Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Ama ne hikmetse hapishanede karşılaştığı adam Rayleigh'in bile öğretemediği bir haki türünü öğretecek Luffy'i bu durumdan kurtarıyor.
Hükûmet'in bile girmeye korktuğu ülkedeki samurayların alayının atıldığı hapishanede güçlü birinin çıkması ne garip di mi? Ne hikmet acaba? :flaugh:
 
Luffy şuanda bile serideki en güçlü karakter olmayabilir yani. Bu adam çoğu shonen ana karakterinin düşmeyeceği durumlara düştü kaç kez. İnsanlar diğer ana karakterler gibi gücü yetsin, direkt indirsin istiyor. Hak vermiyor da değilim bazen sıkıyor aynı şeyleri tekrar tekrar görmek. Ama bu bize seride Luffy'den daha güçlü karakterler olduğunu, daha gidecek yolu olduğunu hatırlatıyor bir yandan. Bu kadar uzun bir seride pek görülen bir durum değil bu. Başka bir ana karakter olsa şimdiye Kaido'yu on kere yenmişti mesela.

Dövüşün bu kadar uzaması okuyucu için sıkıcı olsa da evren içinde tutarsız bir durum değil yani.
Düşmeyeceği durumlara düşmesi eksi değil diyelim hadi ama o durumlardan akıl almaz şekillerde çıkıyor daha doğrusu yazar tarafından çıkarılıyor oluşu eksi yazıyor Oda’ya bir değil iki değil çünkü her arc aynı şey.Böyle yapacaksan sokma o pozisyonlara bu kadar basit.Kaido’yu yenemeyeceği ortada ise öncesinde 40 takla attırıp geri ayağa kaldırman etkileyici olmuyor.Bat çık bat çık inandırıcılığını kaybediyor artık.Tabii balıktan zehirlenip ölecek olması gibi konular direk eksi mesela onları söylemedim onlar tam komedi kurtarır tarafı yok.
 
Hyo'nun haftalık eğitiminin verdiği etki iki yıllık eğitimden, önceki dövüşlerden kat kat fazla ise ben buna laf ederim.
Şuna da cevap vereyim, Rayleigh sadece temelleri vereceğini söylemişti zaten. Okuma yazmayı da 1 senede öğreniyoruz ama ufkumuzu çok açan bir kitabı okumamız birkaç gün sürer. Sunduğun argüman saçma, aynı şeyler değiller.
 
İnternette bulduğum bir siteden direk kopyala yapıştır yapıyorum;



Luffy Kaido ile karşılaştığında yaptığı saldırılar etkilemiyor ve direk tek yiyor. Zindana atılıyor, esir olup zincirleniyor.

Ama ne bir şans ise hapishanede karşılaştığı adam Rayleigh'in bile öğretemediği bir haki türünü öğretecek Luffy'i bu durumdan kurtarıyor.

Senin en başında planlamış dediği şeye ben tembel yazarlık diyorum. Bu eğitimi Kaido ile karşılamadan önce alsaydı, Kaido'dan hiç tek yemeseydi ortada hiç bir sorun olmazdı zaten. Hyo'nun haftalık eğitiminin verdiği etki iki yıllık eğitimden, önceki dövüşlerden kat kat fazla ise ben buna laf ederim.

Edit. O değil de konu baya karıştı ya OP artık ilgimi bile çekmiyor zaten ben artık çekiliyorum :fool:
Tamam işte burada deus ex machina yok, yazarın kötü tercihi var. Oda zor duruma düşmüyor böyle çizmeyi tercih ediyor.

Hyo konusunda dediğim gibi bu hikayelerde hoca öğrenci durumu çok oluyor. Oda Ray üzerinden tüm haki türlerini göstermek yerine böyle bir şey tercih etmiş, Ray'ın öğretemeyeceği şey değil yoksa. Haftalık eğitim konusunda da katılmıyorum, hakiyi en baştan öğrenmek ve eğitmek eminim daha zordur ve uzun sürüyordur.

Üstelik asıl gelişimleri yine Luffy kendi başardı. Gelişmiş silahlanmanın içten hasar versiyonunu öğrendi, kral hakiyi öğrendi. Asıl kazanmasını sağlayan bunlar oldu zaten. Ray'ın dediği gibi yine asıl gelişimi savaş anında oldu.
 
Lawun ne karakter gelişimi var ki?
ilk olarak sıradan bir çocuk iken şehrine olan saldırdan sonra insanlara olan güveni sarsılıyor sadece amaçsızca yaşayan bir insan oluyor, Corazon sayesinde ilk defa birine koşulsuz şartsız güveniyor ayrıca Corazon'un üzerine yüklediği " özgürce yaşa " sözcüğünü sorumluluk olarak kabul ediyor daha sonra Wolf ile tanışıyor ama hâlâ insanlara güvenmiyor, kendisi gibi olan Bepo,Shachi ve Penguin ile tanışıyor küçük yaştayken onlara liderlik etme kararı alıyor Wolf sayesinde insanlara güvenmeyi öğreniyor, ayrıca ilk kez birini kurtardığında doktorluğun kadim bir meslek olduğunu anlıyor, ama amaçsız olduğu için boşluğa düşüyor ve hedef olarak Corazon'un yarım bıraktığı işin sorumluluğunu alıyor o da Dressrosa'yı Doffy'den almak oluyor he tabii intikam duygularıyla da ilerliyor, korsan olmayı özgür olmayı seçiyor, Doffy düştükten sonra görüyoruz ki Law D.'nin anlamını merak etmeye başlıyor burada tekrardan boşluğa düşüp yeni hedef aradığını söyleyebiliriz
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 1, Ziyaretçi: 95)

  • Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
    Tasarım Korsanfan V.6.0
    Yukarı Çık