Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Deprem Bilgilendirme ve Yardımlaşma Ağı

E oha o zaman be.
Yönetimi en sert eleştiren adamlardan bile böyle utanmazca yalan geliyorsa biz bitmişiz hacı.
Bu haber yalan yani öyle mi?


Vay benim zavallı ülkem
2 fotoğraf atayım sadece.
Bu Mersin yurdu:

Bu da Nargile fotoğrafı.

Örtüler...

Bu Mersin yurdu dolaplar...

Bu da o fuhuş videosundaki dolaplar.

He hepsine tesadüf dersen bilemem.

Bu da CHP'li kişini yaptığı açıklama

"müstehcen görüntülerle ilgili bir emare yok" diyor? Nasıl bir emare beklediğini ben buraya yazamam.
 
Yüz tane ihtimal saymışsın yorma kendini bu kadar. Hatayı Maraşı geçtim ben Adana'dayım. Burada ciddi bir yıkım olmadı ancak bütün binalar boş, bu boşluğu fırsat bilip evleri boşaltma teşebbüsünde bulunan yağmacılar var ve toplum bu insanlara karşı inanılmaz dolu! Sen yolda sırt çantanla yürürken oradan biri yakalayın hırsız dese, senin içinden geçerler. Toplum psikolojisi farklı bir şey, bunu tetikleyip harekete geçirmemen gerekiyor.

İş işten geçtikten sonra bu kadar ihtimal saymanın anlamı yok.
İhtimal dediğin 100 tane olacak zaten. Sosyal medya gibi süzgeçsiz bir ortamda gördüğün her şeye kayıtsız şartsız inanacaksan ohooo.

Enkazdaki insanların kolunu kesip bilezik çalan insanlar var. İnsanlar korkup evlerini terk etsin diye şu saatte deprem olacak diye söylenti yapıp evlere giren var. Bağışlara göz diktiler diye sahte siteler kuranlar var.
Böyle adamı her yerde görürsün. Mesele Hatay, Adana meselesi değil. Hatay'da iç savaş çıktı söylentileri olduğu için özel olarak onu söyledim.

Toplum şu an travmatik bir dönemden geçiyor. Mesele yağma da değil, Suriler de. Mesele travmatik dönemde hassas olan toplum bilincini yönlendirmede. Müteahhitleri mi linç edicez. Sahiden suçlularda edelim.
Yağmacıları mı vurucaz. Yağmacılık yaptılarsa durmayalım vuralım.
Suriyeli çeteleri tekme tokat sınırdan mı atıcaz. Ellerindeki silahı münasip bir yerlerine monte edip yollayalım.
Ama kimseye haksızlık yapmayalım. Ben bunun derdindeyim. Yanlışlar birleşiyor sonra gene bizim dibimizde patlıyor. Gene biz yanıyoruz.
 
Bu biraz fazla olmuş ya... tamam yaptığı kötü... alırsın polise verirsin ya da korkutur yollarsın olur biter. Hani millete gelen yardımlara çökse en ufak umrumda olmazdı ama. Yani burada resmen... bende dayaklı video atayım diye vurmuş herhalde.

Edit: Gerçi şimdi düşününce o bölge de olmanın psikolojisi de çok farklı... kim bilor neler gördü... ya da yakınlarınö kaybetti adam... o yüzden bir şey de dememek lazım... çok zor çok...
 
Son düzenleme:
biraz twitterda dolanmadım time resmen arınma gecesine dönmüş. İnşallah araya kaynayan birileri ölmez ne diyeyim oradaki adama buradan akılda verilmez.
 
Tatlı bir bayana hemde.Parfümden ne olacak.Bu iş çığırından çıktı.Geri koydurursun yerine olur biter.
Çirkin olsaydı sorun yoktu yani :/ olay geri koymak da değil. İnsanlar ölümle açlıkla sınanıyorken bu hanım efendi güzel kokma peșinde :/ azıcık oradaki yașananlar üzerinden empati kurulsa yapılanların az bile olduğunu anlarsınız da neyse. Polis ve Asker șuan olabilecek maksimum rasyonellikle hareket ediyor zaten. Gereksiz humanistlik kasanlar çok boșluyor.
 
Tek sorunun binaların yapımında kullanılan malzemenin eksikliği ya da kalitesizliği olduğunu düşünmüyorum. Fay hattının üzerinin imara açılmasından başlıyor sorun ki fay hattı üzerine havalimanı yapmış adamlar. Müteahhitlerin nasıl yapı kullanma izin belgesi aldığını herkes biliyor, ailemin yaşadığı evin belgesi rüşvetle alındığı için ben şahsen biliyorum. Rüşveti veren de müteahhit alan da devlet memuru. Bağcılar, Sultangazi, Bahçelievler gibi yerlerdeki binaların yüzde sekseni imar affından yararlanmış binalar. İmar affı kanunu çıkarılırken de devlet kendini garantiye almış. Olası depremde yıkılırsa bina sahibi sorumludur, devlet sorumlu tutulamaz yazıyor. Suya sabuna dokunmadan resmi rüşvetle işin içinden çıkıyorlar ki deprem olmasaydı bir imar affı daha yoldaydı.
 
Çirkin olsaydı sorun yoktu yani :/ olay geri koymak da değil. İnsanlar ölümle açlıkla sınanıyorken bu hanım efendi güzel kokma peșinde :/ azıcık oradaki yașananlar üzerinden empati kurulsa yapılanların az bile olduğunu anlarsınız da neyse.
Kadın kleptoman da olabilir. Bakışları bir tuhaf. Benim gözümde televizyon çalanla aynı seviyede. Hiçbir depremzedenin rızkına göz dikmemiş. İlla dövecek misin? Döv.
Ama orda kaç tane adam var. Böylesi hiç de iyi hissettirmiyor. En azından bir kadına dövdürselermiş.

Ya da mesela günlerdir yaşadığı deprem travmasından kaçmak için parfüm çalmış olabilir. Güzel kokarsa, güzel görünürse belki kendini daha iyi hissedecekti. Böyle durumlarda görünen davranışlardan. Hani doğru değil, toplumun öfkesini de anlıyorum. Ama böyle bir muameleyi de hak eden bir şey değil yalnız.
 
Aga bu Suriyeliler tavşan gibi üremeden duramıyor mu her gittiği yerde. Deprem gündemi bitti yine bu Suriyeliler gündemi işgal etti, savaş bitmedi mi bunların ülkesinde daha? Savaş bittiyse yollansın hepsi geriye.
İki blok yanımda Suriyeli bir aile var. Aşağı yukarı 4-5 yıldır oradalar. Daha o kadının hamile olmadığı bir anına denk gelemedim. :ehe: Yaşı taş çatlasın 25 falandır ama şimdiden 6 çocuğu var yanlış saymadıysam. :S
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 66)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık