Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Nika Neden Başarısız Bir Retcondur?

Nika Retcon mudur?


  • Kullanılan toplam oy
    178
Nika muhabbetini ben de sevmedim. Ama serinin temeline oturacağını da düşünmüyorum hala. Oda burada yapacağı bir kaç hamleye göre işi batırabilir. Göreceğiz nasıl bir şey yapacağını.
 
Ya hadi ona "reveal" ya da "twist" diyebiliriz bir şekilde. Çünkü kurulu bir düzeni, anlatıyı bozmuyordu Joy Boy sadece temel sandığımız şeyin altına bir temel daha koyuyordu. Ama tam olarak, radikal biçimde alıp başka bir kalıba sokmuyordu. işte onu Wano'da yaptı :D

Yani Nika'nın gelişi önceden hazırlanmadı belki ama Retcon'un gelişi hazırlanmış olabilir dediğin gibi :D :D Şaka bir yana neresinden tutsan elinde kalır.
Nika - Joy Boy bağlantısı için Zunesha'nın Wano'ya getirilmesi, sonra da hiçbir şey yapmadan geri gitmesi çok büyük bir ipucu veriyor.
 
Aynı Roger gibi korsan kral olup sonra kendi azmi,başarısı ve karakteriyle pek alâ dünyayı değiştirebilirdi.Bir mit veya döngü zorlaması tüm güdülenmeyi bozdu.Yani Luffy bu kadar macerayı boşuna yaşadı çünkü zaten meyve zamanı geldiğinde işi çözecekti.
 
Aynı Roger gibi korsan kral olup sonra kendi azmi,başarısı ve karakteriyle pek alâ dünyayı değiştirebilirdi.Bir mit veya döngü zorlaması tüm güdülenmeyi bozdu.Yani Luffy bu kadar macerayı boşuna yaşadı çünkü zaten meyve zamanı geldiğinde işi çözecekti.
Bir mit ve döngü zorlaması bir tarafta kalsın sonuçta seçilmiş kişi, vaadedilmiş kişi olabilir her dilde her kültürdü mesih veya ona benzer bir kurtarıcının geleceği dertlerin biteceği ile ilgili şeyler vardır.

Op için bunun ötesinde bir durum var. Roger bildiğin zamanı değil diyor. Oden 20 yıl sonra diyor. Balıklar kendi aralarında konuşurken bile zamanını söylüyorlar herkes neyin ne zaman olacağını bile biliyor.

Bari mesih gelecek ama ne zaman geleceği belli değil falan yapsaydı adam.
 
Son düzenleme:
Her şonen nihayetinde bu mevkiye evriliyor ya. Ona ne diyeceğiz?
Japon mangalarında genelde geçmişe bi emcükleme var. Naruto Bleach Vs gibi bir çok seri var. Zaten genelde seriyi bunlar boğuyor. Mesela naruto nasıl çöp şeklinde bitti? Geçmişe atıfla! Bleach nasıl çöp oldu geçmişe atıfla. Buda bence japonların tarihi ile doğru orantılı. Düşünsene çok vahşi bir topluluksun, çin kore falan işgal ediyorsun, tecavüz yağma bir sürü şey. Sonra bir ülke geliyor 2 tane bomba ile komple alıyor seni sana uyduruktan bir yönetim kuruyorlar.

Bir nevi türklerin geçmişe hasretine benzetiyorum.
 
Yıllardır kayıp olan meyve donanmanın eline geçiyor.Meyvenin önemini bilmeme ihtimalleri yok Grosei zaten biliyor.Grosei nin bildiğini amirallerin bilmemesine imkan vermiyorum böyle bir meyveyi Shanks a çaldırıyorsun.Normal şartlarda o meyveyi almak için grosei donanma amiral falan kim varsa topyekün gitmek gerekiyor ama Shanks çalmışmı ne yapalım çalsın devam ediyor hayat tarzında takılıyorlar.Hadi Shanks aldı gitti bulamadın bir daha ,yıllar sonra meyveyi yiyen çaylak kendi ayaklarıyla Marineford a geliyor üstelik o meyveyi yiyen çaylak Dragon'un oğlu Garp'ın torunu genetik olarak da hileli adam yine bir aksiyon yok.Luffy'nin ne yapması lazım ben donanmayı grosei yi lm yi yok edecek adamım diye tişört giyip all blue yu dolaşması mı lazım topyekün bunun peşine düşmek için?Nika ortaya çıkınca ancak ozaman Groseinin etekleri tutuşuyor.Çok büyük kurgu problemleri var Nika'nın gücüne ve bu güçle Kaido'yu öldürdükten sonra gelip vegapunk ın deneysel robotlarından Kizaru dan falan dayak yemesine girmiyorum bile Franky son anda yetişmese Satürn öldürüyordu hatta.Madem böyle uçuk bir gücü böyle saçma bir kurguyla karaktere veriyorsun o zaman önünde kimsenin duramaması lazım hadi durdu diyelim o zaman Nikayı son savaşa kadar ortaya çıkarmayacaksın.Şimdi seri bitene kadar Kaido'yu öldüren adam gittiği her yerde zafer elde etmeden önce dayak yiyecek...Sahip olduğu güçle Kaido gibi bir canavarın bile karşısında varlık göstermesi saçmayken Kizaruya Satürne ilerde Akaiunuya nasıl dayak yedireceksin böyle bir karakterle.Hadi Teach 2 meyveli belki başka güçleri de çıkacak serideki en absürt güç olarak Luffy karşısına son boss olarak çıkacak ama onun haricinde saçmalamadan kimi çıkaracaksın Nika karşısına...

@Smoker oda söyle diyerek yırtabilir.Hükümet Luffy`nin lastik meyvesi yediğini son arka kadar bilmiyordu.Önceden bildiklerine dair manga paneli var mı ?
Kuma biliyor son sayıda Nika'nın güçlerinden bahsediyor Kuma 'nın bildiğini hükümetin veya Groseinin bilmeme ihtimali yok diye düşünüyorum.IM de direk şapkası var büyük ihtimalle karşılaştı onunla kimse bilmese IM biliyor güçlerini de meyveyi de.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık