Başlamamıştı. Katakuri'yi yenip BM'a kafa tuttu denildikten sonra anılmaya başlandı.
Haklısın, 5. Yonko diye anıldığı sahnede filodan bahsedilince Dof'tan sonra diye aklımda kalmış.
güçle alakası var Luffy'nin 5. yonkou oluşu büyük oranda potansiyeli hakkındaydı kaido'yu yenene kadar da yonkou olarak anılmamıştır, buggy ise zaten yanlış anlaşılmalardan dolayı bireysel olarak çok güçlü görülüyor
Potansiyelle alakası yok, halk Yonko ilan ediyor, kim nerden bilecek Luffy'nin potansiyelini, topladığın ekibin büyüklüğüyle veya hükmettiğin alanla ilgili bir mevzu bu.
Diğer bilgin de yanlış, diğer arkadaşlar da yazmışlar zaten Katakuriden sonra 5. Yonko diye anılıyor, gazeteye de düşüyor hatta.
Luffy, Doflamingo'yu yendikten sonra değil; Katakuri'yi yendikten sonra 5. imparator diye anılıyordu.
Korsan dünyasında sağ koldan sonraki ünvan da zaten imparatorluk kalıyor sadece aşağı yukarı. Bir tutarsızlık yok.
Tutarsızlık var demedim zaten, Yonko sayılmak için güce gerek yok, mevzu bu. Katakuriyi yenen adam güce göre Yonko olsaydı Kaido'dan tek yememesi gerekirdi.
Mihawk Yonko ayarı bir adam ancak Yonko diye anılmıyor, nedeni de tayfası, hükmettiği bir alan veya bir oluşum yok.
Law ve Kid, Luffy'le aynı ödülü aldılar ancak Yonko diye anılan Luffy oldu, sebebi de güç veya ödül değil. Öncesinde 5. Yonko diye anılıyordu Luffy, Kaido-BM düşünce direkt koltuğa oturdu.