Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Oyun Dünyamız

God of War Ragnarok, The Last of Us 2'nin çıkışındaki 4 milyonluk rekoru geçerek 5.1 milyonla satış rekoru kırdı ve en hızlı satan First Party Playstation oyunu oldu.


The Last of Us 2 bu rekoru elde ettiğinde 100 milyondan fazla ps4 vardı piyasada.
Gow Ragnarok'da ise satışların %82'si Ps5'de gerçekleşmiş ve üretim sıkıntısından dolayı piyasada şu anlık sadece 25 milyon Ps5 bulunuyor dolayısıyla piyasada şöyle 70-80 milyon Ps5 olsaydı Gow ilk haftada ne kadar satardı diye düşünmeden edemiyor insan.
 
Gerçekten fire starter için dahi bu kadar berbat bir tasarım ortaya koydukları bir oyun. Farigraf'ı görünce heyecanlanmıştım oysa ki.

Kötü çizilmiş bir fareyi Pokemon tasarımı diye koymuşlar bir de bir tane yetmemiş iki tane yetmemiş evrim geçirince 4 tane koymuşlar müthiş dahiyane bir tasarım :////

Mimik çakması pokemonu ve evrimini söylemiyorum bile.
 
Son düzenleme:
Pokemon'un animesi pek ilgi alanımda değil ya. İlk sezonu dışında bir tek XYZ sezonunu takip etmiştim. Digimon'un animesi daha izlenebilir katılıyorum. Pokemon'un mangası daha iyi hikaye anlatımı açısından.

Souls oyunları da kaç yıldır temele baktığında aynı sistemi sunuyor ama ben dahil çoğu kişi hala bayılarak oynuyor. Burada sistemden ziyade oyunu ve hikayeyi sunuş biçimleri ve yapacakları ufak ama etkili yenilikler önemli bence. Legends of Arceus oyunu ilk çıktığında insanların heyecanlanma sebebi de buydu. Sonunda yenilikçi adımlar atıp oyunu açık dünya yapmaları ve yeni mekanikler eklemeleri serinin geleceği açısından umut vericiydi. Fakat gördüğümüz kadarıyla adamlar Arceus'un üzerine pek bir şey eklemeyip optimizasyon özürlüsü bi oyun çıkarmışlar. Yani şu konsol Zelda: BotW gibi bi oyunu sıkıntısız çalıştırırken Arceus ve Violet'in girdiği şekilleri görünce bile insan Gamefreak'e kızmadan edemiyor. :D Onurunuz ile piksel artlı oyun çıkarın şu grafiklerden ve performans sorunlarından iyidir. :D Tonla para kazanıp yeni nesil oyunlarına hala dublaj falan eklememeleri de şaka gibi ya. Ne koysak satıyor kafasıyla özenmeden iş yapıyorlar. Ha burada bu oyunları almaya devam edip Pokemon oyunlarını her yıl en çok satanlar listesine sokanların da suçu var. Tüketiciden sert tepki gelmediği sürece adamlar neden az çalışıp çok para kazanma fırsatını geri tepsin?

Sağlam hikaye sunmayı başardıkları oyunlar da var. Zaten genelde her Pokemon oyununun lig dışında başka bir ana konusu daha oluyor. Örneğin Pokemon Black'de Pokemonların savaştırılmasına karşı olan ve insanların onları köle gibi kullandığını düşünen bir organizasyon ile dövüşüyorduk. Liderleri de bebekken üvey babası tarafından zorla Pokemonlar arasında büyümeye zorlanan N adında bir elemandı. Bana göre 3DS'den önce çıkan Pokemon oyunlarının hepsi belli bir standartın üstündeydi. Sonrasında düşüş başladı. :(
Oyun da sonuçta animeden beslenen bir şey. Animede herhangi bir farklılık olmadığından oyun da aynı şekilde çıkıyor devamlı. Yani temelde kusurlu olan normalde seri diye o yüzden diyorum.

Oynadığım en iyi pokemon oyunları hep hack versiyonlardı benim gözümde de. Ne bileyim birinde roket takımı oluyorsun mesela. Bir başkasında yatağa bağlı bir karakterin zihninde oluyorsun. Birinde bir distopyanın içinde oluyorsun vs. Böyle bir şey yok o yüzden bıktırıyor. Satıyor diyorsun doğru daha bugün on milyon sattığı haberi düştü işte. Yöntem işe yarıyor ki devam ediyor. Fakat bu potansiyelin heba olduğu gerçeğini de değiştirmiyor bence.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 16)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık