Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Deprem Bilgilendirme ve Yardımlaşma Ağı

Binanın yıkılış şekline göre değişir bence bu. Ufalanma tipi bir enkazda en yüksek kattaki daha avantaj olabilir belki. Ama tam tersi de olabilir. Yüksek katlarda kalan kişi kat sayısı*3 metre yukarıdan düşüş etkisinde kalabilir belki. Belki diyorum yani tam bilmiyorum ama teorik olarak bana böyle geliyor. Yana yatan binalarda bu daha makul geliyor tabi.
Çökmez de herhangi bir yöne doğru devrilirse üst kattakiler daha çok zarar görür bence de. Bilmiyorum ama her halükarda binanın tam ortası en güvenli yer gibi.
 
Aşağı katlarda olanlar hiç düşünmeden fırlasın. Kapının mobilyanın altına geç bekle falan boş iş (Cahilce konuşuyorumdur belki de bilemiyorum) Şiddetli depremlerde bile ortalama bir binanın yıkılması 50-60 saniyeyi bulabiliyor. Az buz bir süre değil bu.
50 saniye sürüyorsa iyi.
 
5 katlı binanın 5. katı en güvenli yer mi yani yıkıldığı takdirde?
Elbette en üst kat diğerlerinden daha az riskli.Yıkım genelde çökme şeklinde oluyor çünkü.Yan yatmaları bilmiyorum durum değişir mi… Çevremden işyerinde tek katlı binada vefat eden bile duydum.Mantosunu almak için geri girmiş o esnada yıkılmış.En üst kattasın diye birşey olmayacak anlamına gelmiyor tabii ama şansı daha fazla.
 
Ben istanbul’da yaşıyorum . yıkılan bi binanın enkazında yasamak istemem cünkü yardım yetişmeyecektir bu şehire. o yüzden bina tepeme yıkılacaksa mümkünse en ölümcül katı tercih ederim.
Kurtulamayacaksam yavaş yavaş ölmek yerine o an ölmeyi tercih ederim ben de ama salla bunları şimdi düşündüğümüz şeylere bak anasını satayım. Fayını seveyim.

Bina sağlam değilse taşının en olmadı iki üç katlı bir yere geçin imkan dahilinde
 
Besmele cekti diye adama yüklenmisler. Arap diliymis. Saka maka bu Umit Zafere saldirmak icin sebep arayan kitle var. Ne var yahu besmele cektiyse?
Bu kadar milliyetçi ve sözüm ona rasyonel ayağı çeken bir insanın, derhal yere çöküp cenin pozisyonunda beklemesi gerekirken Arap dogmasına sığınıp hiçbir şey yapmaması eleştirilecek bir şey. Onu bile adam gibi yapmıyor ki onda bile önce tedbir, sonra tevekkül anlayışı var.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 6)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık