Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1121: Çağların Gelgitleri

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • İyi

    Kullanılan: 77 46.4%
  • Orta

    Kullanılan: 34 20.5%
  • Kötü

    Kullanılan: 55 33.1%

  • Kullanılan toplam oy
    166
Bu devlerin kalkanı da neymiş öyle, Merkürün keskin dişini de tutuyor, Marsın alev nefesini de tutuyor, Satürnün ağaç eriten zehirli ayağını da tutuyor, 0 hasar var kalkanlarda. Adam Ağacından eyvallah da bizim gemi de Adam Ağacından olmasına rağmen hasar alırken bu kalkanların hasar almamaları acayip bir şey :)
Nika tılsımlı dev Kalkanı> kaido çöpü
 
Sağ ve sol sayfalarda paralellik olan karakterler arasında benzer ancak birbirlerinin tam zıttı olan karakterler yerleştirildiğini düşünüyorum. Tam zıt derkense bu fikrin çıkış noktası olan Luffy-Karasakal benzerlik ancak aynı zamanda zıtlığına bakabiliriz.
İki karakterde korsanlar kralı olmak istiyor ancak bunun sebepleri çok farklı (yani muhtemelen, Luffy'nin sebebini bilmiyoruz ama dünyanın kralı olmak olduğunu pek sanmıyorum hani). Karasakalın ilk tanıtıldığı sahnedeki turta sahnesini hatırlarsanız birbirlerinin tam zıttı olduklarının imgelendiğini görebilirsiniz. Aynı zaman şuan Luffy güneşi yani bir nevi aydınlanmayı simgelerken Karasakal karanlığı simgeliyor.

Aynı anti muhabbetinden gidersek Shanks ve Buggy aynı noktada hayatlarına başlamış ancak bir yerden sonra zıt rotalardan ilerlemişler. Shanks sürekli yükselip dünyanın en güçlü korsanları arasında yerini almış, Buggy ise tek bir arpa boyu yol alamamış. Bütün bunlara rağmen hikayenin şuanki durumunda ikisi de yine dönüp dolaşıp "eşit" konumlara gelmişler.

Sakazuki-Sabo konusu bence basit bir dövüşecekler iması değil, çok daha farklı şeyler çıkmasını bekliyorum. Geçmişlerinin benzer çıkması ama bu yaşadıklarından zıt sonuçlar çıkarmaları gibi, biraz karışık şuan için burası.

Kılıçlı silüet-Garling, bu silüetin yanık izli adam olma ihtimali konuşuluyor ve kendisi kutsal olmuş ama kutsalları reddeden bir arkadaş çıkabilir. İki karakter hakkında da pek bir şey bilmeyince ortaya konuşuyor oluyorum tabi :d

Imu-Koby hakkında aklıma gelen tek şey Koby'nin cana verdiği değer. Gorosei'nin insanları böcek olarak gördüklerini biliyoruz, Imu'nun gözünde hiçbir değeri olmayabilir.

Dragon-Kuzan konusunda spoiler yorumlarında görünce geyik olsun diye Kuzan kolpadan Karasakal'ın adamı, Dragon'da kolpadan devrimci falan demiştim de üstüne ciddi bir şekilde düşününce bir bağlantı yakaladım gibi.
İki karakterde hayatına denizci olarak başlıyor ancak Dragon gördüklerine dayanamayıp ayrılıyor, devrimcileri kuruyor. Bu sırada Kuzan "tembel adalet" anlayışıyla denizcilerden devam ediyor. Daha sonra Kuzan bu adalet anlayışını bırakıp denizcilerden ayrılıyor ve korsan oluyor, bu sırada ise Dragon bir sistem oturtmuş ve asıl amacı bu var olan sistemi korumak haline gelmiş, yani bir nevi "tembel devrim" anlayışına dönmüş. İlk başta sistemden çıkan bir karakterle, sistem için göz yuman bir başka karakter. Roller daha sonra değişmiş ve aynı şeyler tekrar etmiş.

Her biri aynı şekilde olmasada birbirlerine bir sebepten benzerlik ve zıtlığa sahip olarak kurgulamış oldum mantığı.
 
Oda'nın silüet fetişi beni sinir ediyor
Bu bölüm göstersen nolur yani
Ayrıca bölüm yine kötü, sonda bütün önemli karakterleri diyalogsuz şekilde gösterince iyi verecek değilim
 
Ne Luffy ne Karasakal ne de başka biri…Benim korsanlar kralı adayım sensin!

En azından Teach ve Imu kadar kötü; Shanks kadar kurnaz; Dragon kadar işe yaramaz; Luffy kadar da saf değilsin!
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 14)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık