Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1126: Sorumluluk Almak

Bölümü değerlendir

  • İyi

    Kullanılan: 76 56.7%
  • Orta

    Kullanılan: 36 26.9%
  • Kötü

    Kullanılan: 22 16.4%

  • Kullanılan toplam oy
    134
Idun, in Norse mythology, the goddess of spring or rejuvenation and the wife of Bragi, the god of poetry. She was the keeper of the magic apples of immortality, which the gods must eat to preserve their youth. When, through the cunning of Loki, the trickster god, she and her apples were seized by the giant Thiassi and taken to the realm of the giants, the gods quickly began to grow old. They then forced Loki to rescue Idun, which he did by taking the form of a falcon, changing Idun into a nut (in some sources, a sparrow), and flying off with her in his claws.
Nami'nin bulunduğu odada Kartal amblemi var. Bu amblemle Oda'nın İdun efsanesine gönderme yapmış olacabileceğine dair bir yorum okudum. Efsanede bir devin ölümsüzlük veren sihirli altın elmayı koruyan ya da ondan sorumlu olan İdun'u ve elmaları Loki yüzünden kaçırıyor. Bu elma sözde tanrıların genç kalması için sürekli yemeleri gereken bir meyve. Daha sonra tanrılar yaşlanmaya başlıyor ve Loki'ye İdun'u kurtarmasını söylüyorlar ve Loki kartala dönüşüp kızı bir fındığa çevirip kaçırıyor.

Nami'nin mandalina yetiştirmesi, portakalların efsanede geçen sihirli altın meyveye benzerliği gibi anlatılar mevcut. Detaylı incelemek isteyenler yukarıda paylaştığım kaynaktan faydalanabilir.

Şu yazıyı da okumanızı tavsiye ederim. Güliverin Gezileri kitabındaki cüceler, devler ve gökyüzü adası hikayeleri açısından benzerlikleri saptamış.
 
Son düzenleme:
Tüfekle gemi patlatmak kadar saçma bir şey görmedim. Oldu olacak Kide karşı da Yasopp tek atışta patlatsaydı Kid'in gemisini, Shanks niye zahmete girmiş, devler niye gemiyi batırmaya çalışmış, saçmalık. Usopp'un pop greeninin yine bir mantığı vardı, bunda mantık falan yok.

E. Oda, Kid için tüm tayfası ve gemisiyle birlikte yok edildi anonsu geçti ve suya battıklarını resmetti. Ancak Barto için sadece geminin battığını yazmış. Shanks kurtarır Bartoları. Zaten Shanks salıyor, Yasopp Shanks'ın emrine aykırı davranıp kendi başına hareket ediyor. Aynı bölüm Teach'in tayfasını korkuyla yönettiğini ve tam otorite sahibi olduğunu çizmiş mangaka. Muhtemelen iki tayfa arasındaki farkı göstermek istedi. Shanks tayfasının daha önce güç olarak birbirine çok yakın olduğuna değinilmişti, şimdi otorite olarak da hepsinin söz sahibi olduğunu gösteriyor. Aynı devrimciler gibi, bir reklam yüzü/görünüşte lider var bir de yönetimi oluşturan kendi başına karar alıp uygulayabilen as kadro var.

Son olarak devrimcilerin ne kadar etkili olduklarına değinmiş Lafitte ancak erzak taşıyan aletlerin nasıl patlatıldığını o bile anlamamış. Muhtemelen devrimciler içinde bir meyve gücü çıkacak olabilir. Kimse fark etmeden bomba koyup erzak yüklerini patlatıyorlar. Bluenonun kapı meyvesi gibi bir portal veya ışınlanma meyvesi tarzı bir meyve çizebilir E. Oda.
 
Karasakal açısından bakınca Garp gibi biri adana saldırıyor ve sen orada olmadığın halde bir adamın Garp ile baş edebiliyor üstüne hapse atılmasına sebep oluyor. Çok büyük iş. Kuzan'ı King ile falan kıyaslayanlar vardı bir de.
Kuzan tek başına tıkmadı. Adam ne diyor ekip işi yaptık. Bire bir olsa yüksek ihtimal Garp ezip geçecekti.
Ayrıca Kuzan'ın o gözlük hareketi de ileride kendisinden Garp yana birşeyler çıkacağını gösteriyor olabilir.
 
Garling dokunulmaz bir adam . Üstüne Gorosei oldu . Bir dahaki bölümde Garpı zindanda dayak yemiş halde görüyoruz . Yani demem o ki Garling > Garp . E.oda birini parlatırken diğerine kötü bir son hazırlıyor .

Şu an seride İmuyu saymazsak en güçlü karakterlerden biri olabilir Garling .
Kardeşim çok yanlış yollara düşmüşsün.:( Bu yolun sonu ibretlik diyeyim sana. Kendine gel.
 
Uzun uzun zaman sonra ilk kez bir bölüme iyi ye bastım.Garp'ı paketlenmiş olarak gördüm ya çok iyi olsa ona da basardım.Kurtarılmayı beklemeyip Teach tarafından idam edilse daha hoş olurdu.
 
Teach bak ne diyor. Onu yenebilecek pek kişi yok. İyi iş başardın.

Aokiji: Takım işiydi.
Tamam işte Kaido için olsa onu yenebilecek kimse yok , Roger olsa kimse yok gibi ifadeler kullanılırdı . Garpı yenebilecek kişiler olduğunu da tescilledi bu şekilde, benim Roger ile ölümüne dövüşebilen adamdan beklentim daha fazlaydı açıkçası.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 6)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık