Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] House of the Dragon (2022-)

Tarafınız nedir?


  • Kullanılan toplam oy
    98
Bu arada biz seriden Targaryenleri genel olarak halkı umursayan, ve zaten halkın da çok sevdiği bir aile olarak biliriz. Ama en aklı başında üyelerden biri böyle bir şey yapıyorsa ve bu tavır canon olarak çoğu Targaryende varsa Starklara yanlamanın zamanı gelmiştir.
 
Bu arada biz seriden Targaryenleri genel olarak halkı umursayan, ve zaten halkın da çok sevdiği bir aile olarak biliriz. Ama en aklı başında üyelerden biri böyle bir şey yapıyorsa ve bu tavır canon olarak çoğu Targaryende varsa Starklara yanlamanın zamanı gelmiştir.
Biz derken? Sen dışında düşünen var mıydı bunu? Halktan da seveni olduğu kadar sevmeyeni de çoktu. En mükemmel Targlar dahil, halk onlar için asla öncelik olmadı.
 
Biz der derken? Sen dışında düşünen var mıydı bunu? Halktan da seveni olduğu kadar sevmeyeni de çoktu. En mükemmel Targlar dahil, halk onlar için asla öncelik olmadı.
Biz lafın gelişi.


Bak halktan sevmeyenleri olduğuna dair herhangibir şey hatırlamıyorum(asoiaf kitap serisi içindrn yani)Ama kitaplarda pek çok yerde halkın Targaryenlere büyük saygı duyduğundan bahsediliyordu

Misal ilk gece hakkı konusunda bu adetin bir zamanlar kahramanlara saygı sunmak için gönüllü şekilde yapıldığı, ancak şuan alakası olmadığı söyleniyordu. Yani halkın pek hoşlanmadığı. Ama buna rağmen Dragonstone'da hala eskisi kadar saygı duyulduğundan bahsediliyordu.

Fatih Aegon diyarı fethederken onları en çok destekleyenlerin halktan kişiler olduğundan bahsediliyordu.

Kitaplarda zamanında Aerys'in yakıp yıktığı Duskandale'deki olaylar için kendi lordlarını suçluyorlar ve biz sadece ejderlere biat ederiz diyorlardı

Bunun dışında genelevlere kadar gidip oradaki kadınların sıkıntılarını dinleyen Alysanne, aşağı tabakadan gelme bir şovalye için kendi ailesine karşı dövüşle yargılamada onun safında yer tutan Baelor, halk için kanunlar çıkartmaya çalışan 5. Aegon gibi örnekler mevcut.

Hatta şöyle bir pasaj da atayım


Buradaki kral ise 3. Aegon ki kendisi pek tasvip edilmeyen krallar arasındadır.


Şimdi kitaplarda Alysanne halktan kadınların derdini dinliyor, onlarla kaynaşıyor. Ama torunu olan ve kitaplarda hiçbir yamuğundan bahsedilmeyen Rheanys'in adam eziyor. Bunun garip gelmesi doğal bence.


Öte yandan Targaryenlerin halka karşı dizide yansıtıldığı gibi bu kadar umursamaz davranmasına dair deli olanlar hariç örnek yok.


Ayrıca Ben Westeros halkının tamamının Targaryenleri çok sevdiğini iddia etmedim. Etmiyorum da. İlla işin doğası gereği halkın arasından sevmeyenler vardır. Ama şimdiye kadar bize sadece övgü dolu pasajlar gösterildi. Bunu alın ve az önce verdiğim örneklerle toplayın, Targaryenlerin en azından normal üyelerinin halka karşı daha bir ılımlı yaklaştığı sonucuna varmak mümkündür.


Tabi ben şimdiye kadar bildiklerimiz dahilinde çıkarım yapıyorum. Yarın başka bir bilgi çıkar karşımıza eyvallah yanılmışız deriz.
 
Son düzenleme:
O nasıl bir ortama giristir Rheanys.Game of thrones un tüm sezonları da dahil en karizmatik sahnelerden birisiydi.Ne güzel girmişsin işte bir de Dracarys diyeydin ya tam kebablık ortamdı.Agzindan çıkacak tek kelime ile ne savaş kalırdı ne taht kavgası şimdi bir sürü insan ölecek kan gölü olacak savaş.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 6)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık