Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1066 Spoiler Yorumları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Saul'un tam olarak öldüğü gösterilmedi ki buna takılmak mantıksız gibi sonuçta devler savaş sonrası gelip büyük ihtimal ile saul'a müdahale edilmiş robin olayı gibi. Bence bilmem kaç sene önceki olayı buraya bile bağlayabiliyor ise odanın hikaye derinliğine saygı duyulmalı
Saul bir amaç uğruna öldü. Bir bölüm gördüğümüz karakterin ölümüne üzüldük. Çünkü ölümü göze alarak WG'nin yaydığı kötülüğün karşısında durdu. Hükümetin hedef aldığı, Ohara'dan geriye kalan tek kişiyi kurtarmaya çalışırken can verdi. En yakın arkadaşı Kuzan da Saul'un son isteğini yerine getirerek Robin'in kurtulmasını sağladı. Eğer Saul ölmemişse, o flashbackin finali tamamen anlamını kaybeder. Robin'in kayığın içinde Saul gibi ağladığı sahneyi çöpe atarsın. Bu okuyucuya ihanettir. Saul'un ölmeyeceğini bilsek, o hikaye bizde aynı etkiyi bırakamazdı. Bir yazar sürekli bunu alışkanlık haline getirirse, daha sonra çizeceği dramlar etkisini kaybeder. Nitekim öyle de oldu.

Kısacası bu hikaye derinliği değil, kötü yazarlık. Bazı şeyleri muallakta bırakıp, retcon için zemin hazırlamak saygı duyulası bir şey değil. Öyle olsa her yazar bunu kullanırdı.
 
Son düzenleme:
Göle kitapların atılması oradaki bilginlerin tamamen çaresizlikten yaptığı bir işti. Çünkü böyle bir şey planlanmış olsa - ki normalde planlamaları gerekir yaptıkları şey düşünülünce - ne bileyim kitaplıkları bir afet durumunda yerin altına indiren bir mekanizma yapabilirlerdi. Fakat düşünmemişler zararsız görmüşler eylemlerini. Bu kadar saf mı bu adamlar diyene one piece evreninde saf olmayan kim var diye sormak isterim ben de. Saflar düşünememişler ve çaresizce kitapları suya atıyor adamlar. Bu arada sahne bunu çok da güzel yansıtıyor. Bu eylemin son derece bilinçsizce yapıldığını görüyoruz. Sahnenin devamında geleceği kurtaracak olan çocuğu kurtaran adam da buna yakışır şekilde veda ediyor hayatına. Daha doğrusu biz öyle sanıyormuşuz. Her nasılsa bu adam kurtuluyor göle atılan artık kaç tane kitap varsa ortalarda olmayan devler gelip kitapları kurtarıyor vegapunk da uçuşa geçiyor :D Öyle ki zekası günümüzden beş yüz yıl ötedeymiş. Gelgelelim o kitapları okuyan o kadar adam şu kitapları kurtaracak zekayı gösteremiyor işte. One Piece'in bence en iyi geçmiş hikayesinin de ırzına geçildiğini gördük çok şükür ne diyeyim. Gözümde o insanların çaresizliği kaldı ne saulun fedakarlığı ne Robin ile Kuzan'ın sohbeti. Her şey manasız saçma sapan bir hale geldi.
 
Saul bir amaç uğruna öldü. Bir bölüm gördüğümüz karakterin ölümüne üzüldük. Çünkü ölümü göze alarak WG'nin yaydığı kötülüğün karşısında durdu. Hükümetin hedef aldığı, Ohara'dan geriye kalan tek kişiyi kurtarmaya çalışırken can verdi. En yakın arkadaşı Kuzan da onun Saul'un son isteğini yerine getirerek Robin'in kurtulmasını sağladı. Eğer Saul ölmemişse, o flashbackin finali tamamen anlamını kaybeder. Robin'in kayığın içinde Saul gibi ağladığı sahneyi çöpe atarsın. Bu okuyucuya ihanettir. Saul'un ölmeyeceğini bilsek, o hikaye bizde aynı etkiyi bırakamazdı. Bir yazar sürekli bunu alışkanlık haline getirirse, daha sonra çizeceği dramlar etkisini kaybeder. Nitekim öyle de oldu.

Kısacası bu hikaye derinliği değil, kötü yazarlık. Bazı şeyleri muallakta bırakıp, retcon için zemin hazırlamak saygı duyulası bir şey değil. Öyle olsa her yazar bunu kullanırdı.
Ama kuzan eğer devrimci çıkarsa saulu öldürmeyişi ile devrimci bağlantısı ortaya çıkar ve öldürmemesinin bir sebebi olmuş olur. Hadi pell falan neyse de bence saulun orada ölmemiş olması kötü yazarlık değil.
 
Millet bayağı One Piece'den soğumuş. Serinin en önemli bilgileri veriliyor ama kimsenin umrunda değil. Sidik yarıştırmaktan keyif alan bir topluluğa dönüştük Korsanfan ahalisi olarak.

Luffy mi yoksa Zoro mu? Yonkou mu amiral mi? Doffy mi yoksa Croco mu? Daha eğlenceli geliyor didişmek. Hikayenin önemi kalmamış anlaşılan. Şu bölümlere de burun kıvırıyorsanız diyecek bir şey yok. Bir hikayeyi uzun süre takip ettiğin Zaman böyle bıkkınlıklar oluyor demek ki.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 45)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık