Luffy nin şu devasa enerji problemi çok yüksek ihtimal joy boy un dev olmasına bağlanacak.Sahip olduğu yetenek için aslında dev vücuduna sahip olmak lazım ama luffy insan olduğu için o açığı çok yiyerek tamamlıyor.Vücudu o kadar enerji depolamak için yeterli değil.bildiğiniz batarya gibi düşünebilirsiniz.Bataryanın kapasitesi arttıkça boyutuda artar.Kapasitesi azsa devamlı şarj edersiniz.
JoyBoy dev değil ki. Emeth'in yanında cücük gibi kalıyor. Emeth de Oars kadar. JoyBoy tahminimce en fazla WB kadar çıkacak.
Devamında, Eggheadde Dorry-Broggy yanlarında taşıdıkları yiyecekleri Luffy'e veriyorlardı. Bu da enerjinin devlere de lazım olduğunu, bu yüzden yanlarında yiyecek taşıdıklarını gösteriyor.
Ayrıca Loki'nin enerji ihtiyacı için ne kadar yediği de ortada. Aşağıda yedi, yukarı çıktı yukarıda da yedi, öyle IMin karşısına çıktı.
Özetle, Luffy'nin enerji ihtiyacı bitmeyecek.
One Piece, Dragon Ball'den arak olduğu ve yazarın başlıca amacı seriyi uzatmak olduğu için Dragon Ball'deki pratik çözümü E. Oda inkar ediyor. DBde enerji sorunu Senzu Fasulyesiyle çözülmüş, başkarakter Goku, tükendiği anda bir tane hap gibi fasulyeyi ağzına atıp devam etmişti. E.Oda seriyi artık uzatmak istemezse Sanji'ye veya Çoppır'a mesir macunu tarzı bir güçlendirici ve yanında taşıyabileceği bir çözüm yazar, biz de Luffy ne zaman bayılacak diye derdine düşmeyiz ama yazarın derdi bu değil. Yazar uzattıkça uzatma derdinde.