Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Teori] "At Fava Bekle" Teorileri

Bonney nin meyve baya kırık zaten. Mesela Vegapunk a ilk çocuk olarak göründü. Vegapunk ta acıyınca bunu fırsat bilip "biçimsiz gelecek" diye iri bir şeye dönüşüp bir saldırı yapmıştı. Gelecek belirsiz olduğu için Bonney istediği biçime girebiliyor anlamına mı geliyor bu? mesela 10 yıl sonra korsanlığı bırakıp full kas çalışmış haline mi dönüştü yani?

Dediğin gibi, Bonney'in ve Kuma'nın meyveleri bozuk. Kuma'nın meyvesi özellikle de. Pati meyvesi güya. Kıtalar arası yolculuk var, hasar engelleme var, hasar verme var. Vücuttan acı vs. çıkarma var. Garip meyveler. Law'ın meyvesi bile daha anlaşılır.
 
Dediğin gibi, Bonney'in ve Kuma'nın meyveleri bozuk. Kuma'nın meyvesi özellikle de. Pati meyvesi güya. Kıtalar arası yolculuk var, hasar engelleme var, hasar verme var. Vücuttan acı vs. çıkarma var. Garip meyveler. Law'ın meyvesi bile daha anlaşılır.
Zaten bir meyvenin ismi yeteneğini tam açıklamıyorsa o meyve kesin bozuktur. :ehe:
 
10 teori daha yazıyorum

1-Zoro'nun final rakibinin seraphim olacağını söyleyen bir teori. Buna göre Mihawk'ın seraphimi Zoro'nun şu ana kadar dövüştüğü bazı düşmanların birleşmişi konumunda. Mihawk'ın kılıç ustalığı, kingin bedeni, mr1'in meyvesi. Zoro'nun final rakibi de Mihawk seraphiminin gelişmiş hali olabilir diyor


2- Zoro'nun Asura tekniği henüz açıklanmadı. Vegapunk ise şeytan meyveleri için irade, hayal gücü, istek vs. sebebiyle oluştuğunu söyledi. Teori sahibi Zoro'nun aynı şeytan meyvelerinin irade ile oluşması gibi asura tekniğini oluşturduğunu, Zoro öldükten sonra bu tekniğin bir şeytan meyvesi olabileceğinden bahsetmiş. Mistik Zoan Hito Hito no Mi: Model Asura


3-Luffy'nin şapkasının Uranüs'le bağlantısı olduğunu söyleyen bir teori. Buna göre Shanks bu durumu bildiğinden şeytan meyvesi yedikten sonra şapkasını Luffy'ye veriyor. Ayrıca güneş Uranüs'ün 21 yıl yarısına, 21 yıl da diğer yarısına parladığını, Roger tayfasının bu yüzden kendi zamanlarında bunu gerçekleştiremeyeceklerini anladıklarını, Luffy'nin de 19 yaşında olduğundan 2 yıllık bir zaman atlaması yaşanacağından bahsetmiş.




4- Usopp'un annesinin bir tonatta olduğunu iddia eden bir teori. Burnunun benzemesi, Yasopp'un yalanlarına inanmasından vs. bahsetmiş. Lanetlenmiş bir dev olduğundan vs. diye de gitmiş...



5-Nami'nin babasının Roger Korsanlarından Spencer olduğunu iddia eden teori. Buna göre Spencer kelime anlamı olarak hem yan yelken hem de para dağıtan kişi demekmiş. Nami'de de bu iki özellik olduğundan bahsetmiş. Teoride Spencer'in artık Big News Morgan olarak hayatına devam ettiğinden de bahsediyor.



6- Dragon'un seraphimler üzerinde en büyük yetkiye sahip kişi olduğunu bunu Kuma ve Vegapunk sayesinde elde ettiğini söyleyen bir teori.


7- Sanji'nin annesinin Sora(Gökyüzü), Zoro'nun annesinin Terra(Dünya, Toprak) olduğundan hareketle Luffy'nin annesinin Umi'nin(deniz) tersi İmu olabileceğini iddia eden bir teori.


8-Kureha'nın Roks korsanlarının bir üyesi olduğunu iddia eden teori. Sebepleri olarak yaşlı olması, D'nin arzusundan, Gol D. Roger'den vs. bahsetmesi denilmiş


9- Bellamy, Jaya Arc'ta 3 efsaneden bahsediyor. One Piece, Altın şehir ve Zümrüt şehir. One piece'in var olduğu açıklandı, altın şehir bulundu ancak Zümrüt şehir henüz bulunmadı. Elbafta zümrüt şehrin var olabileceğini iddia ediyor




10- Shanks'ın İskandinav mitolojisinden Tyr olduğunu söyleyen bir teori. Gemisinin viking temalı olması, tyr gibi bir kolunun olmaması, Tyr'in adalet ve antlaşmalar yapması, Shanks'ın da gorosei ile görüşmesi, savaşı durdurması, iki ismin devlerle olan bağlantılarından vs. bahsetmiş.

Dostum yeni teoriler var mı bi senin attıklarını zevkle okuyoruz :respect:
 
Dediğin gibi, Bonney'in ve Kuma'nın meyveleri bozuk. Kuma'nın meyvesi özellikle de. Pati meyvesi güya. Kıtalar arası yolculuk var, hasar engelleme var, hasar verme var. Vücuttan acı vs. çıkarma var. Garip meyveler. Law'ın meyvesi bile daha anlaşılır.
Kumanın meyvesini Franky'nin alacağını iddaa eden bir teori vardı. Bana göre frankye çok iyi gider olcak olsa
 
Chopper’ın insan meyvesi uyanır.Aslında meyvenin adı Aku aku no mi ve Chopper şeytan formunu alır.Şeytan ismini insanla gizlemişlerdir.Meyve gümbürtü toplarıyla birçok forma giriyordur şeytanın suretlerine bürünüyordur.Goroseinin korktuğu başına gelmiştir Chopper sınırsız meyve yiyebileceğini söyler çağ artık benim de çekmez dünya artık avcumun içinde dünyayı yok edeceğim demektedir. :) @Mike Bakalım Kahve kralın iradesi mi ağır basacak yoksa şeytanın cisimleşmiş hali mi ? :)
şeytan değilde tanrı çıktı ortaya, ucundan yakalamışsın gibi sanki :D
 
Önümüzdeki birkaç bölüm içinde Koby Moria'yı kurtarırken Arıkovanı'nın eski sahibini de kurtaracak ve bunun ağzından Tanrı Vadisinde ne olduğunu dinleyeceğiz.
 
1- Usopp'un Thriller Bark'ta Zombie Zebra'ya "Seni uyarıyorum, ben altın madalyalı dövüş şampiyonuyum" sözünün gerçek olacağını, bu madalyayı Burgess'i yenerek ondan alacağını iddia eden bir teori.(Manga sayfasını bulamadım)



Kaynak:

2- Usopp'un Luffy, Zoro ve Sanji'yi uyandırmak için söylediği bir yalan olan "Güzel bir kılıç ustası bir ton etle geldi" sözü ile ileride karşılaşacağımız Rebecca'yı işaret ettiğini iddia eden bir teori. Rebecca hem kılıç ustası, hem güzel(?) hem de Luffy'ye yemek almıştı.


Kaynak:

3- Bunu daha önce paylaştım, burada da paylaşayım

Chopper'in meyvesi hito hito no mi. Herhangi bir model belirtilmemiş. Chopper'in meyvesinin özel bir meyve olduğu çünkü One piece dünyasındaki insan kabilelerine dönüşebilme özelliğine sahip olduğunu iddia eden bir teori.

Chopper'in

Zıplama noktası formu bacakları güçlendirdiğinden Uzun Bacak Kabilesine



Kol noktası formu kolları güçlendirdiğinden Uzun Kol Kabilesine


Gümbürtü topu ile ulaştığı dev formu Devlere


Standart küçük hallerinden biri de tontatalılara benzetildi


Chopper'in 2 yılını eğitimle geçirdiği Torino krallığından sonra kullandığı kung fu noktası da oradaki insanlara benzer bir hal almış.



İşin teori kısmına gelince. Chopper gümbürtü topu ile deve dönüşebiliyor. Peki meyve uyandırdığında hangi kabileye dönüşebilecek ?

Lunarian ve/veya daha güçlü insan kabilelelerine.

Kaynak:


4- Son Ponenin Egghead'de olduğunu iddia eden bir teori. Buna göre son kızıl ponenin tam da Luffy'lerin şu anda olduğu Egghead adasında olduğunu, Luffy, BB, Denizciler vs. çıkacak olacak büyük karmaşadan hareketle Caribou tarafından çalınıp Buggy'nin başını çektiği Cross Guild'e götürüleceğini iddia ediyor. Timsahlar bataklıklarda yaşar mantığından hareketle Caribou'nun o hep bahsettiği kişinin Crocodile olduğunu, böylece Cross Guild'in de Raftel yolundaki yarışta güçlü bir kozu ele geçireceğini iddia ediyor. Teori içinde başka iddialar da var.

Kaynak:


5- Hasırşapkaların temasının doğa olduğunu söyleyen bir teori. Nasıl Kaido'nun teması canavar ve felaketler, Shanks'ın vikingler, Big Mom'ın yemek ve tatlılar olduğu gibi hasır şapkaların temasının doğa olduğunu söylüyor. Buna göre; Zoro rüzgar, Sanji ateş, Jinbei su, Robin çiçek, Brook buz, Franky ışık, Nami yıldırım, Usopp bitki, chopper hayvan, Luffy ise güneş. Hepsini aynı anda hayal ettiğinde bir doğa resmine ulaşacağımızı söylüyor.

Kaynak:


6- One piece birçok karakterin kendine özgü bir gülüşü var ve gülme meselesine birçok kez parmak basıldı. Bundan hareketle Luffy'nin hayalinin herkesin kahkahasını duymak olduğunu iddia eden bir teori.

Kaynak:


7-Karasakal'ın birden fazla kişiliği olduğundan ya da anormal bir vücudu olduğu için gözlem hakisinin üzerinde işe yaramadığını bu yüzden Shanks'ı yaralayabildiğini iddia eden teori.

Kaynak:

8-Elbaf Viking temasına sahiptir, Loki'dir, devlerin vikinglere benzemesidir vs. Buna göre Elbaftan bahsedilirken arkada gördüğümüz uzun ağaçların aslında gök adalara bağlanan ağaçlar olduğu iddia eden bir teori. Buna göre İskandinav mitolojisinde geçen 9 diyara Elbaftaki 9 ağaçtan ulaşılacak Bunlar, İskandinav Mitolojisindeki 9 diyarın hepsinde var olan Yggdrasil ağacına benzetilmiş. Loki de, Devlerin asıl krallığı da bu ağaçlara tırmanmayla ulaşılacak Asgard'da yer alıyor. Jack ve Fasulye Sırığı olayındaki gibi.



Kaynak:

 
7-Karasakal'ın birden fazla kişiliği olduğundan ya da anormal bir vücudu olduğu için gözlem hakisinin üzerinde işe yaramadığını bu yüzden Shanks'ı yaralayabildiğini iddia eden teori
Bu çok mantıklı ama ne çıkacak işte o anormallik çok merak ediyorum. Çok bahsedildi karasakaldaki anormallik. Acaba hakkaten bir kişi değilde birden fazla kişi mi karasakal ya da karakteri mi bir kaç kişi, çok ilginç.
 
Egghead’da gördüğümüz o robotun Zunesha gibi çok özel kişilerin emirlerini dinleyen ve o kişinin dediği görevleri yerine getirmekle yükümlü olan bir varlık olduğunu düşünüyorum.

Hatta o robotun hükümeti yıkmak üzereyken aniden durmasının sebebini ise tıpkı Momonosuke’nin Zunesha’ya emir vermesi gibi birisinin de o robota emir verip, durmasını sağladığını düşünüyorum…

Vegapunk’un yakıt olarak bahsettiği şey ise bir enerji kaynağı değil, emir verme yeteneği çıkacak.

O robotun tekrardan ayaklanması içinse Luffy’nin o robota emir vermesi gerekiyor.Tabiki bu emri Gear 5 modunda yapacak.Luffy şuanda bunun farkında değil ama o robota ileride emir verecek ve hem Karasakal’larla hem de hükümetle olan savaşta aktif bir şekilde rol almasını sağlayacak.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık