Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1126: Sorumluluk Almak

Bölümü değerlendir

  • İyi

    Kullanılan: 76 56.7%
  • Orta

    Kullanılan: 36 26.9%
  • Kötü

    Kullanılan: 22 16.4%

  • Kullanılan toplam oy
    134
Denizciler içinde de iyi insanlar var aynı mantıkla onlara da kötü dememen lazım. Akainu görevini yapmak dışında keyfine insanları soyan, öldüren biri değil. Suçlu tanımına uyanlar korsanlar oluyor.
Sivil öldürdüğü Ohara olayı var, onlar da Robini gemiye almayan, Robine iki reçel ekmeği çok gören, çocuğa ucube çeken, Robini ölüme terk eden iğrenç insanlar. Yaptığı kötülük bile Robin'e iyilik olarak döndü. Gemi patlamasa Kuzan teslim alacaktı çocuğu. Tanrının kırbacı gibi bir adam adaletin yükünü sırtında taşıyan adam Filo Amirali Sakazuki Bey.
 
Kurtuluş savaşı saçma bir örnek olmuş. Sen günümüzde devletlerin araştırılması girilmesi yasak yerlerine girersen suçlu olursun. Clover örneğini internet korsanı olarak uyarlarsak sırf merak etti diye devletlerin gizli belgelerine ulasirsan netten, sistemlerine girersen yine suçlu olursun.

Op günümüz dünyasından çok ortaçağ havasına sahip. Krallıklar var ve halk bunu garipsemiyor. Dofy gidiyor yerine yeni kral geliyor. Kralın iyi veya kötü olması şansa kalmış. Kral rikudan 3 nesil sonra Rosa kralı zalim olursa ne yapacağız?

Korsanlar kötü bu bariz bir şey. Luffy ve ekibi de kötü. Sırf id baskını ve oradan çıkarttığı croco başta olmak üzere azılı suçluların tüm suçlarına ortak. Akainu görev adamı, gideyim de sivil katledeyim diye bir derdi yoktur. Gerçek dünyada askerler masumlara zarar vermiyor mu?
Dünya Hükümeti günümüzdeki devletlere o konuda benzemiyor. Bir meşruiyeti yok, halkın çoğunun herhangi bir şeyden de haberi yok. Ama çoğu çok kötü şartlar altında yaşıyorlar. İnternet korsanı ile aynı durum hiç değil bu.

Doflamingo'nun Dressrosa'yı yönetme şekli ile hemen hemen aynı mantık aslında. Doflamingo'ya isyan eden biri de suçlu diye idam edilebilirdi, ama o kişinin "suçlu" olmadığını biliyoruz.

Ortaçağ örneğine gelirsek orada da kralların belli düzeyde de olsa bir meşruiyeti olmak zorunda, sorgulamıyorlar gibi değil. Ortaçağ'da da tonla isyan çıkıyor. Dünya Hükümeti ise zorla ve bilgiyi tekellerini alıp insanları aldatarak, birçok insanın açlıktan ölmesine sebep olacak bir sistemle yönetiyor dünyayı.

Korsanlık iyisi de var diye aklanacak bir şey değil. Bize Luffylerin gözünden izlediğimiz için iyiymiş geliyor. Beyazsakal'ın kara para akladığı söylenmişti mesela. Shanks tayfasının da melek olduklarını sanmıyorum. Bu üçünü iyi saysak bile bunlar sadece istisna. Kaç tane korsan var kim bilir dünya üzerinde.

Denizciler içinde de iyi insanlar var aynı mantıkla onlara da kötü dememen lazım. Akainu görevini yapmak dışında keyfine insanları soyan, öldüren biri değil. Suçlu tanımına uyanlar korsanlar oluyor.
Denizcilerin içindeki iyi insan Korsanlardan daha fazla. Shanks bile iyi bir insan değil. Hasır Şapka dışında iyi korsanlar yok.
Korsanlar konusuna burada genel bir cevap vereyim. Yonko düzeyindeki büyük korsanlar hükümetvari bir oluşuma sahipler. Beyazsakal kara para aklıyorsa bu şaşırtıcı bir durum değil. Gerçek dünyada ve One Piece dünyasında bunun çok benzerlerini bir sosyal realite olarak görebiliyoruz zaten. Bu onları "kötü" yapmaz, "gri" yapar mı tartışılabilir ama.

Luffy ve ekibi ID suçlarına ortak ise mesela hiçbir denizciyi kurtaramayız bu saatten sonra. Kutsalların yaptığı her şeye ortaklar çünkü. Hele Akainu gibi bir karakter asla savunulamaz zaten. Tartışmaya bile gerek yok.

Gerçekten kötü bir karakter olan Big Mom bile halkına Dünya Hükümeti'nin halka sağlandığından daha refah düzeyi yüksek bir hayat sağlayabiliyorsa bazı şeyleri düşünmek lazım. Shanks mesela, gri karakter evet ama Aramaki'den daha gri asla değil örneğin.

Hiçbir şeyden haberdar olmayıp iyi niyetli olan denizciler de vardır. Ama koramiral ve üstü seviyedeki her denizci de Dünya Hükumeti'nin suçlarına ortaktır gözümde, Ace gibi bir korsandan da daha gridirler.
 
Garp haterları neden var hala anlamış değilim. Galiba çok yüceltildiği için bazı insanlarda drama ve eziklerin yanında durmayı sevdiği için olsa gerek bu adamın bu derece yüceltilmesine sinir oluyorlar olabilir. Bilemedim psikolojide yeri vardır herhalde :oleyo2:
Olay tamamen büyük güç büyük sorumluluk gerektirir meselesi. Yaptığı bütün aksiyonlarla dolaylı olarak dünya hükümetine hizmet ediyor olması yetiyor. Herşeyi biliyor ama yine de düzeni bozacak somut bir adım atmış değil. Ace'i kurtarma konusunda ben zaten kurtarmaması gerektiğini düşünüyorum. Ama o savaşta düşünün karşıda dünyanın en güçlüsü dediğiniz bir adam var ve denizciler tarafında da ona denk bir adam sadece kenardan olayları izliyor. Beyazsakal bisentoyu bir sallıyor gökten denizci yağıyor ama Garp koltukta oturup hiçbirşey yapmayarak sözde Ace'e yardım etmiş oluyor.

Niye Beyazsakal ilk gözüktüğü an karşısına çıkıp önce beni geçmen lazım diyemedi?

Bunların her biri adamı benim gözümde karaktersiz yapıyor.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 9)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık