Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Deprem Bilgilendirme ve Yardımlaşma Ağı

Kaç tane patron var mühendis olan
Diğer mühendisliklerden daha çoktur İnşaat Mühendisi patron :) Ancak tekrar ediyorum, konunun dışına çıkmaya gerek yok. Adam zaten patronlukla iligli bir şey demiyor. Deprem sonrası binaların halleri yapı mühendislerinin slayt ve kitaplarında bulunur. Ona gönderme yapmış.
 
Deprem bölgesinde olanlar musluk suyu içmemeye özen göstersin. Resmi uyarı yapılmış sanırım , kanalizasyon vs her şeyle karışabilir.
 
@Count Alucard Radye temelli bina nedir? Depreme karsi dayanikli mi? Az once yurt müdürümüzle konusurken rahat olun bizim binalarimiz AB tarafından radye temelli yapildi dedi de.
 
Şu görseli mühendislik kitabına eklesen ne olur? Kaç tane patron var mühendis olan? :D
Kardeşim benim, canım kardeşim. Ben tek bir suçlu var demiyorum. Sabahtandır yazdığım mesajlarda da bunu defalarca kez ifade ettim. Ortada bir suç var. Ve sorumlusu bir sürü grup. Hatta halkın talep dengesizliğinin düzeltilmesi gerektiğini de ifade edip halkı da az da olsa bu işin sorumluluğuna çekmeye çalıştım.
Ama paylaştığım görsel için konuşacaksam;
Fotoğrafta sağ tarafta kalan büyük balkonun kirişleri görünmüyor. Dairesel kolondan sol tarafa doğru kiriş olması gerekiyor. Fakat görünmüyor. Bu bizi diğer bir yapım tekniğine itiyor. Kaset döşeme. Konutlarda da kaset döşeme yapılması tavsiye edilmiyor. Özellikle fay hattında bir yerleşimse kesinlikle izin verilmemesi gerekiyor. He yatık kiriş veya düşük döşeme uygulaması da olabilir. İkisini de tercih etmezdim eğer tasarımı bana ait olsaydı. Birçok insan da o topa girmezdi. Ama tercih edilmiş.
Ve fotodaki yıkımın sebebi bu da olmayabilir pekala. Sol tarafın temel altı dolgusu düzgün yapılmamıştır, temelde de soğuk derz mevcuttur. Deprem koparıp atmıştır şekilde görüldüğü gibi.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık