Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tanıtım] The Rings of Power (2022-)

2. Sezonu Beğendiniz mi?

  • Evet, beğendim.

    Kullanılan: 5 17.9%
  • Hayır, beğenmedim.

    Kullanılan: 23 82.1%

  • Kullanılan toplam oy
    28
Hayır tanrıların ışığından uzak kaldıkları için. Bu şekilde bir ulus toptan gelişmemiş kalıyor.
Elfler orka dönmüş ona ne diyorsun oradan da bir alegori çıkar mı ?
Morgoth yanlış hatırlamıyorsam kalelerini en azından birini kuzeyde kuruyordu ? Ruslar mı acaba onlar.
Şuan batı denilen yerler bir zamanlarda baya baya doğuydu biliyorsun büyük karalar(beleriand artık adı neyse) denize batmadan önce.

İşin özü adamın tarihten, kuşatmalardan, mitlerden, dinlerden esinlendiği gün gibi ortada. Ama bir kelimeye bakıp bu herif doğulara şöyle böyle diyor tribine girmeye gerek yok bence ki sizin de böyle yaptığınızı düşünmüyorum.

Irkçılık meselesine de zamanına göre baya iyi adammış diyebilirim. Neyse benden bu kadar xD
 
Sen bulmak istersen elbette karşılık bulursun. Elfleri Yunan, at binen Rohirrim'i de Türk yapar. Düşmanları olan orklara da Afgan sığınmacılar dersin olur biter. Ha orklar aslında elfti bir zamanlar ama olsun.

Zamanında aslında orklar Japonlardı diyenler vardı. Şimdi Türk diyorlar. Benzetmek istersen illaki bir şey buluyorsun yani.
Dikkat edersen sadece genel bir çerçeve çizdim. Detayda yorumlamak okura kalmış bir şey. Bulmak istediğimde bulacağım bir şey değil, bariz bir şekilde ayrılmış bir doğu-batı var ortada.

The Lord of the Rings is of course a fundamentally religious and Catholic work; unconsciously so at first, but consciously in the revision. That is why I have not put in, or have cut out, practically all references to anything like 'religion', to cults or practices, in the imaginary world. For the religious element is absorbed into the story and the symbolism.
Fundamental olarak İbrahimi. Pagan mitoslarından esinler olmadan zaten böyle bir mitoloji yaratılması zor. Ama o esinlerin baskın çoğunluğu da Nordic mitoslarından, Yunan değil.
 
Git mektubundan, bir şeyi entellektüel olarak sevmediği, yapmadığı anlamına gelmez, 6'lı bira ya da 12 shot atıp tanımadığım birinin yanında kalkmayı ben de sevmiyordum, bil bakalım 19'lu, 20'li yaşlarım nasıl geçti. Bir mektupta kendi eserini tanımlarken diğerinde neyi sevip sevmediğini, yaşlandıkça daha iyi nasıl tespit ettiğinden bahsediyor. Hatta benim attığım mektubunda farketmeme rağmen değiştirmedim diyor adam. Dediğimin aksini göstermiyor ki.
Mektupta değil yalnız bu. Yüzüklerin Efendisi'nin ikinci cildinin ön sözü.
 
Üçlemede Gandalf, Saruman'ın elindeyken kelebekler ile haber salıp kartallardan yardım istiyordu. Bu yüzden ateş böcekleriyle konuşması Gandalf'ı daha çok çağrıştırıyor gibi geldi bana. Üçüncü ihtimalin de Barış ÖZCAN'ın tahmini ile aynı bu arada.
Evet Barış Özcan’ın Videosunu yaklaşık 40dk önce falan izledim ama kendisi biraz geç kaldı çünkü dün zaten aklımda birkaç düşünce olduğunu belirtmiştim keşke yazsaymışım o anda :üzgünüm:
Ha zaten bu düşünceye sadece ben ve Barış özcan sahip değilizdir çünkü o meteor örneği biraz bariz bir örnek.
Dün Arondir ve Galadriel hakkında dediklerimin de birebir aynısını demiş Barış reis.
O anda onunla aynı düşüncede olduğumuzu görünce baya sevindim çünkü kendisini baya severim.

O Galadriel ve meteor sahnesinde hemen hemen aynı düşüncedeyiz ama tek fark ben o meteoru o taş örneğine benzettim biraz o yüzden Galadriel ile badaştırmıştım.
Ve genelde böyle aklını kaybetmiş gibi görünen kişilerde aklını geri toparladıktan sonra bir kötülük çıkabiliyor.
Ama dediğim gibi bunlar ihtimal en yüksek ihtimal şu an Gandalf.
 
Adamın Lotr'dan yıllar sonra yazdığı bir mektup değil yani.

Dikkat edersen sadece genel bir çerçeve çizdim. Detayda yorumlamak okura kalmış bir şey. Bulmak istediğimde bulacağım bir şey değil, bariz bir şekilde ayrılmış bir doğu-batı var ortada.
Arda'daki doğu-batı kavramını günümüz dünyasına uyarlamak istiyorsan sen bilirsin. Bu bağlamda batıyı ABD doğuyu Avrupa olarak da alabilirsin.

Edit: Bu güzel sohbet için ikinize de teşekkürler. Umarım kırmamışımdır sizleri.

@Master of Puppets @ch3rlo
 
Son düzenleme:
Yayınlanır yayınlanmaz izleyince, düşük temposu sebebiyle sıkılmıştım ama tekrar izledim.

Beğenmediğim kısımlar:
Elrond ve Celebrimbor'un tek başlarına trekking yapması, Galadriel'in askerlerinin hal ve hareketleri, Galadriel'in okyanusla attığı vs sonrasında yaşananlar ve astronomiye meraklı olduğu anlaşılan hobbit kabilesinin reisinin, köylerinin yakınına düşen meteora ilgisiz kalması... Buralar biraz kötü yazılmış gibi geldi bana.

Prodüksiyon ve CGI güzel. Cüceleri sevdim. Yüzüklerin Efendisi serisinin lore'una hakim olmadığımdan beni rahatsız eden pek bir detay ve karakter olmadığı gibi şimdilik favori karakterlerim şunlar: Asi bir ergen olan insan evladı, ana karakterin kankisi olan tombik hobbit ve sütün siyah akmasından kötülüğün geldiğini anlayan siyahi elf abi.

Bekar anne detayına, Galadriel'in, erkek bir elfin kılıcına basarak zıplamak suretiyle kar trolünü tek başına, şekil şukul yaparak kesmesine ve Eldrond'un cüceler ile olan ilişkisine tebessüm ettim.

LOTR'un her şeyini bilen insanların eleştirilerini anlıyor ve haklı buluyorum ama umarım dizi iptal edilmez ve en az 5-6 sezon sürer. Dizi çıkmadan önce o kadar gömülmüştü ki sıfır beklentiyle başlamıştım. Beklediğimden iyi. 7-8 veririm diziye.
 
Adamın Lotr'dan yıllar sonra yazdığı bir mektup değil yani.


Arda'daki doğu-batı kavramını günümüz dünyasına uyarlamak istiyorsan sen bilirsin. Bu bağlamda batıyı ABD doğuyu Avrupa olarak da alabilirsin.

Edit: Bu güzel sohbet için ikinize de teşekkürler. Umarım kırmamışımdır sizleri.

@Master of Puppets @ch3rlo
Estağfurullah ne kırılması, kişiselleştirmeden ne güzel tartıştık.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 56)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık