Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Katılıyorum.

Zoro ilk olarak kral hakisini başka zor durumlarda kalmasına rağmen neden uyandırmadı diye tartışmaya gerek yok, Luffy de binlerce zor durumda kalmasına rağmen ilk olarak Motobaro diye boğa karşısında kullandı. Boğa, Croco'dan ve Moriah'dan daha çok mu zorladı diyeceğiz? Neyse, konuya dönecek olursak Zoro ilk olarak Kaido karşısında kullandı zaten, Enma'dan da bağımsız bir durumdu bu.

King dövüşünde Kral Hakisini saldırılarına eklemeye başlaması ise Enma'nın doğasını ve kendi doğasını anlaması ile ilgili. Enma sahibinin kendisini tutmasını istemiyordu, Zoro ise Enma'yı tame etmek için sürekli hakisini stabilize ediyordu. En sonunda içindeki hiçbir şeyi tutmaya başlamayınca saldırılarına eklemeye başladı. Kılıç içinde olmayan bir şeyi çıkartmıyor veya ustalaşmasını da sağlamıyor, sadece Zoro'nun bazı şeyleri anlamasını hızlandırdı ve ne kadar anladığını da ileride göreceğiz zaten.
Emin miyiz? Kaido karşısında Enma efektten bol bir şey görmedik Zoro'dan.
 
Ben eminim de, sana açıklasam bile ajanda tuttuğun için bu konuda ikna olmayacaksın. Tartışmaya hiç gerek yok.
Vallahi ajanda tuttuğum yok ama o kadar bariz efektler diyaloglar varken Zoro kendi kral haki ekledi demek bir de Kaido bahsettiginde bile haa diye tepki veren biri icin bunu iddia etmenin hiçbir alt yapısı yok.
 
Vallahi ajanda tuttuğum yok ama o kadar bariz efektler diyaloglar varken Zoro kendi kral haki ekledi demek bir de Kaido bahsettiginde bile haa diye tepki veren biri icin bunu iddia etmenin hiçbir alt yapısı yok.
Zoro farkında olarak kullandı diyen kim? O an saldırısına kral ekledi mi onu bile bilmiyoruz. Diyalog dediğin ne? Zoro'nun kral haki mevzusu geçtiğinde Kaido, Enma'dan bahsetmiyor bile.
 
Öncelikle kahkaha attığımı belirtmek istiyorum.

Farklı bir şeyden bahsetmiştim ama haki zaten zor şartlarda gelişen, bilhassa kral haki en zor şartlarda uyanan bir şey, kılıç bu konuda Zoroyu iyice zorladı zaten bunun sonucunda hakisi gelişti yani seviyesi başka bir deyişle savaş gücü arttığı için daha fazla acıya katlanabilmesi normal bence.
Yazdığım şey bu idi fakat çok farklı anlamlar yüklendi bu yüzden konuyu biraz açıklamak ihtiyacı hissettim, beni op konusunda ciddi bir tartışmaya çekmeyi başaran arkadaşları tebrik ederim.

Kral haki hakkındaki şahsi düşüncemi yazayım, kral haki denilen gücün sadece bazı seçilmiş kişilere has olduğunu ve doğuştan sahip olunduğunu düşünüyorum sonrasında bu güce sahip karakterler en çaresiz kaldıkları durumlarda bu güçlerini doğal olarak bilinçsiz şekilde kullanıyorlar ilk etapta mesela Lufi ve Dof. Daha sonra bilinçli kullanmak, saldırılara eklemek diye gidiyor.

Çincao adında bir karakter vardı, ne demişti Lufiye. Kral hakinle amiralleri, yonkoyu geçebilecek misin? Buradan asıl detayı atlayıp amiral=yonkou çıkarımı yapan arkadaşlar bile olmuştu.

Zoro ile alakalı kısıma geçecek olursam ben yazımda Zoro bu gücü şurada uyandırdı diye özel olarak belirtmedim çünkü bununla ilgilenmiyorum, belki Vano öncesinde bilinçsizce kullanmış bile olabilir. Enma Zoroyu zorladı dedim Zoronun ve Alber'in konuşmalarından bu net şekilde anlaşılıyor zaten daha sonrasında Zoro kendince bir aydınlanma yaşıyor ve kral hakisini salmayı başarıyor ama bilinçli ama bilinçsiz bu önemli değil, konumuz bu değil ve kral hakisini bu şekilde kullanabilmek ona bariz bir şekilde seviye atlatıyor, yazdığım buydu.

Başka bir konuya daha değinmek istiyorum. Bazı ifadeler mangada geçmiyor diye manganın aslı olmaktan, dinamiği olmaktan çıkmıyor. Mesela Ray ve Tiiç arasındaki anlaşmayı ele alayım. Ray diyorki namım ve şartlar uygun olduğundan ötürü şanslıydık, Tiiçi yenemeyebilirdim falan. Peki güzel kardeşim Ray güçsüz bir adam olsaydı, hâlâ caydırıcı bir güce sahip olmasaydı orada Rayı kim takardı, Tiiç rakibinin haki seviyesini falan ölçebilen biri üstelik. Sadece geçmişten kalan namı ve o anki uygun şartlardan dolayı anlaşma sağlandı demek ne kadar doğru? 10 katlı bir binanın 9 katını ve temelini yok sayıp aaa eve bak havada uçuyor demek gibi bir şey bu.

Düz dünyacılar ile alakalı şeyler yazılmış, bu konuda da birkaç şeye temas edeyim.

Belki bilenler vardır. NASA, Everestin tepesinin uzaydan çekilmiş fotoğrafını yayınlamıştı. Bu fotoğrafı inceleyen düz dünya derneği başkanı (dernek hâlâ aktif mi bilmiyorum) Doğukan Özkan fotoğraftaki yerin Van gölü olduğunu ve bu hatanın düzeltilmesini istedi. Birkaç yıl sonra da NASA hatasını yada kasıtlı yaptığı şeyi düzeltmek zorunda kaldı, bu örnekler çoğaltılabilir. Bana göre temel matematik ve fizik bilen, biraz aklını kullanan herkes geçmişten günümüze bize öğretilen zamanla değişerek devam eden bilgileri bir araya getirip bunun üzerinde mülahaza ederse birçok şeyin uydurma olduğunu anlaması zor olmayacaktır, günümüz dünyasında oyun bitmez, global dünyada işlerin nasıl yürüdüğünü anlamak zor değil.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 1, Ziyaretçi: 63)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık