Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Oyun Dünyamız

Tamam oyunun ana karakterini seslendiren sanatçıya o kadar az para teklif etmek hödüklük ama sırf bu yüzden de yüzlerce kişinin emek verdiği ve yıllardır beklenen bi projenin boykot edilmesini istemek biraz salakça olmuş. Oyunun Japoncasında ana karakter hala Atsuko Tanaka tarafından seslendiriliyor sonuçta. Zaten şimdiden bazı sitelerde de Bayonetta 3’ün fiziksel kopyalarının stoğu bitmiş gözüküyor.
 
2 oyunu bitirip oynamış kişiler daha iyi cevaplandırabilir. Atmosferini sevme sebebim biraz benle alakalı bir durum. Antik yunan dersleri, mitoloji dersleri hep görünce bu oyunun atmosferi daha çok keyif verdi bana. :D

Valhalla ve Origin'i bitirebildim sadece. Bu arada kaldı. Fiyattan dolayı almak istememiştim. Game Pass gelince oynamaya karar verdim.
İlerde Sokrates, hipokrates falanda çıkıyor. Antik Yunana ilgim arttı. Benimde çok hoşuma gitti ortamı bundan sonra origins en sonda valhalla oynarım. Ama valhallada indirim yok :(
Steam de ztn yok ne kdr saçma ya ..
 
Açık ara farkla odyssey derim şahsen. O oyunda ben dahil insanların şikayet ettiği çok şey vardı. Valhalla’da bunu değiştirmeye çalıştılar. Valhalla aslında benim sevdiğim tarza daha yakındı ama becerememişler.
Yani odyssey oynayıp “lan keşke şunu şöyle yapsalar” dediğim herşeyi valhalla’da yapmaya çalışmışlar. Ona rağmen Odyssey’i daha çok sevdim. Valhalla’da fikirler güzel ama becerememişler.

Yakın dövüş valhalla’da daha iyi. Ama o konuda hala ikisi de kötü. Odyssey’nin en azından absürt skilleri oyuna farklı bi zevk katıyordu. Gizlilik ve okçuluk daha ağırlıklıydı. Ben hunter/assassin bi karakterle zevk almıştım.

Valhalla’da haritayı Rockstar oyunlarındaki gibi 1-2 dk’lık karşılaşmalarla doldurmak istemişler ama becerememişler. Yan görevleri oyundan çıkarıp daha canlı hissettirecek kısa şeyler koymak istemişler. Becerebilseler çok güzel olurdu. Ama Odyssey’nin o yan görev bolluğunu feda ettiklerine değmemiş. Haritada denk geldiğim şeyler rockstar oyunlarının aksine çok sıkıcıydı.

Odyssey’deki bol lootu sade lootla değiştirmişler. Ama bu sefer silah upgrade malzemeleri için her bölgede 40-50 tane sandık kovalatınca bi anlamı kalmamış. Madem zamanımı harcatacaksın bari ödül düzgün olsun.

Kısaca Valhalla’yı 40-50 saatte bıraktım. O kadarını da zorla oynadım güzelleşir belki diye. Odyssey’i nerdeyse 2 kere bitirdim. Odyssey’i sevmeyip valhalla sevmek normaldir çünkü Odyssey’den nefret eden çok vardı. İkisi farklı tarzda oyunlar. İki türe de açık olan biri için Odyssey daha iyidir derim.

sadece hikaye oynayan belki valhallayı daha çok sever. Ben haritayı tamamlamadan ilerleyemeyenlerdenim. Valhalla rezaletti bu konuda. Asıl soğutan şey o olmuştu.
Açık dünya konusunda Odessy daha mı iyi
:(. Valhallada daha üstüne çıkmışlardır diye beklentim vardı. Hayal kırıklığına uğradım.
:(
 
Sence hangisi daha iyi Odyssey ve valhalla oynamadım birini oynayacam hangisini secsem kararsızım
Yunan mitolojisini seviyorsan Odyssey viking olayını seviyorsan Valhalla.Ben birkaç ay önce Valhalla oynadım şuan Odyssey oynuyorum 40. saatim normalde sıkılmam gerekti şimdiye ama hiç sıkılmadım akıcı oyun ve çok güzel yansıtıyor o dönemi ayrıntılar çok iyi.Valhalla da seni yan görevlere çok zorlamıyor ama Odyssey tamamen yan görevlere itiyor.Ana hikayeden gidersen yeterince güçlenemiyorsun ve senden 3 seviye üstteki adam seni perişan ediyor aynı seviye olduğunuzda sen onu perişan ediyorsun yani yan görev yap güçlen öyle gel diyor sana.Ödül sistemi de çok iyi sağdan soldan peşine ödül avcıları takılıyor kelleni almaya çalışıyorlar onlarla vs eğlenceli oluyor güzel eşyalar atıyorlar.
 
Açık dünya konusunda Odessy daha mı iyi
:(. Valhallada daha üstüne çıkmışlardır diye beklentim vardı. Hayal kırıklığına uğradım.
:(
Aslında ikisi de iyi değil bence. Ama odyssey’nin amacı belli. Kopyala yapıştır da olsa haritayı kamplarla falan doldurup sana RPG sistemiyle yarattığın karakteri kullandırtıyor, loot toplatıyor, yan görevden yan göreve koşturuyor. Yan görevlerde mini hikayeler ve yan karakterler tanıtıyor kaliteli olmasa da.

Valhalla başta çok güzel olacakmış gibi görünüyor. Ama çok sıkıcı şeylerle tıka basa doldurmuşlar. Bi ev içine sandık koymuş. Açık pencere, kırılacak bi yer, kapının içerdeki kilidine ateş etmene yarayacak bi delik falan arıyorsun. Böyle mini puzzle’lar güzeldir ama yüzlerce var.
Bu şekilde sandık toplayacağıma giderim 100 tane kamp temizlerim, yan görev yaparım daha iyi yani.

Dediğim gibi haritayı görmezden gelip ana hikaye oynayan belki sever. Ama haritayı iğrenç bi şekilde doldurmuşlar. Ben herşeyi tamamlamadan bi bölgeyi bırakmadığım için inanılmaz derecede sıkıldım.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 3, Ziyaretçi: 10)

  • Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
    Tasarım Korsanfan V.6.0
    Yukarı Çık