Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1079 Spoiler Yorumları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Keşke serinin özellikle zaman atlaması öncesinde Nika hakkında ufak çaplı bir anlatım ya da herhangi bir tanıtma çabası olsaydı. Mesela Beyazsakal ve Roger ın şeytani bir figür olarak hikayeleştirilmesi buna çok iyi bir örnektir. Özellikle marineford öncesi tüm dünyayı gösterirlerken çocukların ip atlayıp şeytan Beyazsakal temalı tekerlemeler söylemeleri detayı müthişti. Düşünsene Skypiea da çocukların Nika hakkında eğlenceli tekerlemeler söylerken koşuşturduklarını ya da Luffy Enel i indirirken halkın yüzünde tebessümle "aynı Nika gibi kaosun eşiğindeki uygarlıklara mutluluğu bahşediyor" tarzı söylemlerde bulunmalarını...
Bu tür şeyler Nika mevzusu için mükemmel bir altyapı olabilirdi ama Oda kullanmamayı tercih etti.
Hatta insanlar o zamandan itibaren bolca teori üretip Nika nın Luffy ile olan benzerliklerini tartışırlardı. Hem bu sayede Skypiea nın op evrenindeki tanrılar ve mitolojiler hakkında yeri daha belirgin olur, arc olarak daha bir öneme binerdi.
 
Zoan meyvesi isteğe göre aktif edilir. Luffy'nin bilinci kapalıyken bile lastik. Arlong Park'a bakabilirsin. Bu meyve Paramecia'dır. Sonradan değiştirildi. Lucci uyusa kaplan olarak mı uyuyacak?
Luffynin meyvesinin benzeri choppada da var. Her zaman insan özelliğine sahip her zaman konuşabilir. Her zaman insan gibi düşünebilir bunu kapatamaz. Luffynin meyvesinin varsayılan özelliği lastik bir beden vermesi. Dönüşüm geçirmeden by aktif. Tıpkı çoppa gibi. Dönüşüm geçirmeden 4 ayaklı haliyle de insan davranışı sergiliyor.
 
Luffynin meyvesinin benzeri choppada da var. Her zaman insan özelliğine sahip her zaman konuşabilir. Her zaman insan gibi düşünebilir bunu kapatamaz. Luffynin meyvesinin varsayılan özelliği lastik bir beden vermesi. Dönüşüm geçirmeden by aktif. Tıpkı çoppa gibi. Dönüşüm geçirmeden 4 ayaklı haliyle de insan davranışı sergiliyor.

İnsan meyvesi yiyor yahu, hayvan olmanın bilinciyle nasıl insan olmayı arzulayacak?
 
Birbirleriyle az çok denk olan karakterler arasında kimin daha hızlı olduğu kimin daha iyi dövüşçü olduğu gibi konular bu kadar ölümcül farklar yaratmazlar. Ama rakipleri kendilerinden daha güçsüzse, hızlı olan ve adam gibi dövüşmesini bilen güçlü karakterler çok daha zorlu birer engel olurlar. BM Kid'le boş beleş oyalanır BB Kid'le boş beleş oyalanır ama Shanks, Kaido oyalanmaz. Yapıştırır geçerler aradaki güç farkını çok net hissettirirler. O yüzden Kid'e ters rakip diye yazdım. Aynı şeyi Hybrid Kaido da yapardı. Luffy'den kafasına h.hakili darbe yedikten sonra yere değer değmez ışık hızında balyozu geçiriyordu. Shanks da en az bu kadar hızlıdır. Bir bok yiyemezsin böyle karakterlere çapsız halinle. Bu demek değil ki bu adamlar BM'yi peynir ekmek niyetine yiyecek. Dövüşleri biraz daha iyi değerlendirmek lazım. Karakterlerin kişilikleri ve dövüş tarzları da çok önemli.

Kid ve Law BM'ye çok kısa sürede yenildiler. BM'nin bunlara acıdığı alternatif evrene geçiş yaptık dövüşün devamı orada geldi. Neredeyse hiç teke tek kalmadılar. Kadından h.hakili saldırı da yemediler. Buna rağmen ittirip düşürerek anca ekarte ettiler adamların en büyük kozlarından sonra gülerek meydan okuyan bir BM vardı piyasada. Law'ın meyvesi gene çok etkili olduğundan onun mevzusu biraz daha farklı ama Kid Wano'da bir hayal kırıklığı olmaktan öteye gidememişti. Aldığı ödül de gücünü yansıtan bir ödül değildi. Böyle bir adam nasıl tek yer ya olamaz falan demeden önce Kid'in OP evrenindeki konumunu düşünmek lazım bu adam hayvan gibi p-up almadan bir amiral dahi yenebilir miydi? Yenemezdi. E bu haliyle karşısında yonko var. Yonko tatava yapmadan basıp geçtiğinde güç olarak ezilmesi gayet doğal. Sıçış değil burası aksine Oda'dan beklenmeyecek kadar gerçekçi bir performans. Sıçış olan Wano'ydu. Kid'in hikayesi bence burada bitmez. Potansiyeli olan bir karakter çünkü OP evreni de öyle hayali olan adamın gte gelip ölüp gittiği gerçekçi ve vahşi bir evren değil. Seri sonu gene piyasaya çıkar büyük icraat yapar kendi neslinin yonkolarından biri olarak anılıp zirvesini görür ileride, daha h.haki p-up almadı ki bu gücü kaldıracak kadar irade mevcut tinercide.

Seride güncele geldiğim 2010 yılından beri Shanks en güçlü yonko çıkacak derim. Adamın serideki yeri ve önemi belli hakinin serideki yeri ve önemi de en başından beri belliydi. Bu ikisini kafada eşleştirince kendi neslinde hakide zirveyi temsil edecek olan karakter bence diğer yonkolardan daha güçsüz gösterilmezdi. Tek tek puanlasan Kaido gene OP evrenindeki en güçlü karakter unvanının hakkını verecek puanı alır ama iş ölümüne dövüşmeye gelince OP evreninde mevzu biraz daha iradesi yüksek olanın göstereceği kararlılığa bakıyor. Shanks böyle bir dövüşte Kaido'ya da kaybetmez bana göre haki ve irade faktöründen ötürü. Yıllarca bunu anlattım, anlattık insanlara geçiremedik bu düşünceleri. Oda yavaş yavaş geçiriyor sanırım.
Cidden düşününce BM dövüşünde Law ve Kid ikilisinin ciddiye alınmadığı ve Mom'un bunları pek sağlamadığını hesaba katarsak Shanks'ın Kid'i ezici bir şekilde yenmesi çok şaşırtıcı gelmiyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık