon'un devrim harketiyle kucaklaşmak zorunda kalacak bir gün :a: Ama o şekilde ama bu şekilde.

Luffy'nin kk olmasında Luffy'nin karakterinin dışında bir etkisi var mı ? Yani bunun için bir çaba bir bilinç var mı ortada, bundan bahsediyorum. Ben kk olacam demek ne bir çaba ne bir bilinçtir. Bilinç ve çaba bir araya gelince hedeflediğin amaca ulaşırsın. Luffy'nin korsanlar kralı olmak istemesi, Garp'ın Roger'a olan takıntısı gibi bir şey. Yani Luffy'nin kk olmanın zorluğuyla uzaktan yakından bir alakası yok. Ne kadar zor birşey lan bu iş. Amacıma ulaşmak için şöyle yapmam lazım böyle yapmam lazım şeklinde en ufak bir bilinç yok. Bilinci olmayan bir adam gittiği yolun da farkında olmaz ;)

Ancak Luffy pek farkında olmasa da bu Luffy'nin yolunun daha zor olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Bu yolu zor yapan şey ise herkesin Luffy gibi sempatik bir karakter olamayışı ve o kadar insanı peşine takamayacak olması. O kadar müttefike kolay kolay kimsenin sahip olmayacak olması. Şeytan tüyü var adamda :)

Zoro'nun peşinden o kadar adam gitmez. Çünkü Zoro ferdi bir adam. Amacına ulaşmak için yapması gerekeni biliyor. Ben tayfa olsa da olmasa da o hedefe ulaşmak için çalışıcam diyecek bir tip (Tayfayla beraber olması daha fazla gelişmesini sağlıyor orası ayrı. Tayfa olmasa bile yapacağı şeyi söylüyorum ben sadece ). Zaten Zoro'nun hedefinin Luffy gibi insanları etrafında toplamasını gerektirecek bir olayı da yok :) Luffy'nin hedefi ise tam tersi. Arkası sağlam olmalı. Müttefikleri olmalı. Bu Arabasta'dan beri işlenen ve inkar edilemez bir olgu. Hemen her arc'ta görüyoruz. Her arcta müttefik, her arcta mütefik. Şu sayfa korsanlar kralı olmanın ne demek olduğunu gözler önüne seriyor zaten:


Sol üst Bartolomeo, sol alt amiral Orlumbus'un söyledikleri.. Bunun tercümesi şudur:

Luffy ne kadar güçlü ve büyük bir gemi olursa olsun arkasından esen bir rüzgar (müttefik kuvvetler) olmadıkça ilerleyemez ;)

Luffy'nin hedefi neden daha zor ? İşte bu yüzden. Mihawk teee Marineford'da değiniyor buna. Denizlerdeki en tehlikeli güç, insanları yanına çekebilme kabiliyeti. Ve Mihawk korsanlar kralı olmak beni geçmekten daha zor bir yol derken de yine bunu kast ediyor.

Yanlış anlaşılmasın. Luffy sadece müttefik toplayabildiği için korsanlar kralı olacak demiyorum. Ancak bu olmazsa olmaz iki özellikten biridir korsanlar kralı olmak için. Diğeri de zirve güçlerden biri olmak zorunda olması. Ancak Luffy en güçlü olsun, bu korsanlar kralı olacağı anlamına gelmiyor müttefikleri olmadıktan sonra. Luffy'nin en güçlü olması korsanlar kralı olması için yeter diyen biri, Mihawk'ın söylediklerine de yukarıda attığım manga sayfasına da Arabasta'dan Dressrosa'ya kadar işleneduran müttefik olgusuna da ters düşmüş olur. Kısacası nerdeyse tüm seriyle çelişki içerisine girer :fool:O yüzden korsanlar kralı olgusuna sadece ferdi güç olarak bakılmamalı. Ve bu sebep yüzünden korsanlar kralı olmanın dünyanın en iyi kılıç ustası olmaktan daha zor olduğunu düşünmemeli.

Bir de, ''Dünya'nın en iyi kılıç ustası maymunlarla birlikte takılıyor, isteyen istediği zaman kapışmaya gidebilir,ama kk'lık böyle mi'' demişsin.

Bu iki ünvanı bu noktadan yola çıkarak karşılaştırmak hata zate . Çünkü kk'lık denilen makam yukarıda yazdığım gibi en güçlüyüm, kk'yım, mutluyum diyebileceğin, en güçlünün mekanına gidip onu yendiğinde elde edebileceğin bir ünvan değil :) Yani Mihawk'ı maymunlarla oturuyor diye hakir görmemek lazım. Adam yıllardır oturuyor şatosunda. Yiyen olmamış demek ki hala daha oturuyor ;)

......................................................................................................................................................................................................


Bir de şu kk olmayı isteyen kaç kişi var, en iyi kılıç ustası olmak isteyen mevzusu var :) Yahu iki zirve noktanın hangisinin daha büyük bir kitleye hitap ettiğinin güçlü olmakla ne alakası var ? :) Bakın beni yanlış anlamayın. DEİKU istese kk olur kafasında değilim. Olamaz. Çünkü bu iş karakter meselesi. Etrafında o kadar insanı toplayacak özelliğe sahip olacaksın en başta. Burda bir sıkıntı yok. Sıkıntı şu ki, korsanlar kralı dünyanın en iyi kılıç ustasından güç anlamında çok çok ötede gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu komik geliyor. Luffy Zoro'nun çok çok ötesine çıkacak falan. Çok çok öte nedir abi ? Bunu bir açabilir misin mesela merak ediyorum. Yani korsanlar kralını dünyanın en iyi kılıç ustasının üstüne salsan iki mi atar kk, nedir ? :rolleyes: Ya da korsanlar kralı bir yonkouya 3-4 mü atar ? Hani yonkounun da ötesine gidecek ya kk ? :) Neyse bu cevabını beklediğim bir konu olarak bekleyedursun ben tekrar korsanlar kralı olmak isteyen kaç kişi var, kılıç ustası olmak isteyen kaç kişi var, bu seri bleach değil, kenshin değil durumuna kendimce bir açıklık getirmeye çalışayım.

Sayı diyorduk.. Şunu sorayım. Roger:

- Hazinem mi? Eğer istiyorsanız almanıza izin vereceğim. Arayın! Hepsini o yerde bıraktım.

demese idi korsanlar kralı olmak kimin umurunda olurdu ? :) Herkes o hazinenin derdine düştüğü için korsan oldu. O korsanlar arasından sıyrılanlar ve güçlü olanlar yoluna devam etti derken bir domino taşının ilk halkası gibi büyüyüp gitti korsanlık. Dolayısıyla daha çok kişinin korsanlar kralı olmak istemesinde en başta Roger'ın etkisi oldu. Şimdi bunun güçle mi bir alakası oluyor yoksa hazineyle mi ?

Korsanlar kralı olmak isteyen binlerce kişi olsun. Peki Korsanlar Kralı olmanın yolu nerden geçiyor ? Yeni dünyadan.
Korsanlar Kralı'nın hazinesinin peşinde olan bu binlerce ezikten çoğu Grand Line'a bile giremiyor zaten. Bırakalım Shin Sekai'yi. Yeni dünyaya girenler de aynı şekilde burdan sonra da devam edebilmek için daha güçlü olmalı. Yani gerçekten korsanlar kralı olmaya aday olan kişiler bir elin parmağını geçmiyor en nihayetinde.

Peki Dünya'nın en iyi kılıç ustası olmanın yolu nerden geçiyor ? O da yeni dünyadan (Mihawk sanırım Grand Line'da. Ancak yeni dünya görmemiş biri zaten Mihawk'ın semptine uğramasın ) Yani aradaki fark, Roger'ın teşvik primi farkı (One Piece).
Korsanlar kralı olmak daha popüler bir mevki. Bunu kimse inkar edemez. Çünkü arkanda yarım dünya insan var ve o denizlerde sana karşı gelecek kimse yok bu güç yüzünden.

Ancak korsanlar kralı daha ciks bir ünvan diye, dünyanın en iyi kılıç ustası olmaktan daha fazla (çok çok daha fazla:)) güç gerektireceği algısı ne kadar doğru ?

Ona bakarsan ben de derim ki kaç kişi Luffy gibi, ''en özgür kişi korsanlar kralı'' kafasıyla korsanlar kralı olmak istiyor ?

  • Shanks Luffy'nin kendisini geçmesini bekler.
  • Bigmom şeker derdindedir.
  • Kaido ölmek ister, canı sıkılır savaş açar.
  • Wb aile derdindedir vs.

Dünya'nın en büyük 4 korsanının ahvali ortada :rolleyes:

Korsanlar kralı olmak isteyen kaç kişi var ?

  • Karasakal
  • Shiki (muhtemelen)
  • Doflamingo
Yahu seri korsanlarla ilgili olduğu halde korsanlar kralı olmak isteyen kişi sayısı bir elin parmağını geçmiyor :) Sen de bu sayıdan kıyasla korsanlar kralının dünyanın en iyi kılıç ustası olmaktan daha fazla güç olduğunu ifade ediyorsun bir nevi. Hani tabi ki böyle düşünebilirsin ama böyle bir agümana dayanarak değerlendirme yapmak sağlıklı olmuyor. Fakat unutuyorsun ki, bu seri Kenshin olmasa da, Bleach olmasa da Dünyanın en iyi kılıç ustası ünvanı gibi bir ünvan var ortada. Bu alanın karakterlerine bakalım:


  • Ryuma. Anlatmaya gerek yok. Adam yüzyıllardır efsane. Kılıç ustası değil babası :)
  • Zoro (seride ne kadar büyük bir yer edindiği ve fan kitlesi belli olan biri) kılıç ustası,
  • Mihawk kılıç ustası
  • Shiryu. Zamanı geldiğinde amiralden aşağı bir seviyede karşımıza çıkmayacaktır.
  • Ryokugyu. Adam amiral ve kılıç ustası.
  • Shanks kılıç ustası (Geçen @Tyr güzel bir tesbit yaptı bu konuda. En az 15 yıldır kılıç kullanan bir adamın kılıcını sadece hakisini aktarmak için kullanması, bu konuda ustalaşmaması saçma olurdu. Shanks ne yapıyorsun yavrucum o kılıçla ? Aktarıyorum abi, paratonerden bir farkı yok benim için :hhh:)
Dipnot: Sen bu konuda ne düşünüyorsun bilmiyorum ama genel anlamda yazıyorum bunu.

Yani bu seri salt kılıç ustalarını ele alan bir seri olmayabilir ancak gösterilen kılıç ustalarının sayısı da bu adamların geldikleri seviyeler de belli. Kılıç ustalarının zirve isminin korsanlar kralının çok gerisinde kalma gibi bir durumu yok yani bence. Biraz daha güçlüdür denilebilir ama çok çok ötesinde falan... Ayıp oluyor böyle şeyler :D

Ne yazdın öyle ya? Seriyi mi özetledin?
 
Garp'ın Akainu'dan korktuğu ya da çekindiği varsayılarak böyle bir yorum yapılıyorsa gerçekten durum sancılı.

Diğer taraftan dünyanın en güçlü adamı olan WB'den de koramirallerin onu geçtim herhangi bir denizci askerinin bile kan alıyor olması var. WB bakın kaç tane yara almış. Binlerce top tüfek yarası kılıç yarası almış. Bunların hepsi normal denizciler tarafından verildi ? Verilmesi de zaten normal. Adam haki savunması yapmamış. Kendini o ara savunamıyoru bile. Eee haliyle etine kılıç girer olmuş. Kan akar olmuş.

WB insandır. Etine bir şey girdi mi keser. Garp da bir insan. Morgan vurdu kesik açtı adamda. Kan aldı. Eeee ? Bu neyi kanıtlıyor. Garp'a bakıyoruz. Yaralandığının farkında bile değilmiş. Luffy vurmuş da çenesinden kan çıkmış. Aynı Luffy WB'nin de suratına vursun ondan da kan çıkar.

Yahu Roger mızrak ile idam edildi ? Siz ne bekliyordunuz ? Mızrak vücuduna girdiği sırada kırılmasını mı ? EEE Kaido hiçbir şekilde idam edilememiş.

Peki bu forumda Kaido> Roger diyen biri var mı ?

@Reiper diyebilir belki.:D
 
Son düzenleme:
Dünyanın iyi jutte ustası da Yonko seviyesi diyorlar. :(
Henüz Dünyanın En İyi Jutte Ustası'nı görmedik, belki gösterir mangaka ve Yonko seviyesi olabilir, olmaması için bir neden yok. Herkes KK olma yolunda ilerleyecek diye bir şey yok. Bu seride Doflamingo gibi Dünyayı Kaosa Sürüklemek gibi KK'dan da öte bir amacı olan karakterler olabildiği gibi Mihawk gibi amaçsız karakterler de var. Bu yüzden Luffy yumrukla dövüşüyor ve KK olacak, o yüzden hiçbir kılıç/ jutte/ vs ustası KK'dan güçlü olamaz diye bir mantık saçmalıktan öte gidemez açıkçası. :)
 
Henüz Dünyanın En İyi Jutte Ustası'nı görmedik, belki gösterir mangaka ve Yonko seviyesi olabilir, olmaması için bir neden yok. Herkes KK olma yolunda ilerleyecek diye bir şey yok. Bu seride Doflamingo gibi Dünyayı Kaosa Sürüklemek gibi KK'dan da öte bir amacı olan karakterler olabildiği gibi Mihawk gibi amaçsız karakterler de var. Bu yüzden Luffy yumrukla dövüşüyor ve KK olacak, o yüzden hiçbir kılıç/ jutte/ vs ustası KK'dan güçlü olamaz diye bir mantık saçmalıktan öte gidemez açıkçası. :)
Olamaz, çünkü seri kılıçustası serisi değil. :) Korsan serisi, korsan serisinde dünyanın en iyi kılıçustası bir Shichibukai, yani Amiral ve Yonko'ların gerisinde kalmış bir mevki, haliyle gücü yetmemiş.

Hadi bunu inkar etsen, adam diğer bir kılıçustası Vista ile berabere kalıyor, Vista dediğin bir Yonko'nun tayfa elemanı. Hadi bunu da inkar ettin, Mihawk Crocodile tarafından durduruluyor, Crocodile Mihawk'ı yensin, kimse Mihawk'a en iyi kılıçustası değilsin demez, ama Crocodile gidip Yonko indirse, işte o zaman olay olur ve adamın tahtını ele geçirir, aradaki farkı anlatabildim umarım.
 
Olamaz, çünkü seri kılıçustası serisi değil. :) Korsan serisi, korsan serisinde dünyanın en iyi kılıçustası bir Shichibukai, yani Amiral ve Yonko'ların gerisinde kalmış bir mevki.
Serinin korsan serisi olması korsandan güçlü karakterlerin çıkamayacağını göstermez, adam ıssız bir adada tek başına takılıyordur, illa KK olma yarışına girmeye gerek yok. :) Diğer hususta dediğim gibi KK seviyesi bir adam da Şiçibukai olabilir. Mihawk'ın KK olmaya çalışmak gibi bir amacı yok, tamamen amaçsız bir adam. Sırf kimse rahatsız etmesin diye Şiçibukai olmuş olabilir. :)
 
Serinin korsan serisi olması korsandan güçlü karakterlerin çıkamayacağını göstermez, adam ıssız bir adada tek başına takılıyordur, illa KK olma yarışına girmeye gerek yok. :) Diğer hususta dediğim gibi KK seviyesi bir adam da Şiçibukai olabilir. Mihawk'ın KK olmaya çalışmak gibi bir amacı yok, tamamen amaçsız bir adam. Sırf kimse rahatsız etmesin diye Şiçibukai olmuş olabilir. :)
Hah işte bak ne güzel, kimse rahatsız etmesin. Kimseden kastın Amiral olmalı, Amiral gidip Mihawk'ı yenmesin diye bu adam Shichibukai olmuş, ya Vista gibi Yonko'nun emrine giricen, ya da Shichibukai olup Hükümetin emrine giricen ki Amirallere yenilme. Seride kılıçustalarının kaderi belli, yine dünyanın en iyi kılıçustası olacak adam Luffy'nin emrinde birisi olacak.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 14)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık