Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] Shanks Kılıç Ustası mıdır?

  • Konbuyu başlatan fortime
  • Başlangıç tarihi

Shanks kılıç ustası mıdır?


  • Kullanılan toplam oy
    356
Kılıç ustalığı hepsini kapsıyor.Samuray,Şovalye,Gladyatör ne ararsan.
Samuray adam sadece bu konuda daha fazla ihtisas yapmıştır.Yoksa diğerleri de aynı kategoride.
O açıdan Shanks sapına kadar kılıç ustası.Buna Law ve Rayleigh bile dahil bence.
Bakın dikkat edin.Dünyanın en güçlü kılıç ustası diye bir sıfat verilmemiş Mihawk'a,dünyanın en iyi kılıç ustası denmiş.
Daha fazla ihtisas yaptıysa onlarla aynı olmaz onlardan farklı olur. Şövalye ve Gladyatör, kılıç kullanıcısıdır. Zaten filmlerinde falan da görmüşsündür bu adamlar sadece kılıç da kullanmazlar. Her samuray da kılıç ustası değildir. Adamın güttüğü amaca ve kılıca yüklediği manaya bakmak lazım.
 
Teach'te Shanks'le dövüşmüyor, hayvan gibi tayfa ve meyveleriyle Sakazuki'den kaçıyordu. Teach'te o zaman bu iki isimden korktu?
Shanks için zamanı gelecek dedi, daha ellerinde düzgün bir gemi bile yokken Akainu'ya karşı hükümet ile anlaşma olmadığını öğrenince geri çekildi, stratejik olaylar yani, Mihawk'ın savaşmamasının stratejik olarak açıklayabilir misin.
 
genel tartısmaya yazmıstım burayada özetliyeyim.

dünyanın, japonya haric kalanına göre, shanks ve rayleigh gayet kılıc ustalarıdır. isshoda öyledir. hatta issho, muhtemelen gercekten kendo egitimi almısta bir adamdır. ama japonlara göre, shanks ve rayleigh kılıc ustası degildir. issho ve law ise kılıcustasıysa bile onursuzdur :D evet ciddiyim onursuzdur.

adamların kılıc ustalıgı, adanmıslık üzerine kurulu. kılıclarına ruhlarından bir parca koyuyorlar ve bu yolda özel teknikler icra eden ve belli bir sanata sahip, eşsiz kılıc kullanıcılarına dönüsüyorlar. onların kılıclarında zerafet vardır.

shanksın ise zerafete ihtiyacı yok. kılıcına sahip oldugu devasa hakiyi yükleyebildigi sürece, hiç bir seytan meyvesi ona ulasamaz; bakınız... akainunun magması. rayleigh, tekmede kullandı, eliyle filde devirdi. muhtemelen kılıcı rakip ciddiyse, erim mesafesini artırmak ve daha öldürücü olmak için kullanıyor.

çünkü cıplak elle shanks veya rayleigh azman bir adamı, sahip oldukları ucsuz bucaksız hakiye ragmen, hemen öldüremezler. peki one piece evreninde en etkili öldürme sailahı ne ? aa kılıc mı yoksa :) adamlarda kılıc almıslar ellerine. marcoda almıs kılıc eline zamanında. inanın rogerda almıstır. kimi balta, bisento kullanır ama onlar ekstra beden gücü ister. kılıcıysa herkes kullanabilir.

yani trafalgar lawın veya isshonunki bir nebze kılıc ustalıgı olsa bile kendo yolunda onursuzluktur.

bu serideki gercek kılıc ustaları, en kücük seyde ellerini kılıclarına atan, ruhlarını onun içine koymus, kılıcları yoldasları yapmıs ve teknikler kasıp hayatlarını bu yola adamıs adamlardır. ör; mihawk, zoro, vista, tashigi, shiliew , koshiro, bogart, goroseideki keltos. ve muhtemelen wanonun hepsi.

