Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Sokak Köpeği Sorunu

Sizce Ne Yapılmalıdır


  • Kullanılan toplam oy
    338
Kış vakti oralarda kurtlar dağdan inip insanlara saldırıyorlarmış. Gene öyle bir olay mı yoksa normal köpek mi acaba? Sokak köpeğinin kovaladığını, ısırdığını falan duydum da boğazdan ısırıp öldürmek direk avlama hareketi değil mi? Sokak köpeklerinden insanlara bu kadar vahşi saldırı hiç duymadım.
Köpeğin bilimsel adı Cani lupus familiaris. Canis lupus kurdun genel adı zaten. Öyle aşırı ayrışmamış. Canis lupus lupus Avrasya kurdu. Bildiğimiz kurt. Canis lupus dingo, Canis lupus albus gibi çeşitli alttürler de var.
 
it duyarı kasanları gördükçe ayak başparmağımdan kulak mememe doğru yükselen bir sıcaklık hissediyorum. bunlar genelde sjw alt küme elemanlarını da oluşturuyor, şaştığını görmedim.

20li yaşlarda tırın altında kalıp can veren kızcağız ile boğazından ısırılarak öldürülen 10 yaşındaki kardeşimiz şu duyarı kasan liboşların kardeşi, abisi, annesi ya da değer verdiği biri olsa, gördüğü her sokak itinin yemek kabına zehir koyarlar eminim.
 
Van da bir köpek yine küçük bir çocuğu boğazından ısırıp hayatını kaybetmesine neden olmuş. Evet hayvanları sevmemiz gerekiyor ama kendini savunamayacak kişilerden de uzak tutulmaları gerekiyor. Çünkü adı üstünde hayvan ve değişik tepkiler verebiliyorlar. Karşı tarafta kendini savunamadığı taktirde bu şekilde bir ölümle sonuçlanabilir. Barınaklarda toplanmaları sanırım daha iyi olur fakat özgürlükleri de kısıtlanmış olacak. Yukarı tükürsem bıyık aşağı tükürsem sakal oldu resmen. Büyük gezip dolaşabilecekleri mutlu olabilecekleri bir barınakta yaşamaları daha iyi olur diye düşünüyorum. Örneğin bugün bir köpek gördüm İstanbulda soğuktan koşuyordu, insanlardan da kaçıyordu. Araba çarpabilir ? ya da hayvansal içgüdü ile kendini korumak için birilerine saldırabilir. Barınakta en azından hem yiyecek ihtiyaçları,hem barınma ihtiyaçları bu soğuk günlerde onlara da destek olabilir. Hem de insanlar çocuklarının köpek saldırısıyla öldürülüp öldürülmeyeceğini düşünmemiş olur diye düşünüyorum.
 
şunu da eklemek istiyorum; uyutulsun, itlaf edilsin diyen insanlara cani, duygusuz ve benzeri saçma sapan yapılan yakıştırmalar da yapılan duyar kadar saçma ve salakça.

uyutulsun, itlaf edilsin diyen adamda "evet ulan bu köpekte canlı barınakta yaşasın, orada kontrol altına alınsın" ister ama gel gelelim öyle olmuyor o iş.

10 milyon başıboş köpek olsa, her birinin günlük masrafı 1 tlden günlük 10 milyon, aylık 300 milyon tl civarında minimum bedeli. bunun maması, bu hayvanların bakılacağı barınakların, alanların inşaası (malzemesinden tut taşeron firmalarına, kepçesinden tut çalışanına), inşa edilen alanların elektrik, su ve diğer bina giderleri, bu alanlarda bu köpekler ile ilgilenecek çalışanların yemeği, suyu, maaşı, sigortası, bu hayvanları sahada toplayacak ekibin maaşı, yemesi, sigortası falan. hayal edebiliyor musunuz abi? bunların günlük köpek başına maliyetinin 1 tl olması bile gülünç. varın siz hesap edin.

bir de bunun efe aydal deyimi ile rant ayağı da var. bu köpeklere üzülüp gerçekten beslemek isteyen ve çantasına mama alıp koyan azımsanmayacak kadar fazla insan var. bir de sosyal medya üstünden mama dağıtıyorum ayağına insanları yolan, iki üç video ile duygularını sömüren bir kitle var.
 
Daha önce köpek çok besledim şuan kedim var.Bir hayvansever olarak söylüyorum köpekler doğaları gereği vahşi hayvanlardır ve sürü olmaya meyilli hayvanlardır.Ataları kurtlar da sürü şeklinde yaşar.Tek başına bir köpek kuduz değilse tehdit oluşturmayabilir(pitbul gibi aşırı vahşi türler hariç) ama sokak köpekleri sürü haline gelirse yiyecek bulamadıklarında vahşileşirler.Sürü olmanın birbirini kollamanın verdiği bir özgüven ortaya çıkar.Gözlerine kestirdikleri yalnız insanları özellikle daha küçük ve savunmasız olan küçük insanlar olan çocuklara saldırırlar.Akli dengesi yerinde olmayan bir insanın eline tabanca verip hadi git önüne gelene sık demeyle,sokakta başı boş gezen köpeklerin sürü halinde gezmesine izin vermek arasında hiç bir fark yok ikiside insanlar için potansiyel ölüm.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık