Sergen Yalcın ile geleceğe yönelik kadro planlaması yapmak tehlikeli olabilir. Kendine güvenirse ve devam edilirse ortaya güzel şeyler çıkabilir.
Sergen'in 3 kupalı şampiyonluğunda, tüm takımlar berbattı zaten.
Pandemi başlamış, bilmemne, her şey problem, her takımda problem var.
Yani Sergen, hiç kimsenin hiçbir şey bilmediği bir yerde, 1 şey bilen her şeyi biliyor gibi bi durumdaydı.
Ama şimdi öyle 6.90 istatistiklerle falan şampiyon olunmuyor artık.
Artık 7.10 ve üstü, şampiyonluğa oynayacaksan son 3 yıldır denebilir.
Sergen 6.90lık oyun oynattı, okey ama, 7.10 potansiyeli var mı? Soru bu.
Sergen'in oynattığı oyunlardan en iyisi, 3 ay önce Rafa'nın hattrick yaptığı Kayserispor maçı.
Başka da oynattığı hiçbir oyun, şampiyonluğa oynayacak bir oyun değildi.
He ama şunu diyim, Sergen tüm kredileri hak etti 3 kupalı şampiyonluk yılıyla birlikte.
Ama hemen hemen hiçbir krediyi Sergen'e harcatmadılar.
O yüzden ben bu kış 1, seneye yaz 2 olmak üzere toplam en az 2 transfer sezonunun Sergen'e emanet edilmesine karşı değilim.
Sergen'in kafasındaki "o oyun" için eminim şu anki hemen hemen hiçbir oyuncu uygun değil.
"O oyun", libero kaleci ile başlıyor. Mert'in kesilmesi ve Ersin'in ilk 11'e konması bu yüzden zaten. Sergen geçen seferinde Ersin'e mecburdu ama, muhtemelen bu sefer kaliteli bir libero kaleci aldıracak diye düşünüyorum.
"O oyun", Nsakala gibi Rosier gibi Masuaku gibi ciğersiz zenci bekler istiyor. Jurasek, Rıdvan, Svensson, Gökhan, Taylan falan olmaz yani.
"O oyun", Welinton gibi duvar istiyor, Josef gibi çapa istiyor. Kalın adamlar istiyor, kemikleri kalın. Bizim narin stoperlerle ve 8'den bozma doslarla olacak bir oyun değil.
Ben Sergen yerinde olsam, 1 kaleci 2 stoper 2 bek 1 dos, önce gerideki 6 kişiyi "o oyun" için alırdım. İlerideki 5 kişiye de yazın bakardım.