tashigi, shanksın kılıcını görse ve isimli olsa, diyecegi su; ay ne güzel meitou. shanksse he he der :D mihawksa kokutousunun varlıgının ve gücünün farkında.

bakın tekrar örnek veriyorum. mihawk, wbye saldırdı. neyle ? elindeki en büyük güc kılıc ustalıgıydı kılıcla saldırdı. dünyanın en güclü kesişi dediler. jozu karsıladı. eger shanks gibi wbnin gemisine gelseydi ( gelemez, yemez :D ) ama gelseydi, dünyanın en iyi kılıc ustası geliyor, kılıcna dikkat edin derlerdi, vistada kokutou dünyanın en iyisi, oda öyle bla bla derdi.

shanks gelince ne dediler ? gücsüzler kaybolun. o adam karsısında ayakta kalamazsınız. tam duyularınıza hakim olmanız lazım. her zamanki gibi dehset haki gücü. wb bile hakini gösteriyorsun diyor, oda düsman yerine geldim tehditkar olmam lazım diyor. neylen geliyor, neylen övülüyor ? hakiylen. kılıcını eline atıyor, wb bisento sallıyor , gögü yaran ne ? hakileri.

defalarca söyledim, ben zoro fanıyım. artı kılıcustası hastasıyım, neredeyse hepsini izledim kılıc ustası animelerinin. benim gördügüm bu seride, övülmesi gereken mihawk degil, shanks... bakın shanksle karsılassınlar zoro göstericek, mihawkın onun hakkında dediklerini. adam neden döndü arkasını marinefordda ? çünkü shanksı biliyor, tanıyor. shanks muazzam olan, cünkü o hakisinden haric, mihawk gibi dünyadaki en iyi kılıc ustasıyla eşit dövüsebiliyor. mihawk, shanksı kılıc ustalıgında yense bile, shanksın total gücü mihawktan fazla, ama onda bile mihawk yine yenememiş. düşünün. ve e.oda wbye söyletiyor. dün sahingözle vs atıyordun merdivenleri iyi cıktın ;) yani diyorki, ordan buraya geldin bana eşit oldun. mihawk, shanksten iyi kılıc ustası olsa bile, shanks daha güclü. sunu bir kabul etse fanlar hersey yerli yerine oturacak.
 
Shanks'ın kendisi şöyle diyor ''Bu yarayı Mihawk'tan almadım, Teach yaptı.'' Yani olay o kadar eski, Shanks'ın kendisi bile bu iki olayı kıyaslıyor işte, şuan Vista ile denk olan Mihawk'ın Shanks ile denk dövüşmesine imkan yok. Teach'e gitse, Mihawk en fazla Shiryu ile savaşır yine, Luffy'ye gitse Zoro ile savaşır, bariz şekilde seviye farkı mevcut.
 
Shanks için zamanı gelecek dedi, daha ellerinde düzgün bir gemi bile yokken Akainu'ya karşı hükümet ile anlaşma olmadığını öğrenince geri çekildi, stratejik olaylar yani, Mihawk'ın savaşmamasının stratejik olarak açıklayabilir misin.
Mihawk'la Shanks arasında da Roger-Garp ilişkisi varmış gibi gözüküyor. Mihawk diyor ki tek kollu bir adamla dövüşmem. Çünkü ona haksızlık olacağını düşünüyor. Mihawk'la Shanks eskiden birbirine yakın güçtelerdi muhtemelen ve Shanks kolunu kaybedince Mihawk onu yenip namını yürütmek yerine onunla daha dövüşmemeyi tercih etmiş. Bu yüzden Shanks'le dövüşmüyor. Dövüşse ağzının payını alır orası ayrı.
 
Ben kılıç ustası olarak görmüyorum. Yani kendini kılıcın yoluna adayan biri değil. Kılıç ile felsefe yapan biri değildir.:D
 
Mihawk'la Shanks arasında da Roger-Garp ilişkisi varmış gibi gözüküyor. Mihawk diyor ki tek kollu bir adamla dövüşmem. Çünkü ona haksızlık olacağını düşünüyor. Mihawk'la Shanks eskiden birbirine yakın güçtelerdi muhtemelen ve Shanks kolunu kaybedince Mihawk onu yenip namını yürütmek yerine onunla daha dövüşmemeyi tercih etmiş. Bu yüzden Shanks'le dövüşmüyor. Dövüşse ağzının payını alır orası ayrı.
O sahnelerden objektif bir okuyucunun anlıyacağı budur abi. Yok korktu falan ben korku görmedim.
 

Gravity

Ben gördüklerimi değerlendiriyorum, Mihawk'ın ciddi olmadığını gösteren bir tane bile delil yok, ciddi olmaması için sebepte yok. Bu adamın her hangi bir derdi tasası, tayfası vesaire yok, tek olayı shichibukai olarak çağrılınca gidip savaşması işte. Orada savaşmayacakta nerede ciddi savaşacak ? Adasındaki maymunlara karşı mı ?

Bu adam ilk gözüktüğünde Zoro'yu adam yerine koymayıp asıl kılıcını kullanmamıştı, ciddi olmadığında ufak çakısını kullanıyor adam belli ki, Marineford savaşında çakısını kullanırken ben göremedim, sen gördüysen bilmem.
Mihawk ciddiydi ama karşısında da sürekli kaçan bir luffy ve araya giren crocodile, vista, mr1, okamalar falanlar filan var. Sonra luffy yeter artık deyip saldırıya geçince kollarının kesileceğini yani tek yiyeceğini görüyor. Mihawk tek atamadı demek için mihawkın luffye kılıcının bir teması etmesi gerekir. Araya sürekli birisi girmiş. Senin mantığına göre kizaru tekme attı luffy uçtu. Tek atamadı luffye kizaru. İdam tahtasında buda sengoku luffye vurdu luffy tek yemedi orada da. E bunlardan tek yememesi nedense mihawktan tek yememesi de ondan. Ki sengoku ve kizarı birebir temas ettiler luffye. Mihawkın ise bir kerelik bir slashı ucundan luffye değiyor. Onda da tek yemesin artık.

Taraflı yorum yapıyorsun başka bir şey değil.

Ek olarak mihawkın yerinde saydığını söylüyorsun. Adam zoroya en güçlü halimle seni bekleyeceğim dedi. 2 yıl zaman atlamasından sonra gene engüçlü olarak gösterildi mangada. Adam nasıl kendini geliştirmemiş? Adam yarın çıkar, suyu, ateşi, havayı, rüzgarı, her haltı kesebilen biri bile çıkabilir. Hala adamın gücü muallakta. Marinefordda adamın sadece kılıç savuruşunu gördük. Tutturmuşsunuz bir vistada vista. Vista anca zoro vs mihawk kadar kılıç tokuşturdu. İlla tekmi yemesi lazım vistanın? Shanks mihawkın dostu. Adam onunla dövüşmek yerine savaşı terk ediyor. Bu şu demek: isterseniz schilikten atın demek. Zira wb ile dövüşe gelmeyenler atılacaktı. Adam shanksle dövüşmek yerine atılmayı göze oluyor. Burada korku falan yok. Adam shanksten korksa yonkounun bulunduğu adaya tüm tayfası varken tek gitmez. Ki orada da nasıl dost olduklarını gördük. Mihawk hiç bir zaman shanksle dövüşmez tek kollu olduğu için. Bunu kendine yakıştırmıyor. Shanksten korktuğundan değil. Artı shanks tek kollu olduğu için mihawk onunla kesinlikle dövüşmüyor. Marinefordda onunla dövüşmemesinin bir sebebi de bu. Schilikten çıkarım gene de tek kollu arkadaşıma saldırmam modunda adam.

Basit bir soru? Shanskle dövüş olsaydı ve mihawk da bunu kabul etseydi, marinefordda shanksın rakibi olurdu?

Tüm denizciler ve shanks biliyorki karşısına mihawk dikilirdi.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık