Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Tower of God

Ha Jinsung'u Kurtarma Operasyonu Nasıl Sonuçlanır?


  • Kullanılan toplam oy
    116

thosy

ya bunlar kat yöneticileri kuleye tırmanıyorlar herşeyi elde ediyorlar madem niye kat yöneticsi oluyorlarki sanki kuleye tırmanırken ne isterseniz o olacak denmiyormu bunlar zahardın sistemine girmeye mecburmu kalmışlar
baam ın hocası fenaymış o zamanya iyi birimi bari bu adam ?
şu enryu denilen adam şuan da ortalıktamı yani yoksa önceden olmuş bi olaymı baamla karşılaşma şansı varmı ?
dinazor gibi yeşil bi kız vardı onlar falan ne oldu hatsu falan ?
violeyi öğrendimi herkes bu arada ?
amma sordumya kusura bakmayın :D
Çok soru sorman problem değil, boş oldukça yanıtlarız ama bence yakında türkçesini okuyabileceğin yerleri sormassan iyi olur. Sonra sürprizi kaçar.
ToG'un yazarı SIU, blogunda seri hakkında bir çok yazı paylaşıyor. Ara sıra ToG'un geçtiği evren hakkında ve seride henüz görmediğimiz güçlü karakterler hakkında bilgi verdiği oluyor. Serinin en güçlü karakterleri zaten biliniyor.

İlk sırada Phantominum var. Phantaminum zaten axis. Bir axis'i sadece başka bir axis yenebilir. ToG'da başka bir axis olmadığı için ondan güçlü hiçbir karakter olamayacak. Vakti zamanında Zahard'ın sarayına saldırıp içerdeki tüm rankerları öldürüyor. Zahard ve Yuri Zahard sadece hayatta kalıyordu sanırım. Ama savaşıp da kurtulmuyor. Phantominum onlara saldırmıyor diye yaşıyorlar. Nerede olunduğu bilinmiyor.

İkinci sırada Enryu vardı sanırım. Kendisi irregular. Zaten ilk 4 hep irregular. Bu eleman zamanında 43. kattaki gardiyanı öldürüyor. O zamana kadar ölümsüz zannediliyordu gardiyanlar. Uzun bir zamandır aktif değildi sanırım.

Üçüncü sırada Zahard var. Kulenin kralı.

Dördüncü sırada Urek Mazino var. Hala aktif olan(Baam'ı saymazsak-Zahard da pek bir şey yapmıyor sanırım) tek irregular bu. Kendisi Wing Tree denilen çok güçlü bir örgütün lideri. Amacı kuleden çıkmak. Yuri Zahard ile yakınlar. Zaten prenses Yuri ilk sezonun sonunda Lesoo'ya mesaj bırakıyordu 'Baam geldiğinde söyle, kuleye tırmanmayı bıraktığında Wing Tree gelsin. Urek onu bekliyor olacak.' diye. Prenses Yuri, Baam'ı Wing Tree sokmak istiyordu.

SIU sanırım ilk 20-25deki karakteri benim yazdığımdan daha detaylı bir biçimde anlatmıştı. Hatta spearman/wawe controller/fisherman filan bilgileri bile vardı. İlk sıradaki 4 irreguları saymazsak sonraki kişiler genellikle 10 ailenn liderleri ve Zahard prenseslerinden oluşuyor. Ama bu listedeki sıralama kuledeki yaşayanların yaptığı bir liste diye açıklamıştı SIU. Sonuçta bunlar kendi aralarında dövüşmüş olmadığı için kesin bir sıralama yok. SIU verdiği tabloyu kuledeki yaşayanlar belirledi dedi, yani üstü kapalı 'Ben sonra 15.'yi alıp 7. sıradakini öldürtürsem şaşırmayın' gibi demek istiyor. :)
 

thosy

Sen yanlış biliyorsun gibi.
Ruler dediklerimiz high rankerlardan oluşan, her katta bi tane olan, direk gardiyanların altında çalışan insanlar. Mesela 2. kat Evankhell, 77. kat Mazino(ya da Baek Ryun), 100. kat Arie Hon. Gardiyan dediklerimiz ise kulede tanrı olarak görülen kimseler.Headon gibi, büyük yılan balığı gibi. Şu ana kadar sadece Enryu'nun öldürdüğü 43. kattaki gardiyan hariç yine her katta bir gardiyan var ve gardiyanlar katların en yüksek mevkiili görevlisi gibi düşünebiliriz.
Ben de onu diyorum işte. En yüksek rütbe gardiyanlarda. 10. kata kadar bir ruler yoktu sanırım. Daha sonra genelde 10 büyük aile arasında paşlaşılmış katlar. Her katta bir gardiyan var. 2. katın gardiyanı Evankhell diye biliyorum ben. Hatta Baam shinsoo kullanabilmek için kattaki gardiyan ile iletişim kurup izin alıyordu(aslında onun ihtiyacı yoktu ama).

Edit: Ben Evankhell gardiyan zannediyordum. Yanlış biliyormuşum sanırım. O zaman kontratlar kattaki rulerlarla yapılıyor. Ama en yetkili kişi gardiyan.
 

DevilHunter

Dün okudum yetiştim burdaki yorumları da okudum da adam harbiden çok güzel bi evren yapmış. Şimdi bu gardiyanların en başta nasıl gardiyan olarak seçildikleri belli mi yani neye göre gardiyan olmuşlar bi de bu axis ler tam olarak nedir ki sadece axisler öldürebiliyor, regularlar neden zahardı öldüremiyor ve neden kuralla uymak zorundalar uymasalar ne olur, bu kuleler tam olarak ne ve diğer kulelerle bağlantısı var mı, İrregularlar kuleye girmeden önce nerdeydiler mesela Baamın olduğu yer? Uygun bi zamanda yanıtlarsanız çok süper olur :D
 
thosy çok teşekkürler açıkladıkların için şu Phantominum nasıl bişey açıklandımı gücü falan ya ben baya merak ediyorum da ingilizce olmayınca bi halta yaramıyor :D
baam ın hocasıda biraz gücsüz gibi göründü gözüme ya okadar güçlümü hakkaten :D
 
arkadaşlar grace mirchea luslec hakkında bilgi verebilecek biri var mı
Zahard'la birlikte kuleye tırmanan 10 kişiden biri, Zahard gardiyanla kontrat yaptıktan sonra kulenin kurallarına bağlı kimseden zarar görmez hale geliyor, diğer 10 kişi de (Luslec hariç) kulenin içinde en tanınan, sözü en çok geçen 10 ailenin başı oluyorlar. Luslec de Zahard kral olduktan sora sonra F.U.G. diye tek amacı Zahard'ı öldürmek olan kulenin içindeki en tehlikeli grubu kuruyor.
Aslında ilk 17 sıradaki herkesi çevirebilirim bir ara, galiba ilk 3ü çevrilmişti sadece.


Dün okudum yetiştim burdaki yorumları da okudum da adam harbiden çok güzel bi evren yapmış. Şimdi bu gardiyanların en başta nasıl gardiyan olarak seçildikleri belli mi yani neye göre gardiyan olmuşlar bi de bu axis ler tam olarak nedir ki sadece axisler öldürebiliyor, regularlar neden zahardı öldüremiyor ve neden kuralla uymak zorundalar uymasalar ne olur, bu kuleler tam olarak ne ve diğer kulelerle bağlantısı var mı, İrregularlar kuleye girmeden önce nerdeydiler mesela Baamın olduğu yer? Uygun bi zamanda yanıtlarsanız çok süper olur :D
Gardiyanlar Zahard'dan bile önce kulede var olan varlıklar. Tarihi yazıya dökme işi Zahard'la birlikte başladığından dolayı gardiyanlar hakkında pek bilgi yok.
Axisler SIU'nun yarattığı evrendeki süperinsanlar, evrenin en güçlü varlıkları ve Phantaminum da evrendeki en güçlü 5 Axisten biri. Kuledeki kimse Phantaminum'un Axis olduğunu bilmiyor bu arada, Enryu ve Phantaminum savaştığında kim kazanır bilmiyorlar o yüzden. Onlarla göre ikisi çok yakın güçte.
Regularlar Kule tarafından seçilmiş insanlar ve Zahard da kulenin gardiyanıyla kulenin kurallarına uyanlardan zarar görmeme gibi bir kontrat yaptığı için, Zahard'ı öldürebilicek insanlar kule tarafından seçilmiyor haliyle.
Kuleler TUS evreninde bulunan çok yüksek yapılar. Tower of God'dan önce SIU'nun diğer manwhalarında yer alıyormuş kuleler ama Tower of God'u yazmaya başladığında SIU hepsini kaldırmış.
Baam kulenin dışında bir yerdeydi.


thosy çok teşekkürler açıkladıkların için şu Phantominum nasıl bişey açıklandımı gücü falan ya ben baya merak ediyorum da ingilizce olmayınca bi halta yaramıyor :D
baam ın hocasıda biraz gücsüz gibi göründü gözüme ya okadar güçlümü hakkaten :D
F.U.G.'un içindeki yüksek seviyeciler dahi çekiniyor kendisinden. Yuri'nin ailesinden ve sıralamada Yuri'nin üstünde yer alıyor.
 
Baam aldığı power up'la büyük ses getirecek gibi görünüyor workshop arena'da yer yerinden oynayacak:D

Şuan arkadaşları arasında en güçlü Baam oldu gibi sizce Koon,Androssi,Rak ve Baam arasındaki güç farkı ne derece açılmıştır?

Baam'ın takımındaki "RAN" nereye kayboldu 1-2 bölümdür görünmüyor.İngilizce bölümleri okuyan varmı nerde olduğu hakkında bilgi verebilirmisiniz..?
Dövüş eşleşmelerinde RAN'da gelirse REflejo'ya dalabilir ayağına kelepçe taktığı için için:)

Thosy kardeşim sana bir sorum vardı.

Baam'ın aldığı silah hakkında biraz açıklama yaparmısın.
 

thosy

Ben bu bilgileri okuyalı baya zaman geçti o yüzden bazı şeyleri biraz karıştırabilirim. Aklımda kaldığı kadarıyla açıklayayım.

TUS evreninde ne zaman ve neden yapıldığı bilinmiyen devasa kuleler var. Bunlar aynı bölgede yapılmış. Sayısını hatırlamıyorum ama sayısı da oldukça fazlaydı. Bizim hikayemiz, ToG, bu kulelerden birisinin içinde geçiyor. Kulelerin tanrıya yakın bir varlık yaratmak için yapıldığına dair söylentiler var.

TUS evreninde yazılmış ToG dışında başka serilerde var(en azından bir tane daha olduğunu biliyorum). Bu evrende isteyen yazar kendi hikayesini yazabiliyor. Ama hikakeyi yazarken bazı kurallara uyman gerekiyor. Bu evrende var olan, önceden konulmuş kuralları değiştiremezsin. Dünya gibi düşünelim. İki farklı hikaye, birisi Osmanlı'yı anlatsın mesela diğeri de Nuh'un gemisini anlatsın. Farklı zamanlarda, farklı yerlerde ama aynı evrende geçen hikayeler. Ama birinde çıkıp da yazar bu gezegende yerçekimi yok kardeşim diyemiyor. Hikayeyi yazarken bazı şeylere uyması gerekiyor.

Axis dediğimiz olaya gelelim. Bu axisler doğuştan axis olmuyor. Normal senin benim gibi bir insan da axis olabiliyor. Bunların başından bir şeyler geçiyor ve bir şekilde axise dönüşüyorlar. Çıldırmak gibi bir şey düşünün, herkes farklı şekillerde kafayı yiyor ama nadiren olan bir şey. Çok kötü bir örnek oldu ama idare edin. :D 2 çeşit axis vardı sanırım ama şu an hatırlamıyorum farkları neydi. Axisler hakkında verilen bilgilere göre bir axisi sadece başka bir axis yenebilir. İnanılmaz güçlü varlıklar.

Phantaminum axis olduğu için kulede bunu kimse yenemez. Bu yüzden muhtemelen en güçlü kişi hep o olarak kalacak. Diğer sıralar için Enryu, Zahard, Urek Mazino vb. kişiler arasında kim kimi yener bir şey söyleyemeyiz.

Zahard'ı neden sadece irregular öldürebilir demişsiniz. Bildiğiniz gibi katlarda shinsoo kullanabilmek için özel izin almanız gerekiyor. Ama yapılan anlaşmaya göre Zahard'ın bulunduğu katta regularlar shinsoo kullanmak için izin alamıyor. Shinsoo kullanamayan ve shinsoo kullanabilen(ki bunlar Zahard'ı korumak için seçilmiş rankerlar olacak zaten) kişileri kıyaslamak bile biraz saçma kalıyor. Bu nedenle Zahard'ı öldürebilmek için bu kurallara uymak zorunda olmayan bir kişi gerekiyor. İrregular kuledeki hiç bir kurala uymak zorunda değiller, kontrat kurmadan da shinsoo kullanabiliyorlar. Yani FUG ne kadar güçlü olursa olsun Zahard'a hiç bir şey yapamaz ama Baam yeterince güçlenip gidip orada katliam yapabilir. :)

Baam aldığı power up'la büyük ses getirecek gibi görünüyor workshop arena'da yer yerinden oynayacak:D

Şuan arkadaşları arasında en güçlü Baam oldu gibi sizce Koon,Androssi,Rak ve Baam arasındaki güç farkı ne derece açılmıştır?

Baam'ın takımındaki "RAN" nereye kayboldu 1-2 bölümdür görünmüyor.İngilizce bölümleri okuyan varmı nerde olduğu hakkında bilgi verebilirmisiniz..?
Dövüş eşleşmelerinde RAN'da gelirse REflejo'ya dalabilir ayağına kelepçe taktığı için için:)

Thosy kardeşim sana bir sorum vardı.

Baam'ın aldığı silah hakkında biraz açıklama yaparmısın.
Ran ve Anak turnuvadan elendi, onlar turnuvada olan dövüşlere giremeyecekler. O yüzden sık göremiyoruz onları.

Baam'ın silahına gelirsek. Bence bekle, hikayenin tadı kaçmasın. :D Çok merak ediyorsan da biraz daha dayanmaya çalış. :D Baktın olmadı pm at ordan anlatayım. :D
 

thosy

arkadaşlar grace mirchea luslec hakkında bilgi verebilecek biri var mı
http://towerofgod.wikia.com/wiki/Grace_Mirchea_Luslec

Özetlersek;

Grace Mirchea Luslec

Pozisyon: Fisherman
Lakabı: Heretic (Tiger Fish)
Sıralaması: 15(kuledeki en güçlü 15. kişi olarak görülüyor)
Doğum Yeri: 80. kat
Boy: 197cm

Fug'daki 1 numaralı Slayer. FUG'un ne amaçla kurulduğu tam olarak bilinmesede var olduğundan bahsetmiş. "God of Devils" olarak biliniyormuş kulede.

Zahard'ın kuleye tırmanmasına yardım eden kişilerden birisiymiş. Kimse nasıl ve neden böyle tehlikeli bir grup kurduğunu bilmesede yazar(SIU) Zahard'ın nasıl kral olduğuyla ilgili olduğuna dair ipucular vermiş.

Güç sırasından da anlaşıldığı gibi Luslec güçlü bir savaşçı. Onun siyah oraK/kanca'sının(hook denmiş ama hangi silah oluyor bilmiyorum) delip geçemeyeceği bir olmadığı söyleniyor.

FUG ne kadar güçlü olursa olsun gardiyanlarla yapılanlar anlaşmalardan dolayı 10 büyük aileye bir şey yapamazlar.

Baam'ın ismi(Jyu Viole Grace) onun adından geliyor.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık