Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1079: Kızıl Saç Korsanları - Bir İmparator'un Tayfası

Bölüm Nasıldı?

  • İyi

    Kullanılan: 318 86.6%
  • Orta

    Kullanılan: 19 5.2%
  • Kötü

    Kullanılan: 30 8.2%

  • Kullanılan toplam oy
    367
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Her şey ne kadar birbiri ile bağlantılı.

Tüm Kek Arc'ında bizimkiler yine Big Mom'ın elinden Sanji'yi kurtarsaydı. Ama en azından tayfadan olmasa dahi ekipten 5-10 kişi ölseydi serinin güç dengeleri korunmuş olurdu. Koskoca yonkou'nun inine sızıldı ve tatlı krizi gibi saçma sapan bahanelerin ardından Jinbei tarafından suya fırlatıldı. O zamanlar bunlara hypelananlar serinin ne kadar saçma bir noktaya gittiğini gözardı ettiler.

Ardından Wano Arc'da koskoca Kaido gibi azmanın tek bir kın bile öldürememesi fiyaskosu yaşandı. Oysa tüm kınları öldürüp atsaydı her şey olması gerektiği gibi olacaktı. Arkadaşlar da atmışlar keza Big Mom da çer çöpe dahi en ufak bir kalıcı hasar bırakamadı. Evrendeki en güçlü dört korsandan ikisi 3 yaşındaki çocukla denk bir düşünme yetisi ile arcı sonlandırdı. Tayfalardan kimse ölmedi, bırakalım tayfaları çer çöpten bile ölen olmadı.

Eee ne oldu. Geriye ne güç dengesi kaldı, ne bir mantık, ne de tutarlı bir hikaye. Ne ödüllerin bir önemi kaldı, ne de ünvanların. JRR Tolkien çok sık olarak fantastik evrenlerin kendi içinde tutarlı olması gerektiğini vurgular. One Piece, Oda'nın kaleminden çıkan bir hikaye olabilir ancak bu kendi dinamikleri içinde tutarlı olması gerekliliğini değiştirmez. "Yaptım, oldu" kadar fantastik evrenlere zarar veren bir yaklaşım daha yoktur. Dressrosa'da başlayan çözülme her geçen bölümle yeni zirvesine tırmanmaya devam ediyor. Yıllardır Shanks'ın yapacağı şovu bekleyen ben dahi sahneden keyif almakla beraber, tutarsızlıkların can sıkıcılığından sıyrılmayı başaramıyorum. Shanks'ın bunu yaptığı yerde Big Mom ve Kaido'nun da en azından bunun çeyreğini yapabilmesi gerekirdi.

Tarihin en iyi shounen mangası olabilecek potansiyel, görünen o ki tarihin en rezil finallerinden birine sahip olacak. Bir zamanlar One Piece bitmeden ölmek istemiyoruz derdik, artık öncesinde ölsek daha hayırlı olacak herhalde.
 
Shanks Kid'e tek atıyor. Lucci Luffy ile neredeyse başa baş dövüşüyor. One piece'ı artık alışkanlıktan takip ediyorum ama bana zevk vermiyor eskisi gibi. Kid'i sevdiğimden falan da değil de en azından Big moma saygıdan birkaç panel savaş izleyeydik. Big mom da Kaido da sırf hikayeden çıkmaları gerektiği için çıkmış oldular bu vesileyle görmüş olduk. Kid ve Law da aynı şekilde kk yarışında olmamaları için hikayeden çıkarılıyorlar muhtemelen. Gerçek bir yonko gücü Shanks ve Wb gibi ise ne Luffy'nin gücü ne de law+kid'in gücü bu seviyede değil zaten. Ama işte luffy ana karakter olduğu için birilerinin desteğiyle yonko indiriyor.
Yazar kid ile saobody paralel götürüyor ilerde tekrar dönecek kid maalesef böyle bir paralellik var. Neyseki daha sonraları göreceğiz bunu ben misyonunu tamamladı diye düşündüm ama ilerde iadei itibar yapacak gibi neyse bu burda kalsın 2 yıl sonra alıntılarım :D
 
Güç seviyesi olarak haklısın fakat Shanks ile Luffy nin düşmanlarına olan bakış açısında bariz bir fark var. Luffy de Shanks ciddiyetinin zerresini bulamazsın. Lucci gitti Luffy nin önünde Sentoumaru yu karpuz gibi yardı 2-3 chapter sonra bir bakıyorsun Luffy Lucci Zoro Kaku şakalaşıyorlar.
sevgililer bunlar cunku ciddiyim böyle bır senaryo anca askla olurdu
 
Kaido, Luffy'e vurduğu gibi Kid'e darbe atmadı. O da teklerdi zaten bir bagua ile... BM ise kral hakiyi geçtim haki bile kullanmadı saldırılarında.
Kaido, Nika/Joy Boy'dan sonra saldı gibi dövüşü zaten. Big Mom'ı da hakkı yenenlerde en üste koyarım.

Animelerde kuraldır(çoğu zaman) elini ilk gösteren genelde kaybeder; Bizim üçlü uyanış açtı ama Kaido ve Big Mom'dan uyanış görmedik sanırım.
 
Aylar sonra ilk kez bir bölüme iyiye bastım.Bugune kadar serideki tek gerçek korsan Teach diye düşünüyordum.Shanks ın yanında Teach miço kaldırmış.İşini şansa birakmama ,show yapmadan rakibe şans vermeden direk yok etme,hakinin tillahı işte yıllardır merak içinde beklediğimiz shanks... Orada o darbeyi Nika hariç kim yese teklenirdi Kid hem kendine hem tayfasina yazık etti.O kadar acımasız bir zaferdiki ilk kez herhangi bir sempatim olmasa da bir karakter için üzüldüm.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 19)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık