Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1049: Arzu Ettiğin Dünya

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • İyi

    Kullanılan: 232 58.6%
  • Orta

    Kullanılan: 95 24.0%
  • Kötü

    Kullanılan: 69 17.4%

  • Kullanılan toplam oy
    396
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzun zamandır bölümlere yorum yapmıyor gibi hissediyorum. Aslında Wanobştse d ebir toplu okuyup bakmak istiyorum, derleyip okuyunca bayağı akıcı gelecek gibi.
Bu bölüm yıllardan beridir beklenen bir bölümdü ama yine de bir buruk tat bıraktı luffy açısından.

kapak hikayelerin cidden ana seri kadar ilgi çekici olması çok güzel. Acaba ne olacak çok merak ediyorum.
Artık ufaktan wano kutlanacak, yas tutulacak tam vikinglerin yaptığı gibi. Esas büyük savaş yaklaşıyor. Orayı nasıl toparlayacak acaba Oda bey?

İlgimi çeken husus bölümle alakalı, Kaidonun ilk ödülünün Sanjinin ilk ödülünden daha az olması :respect:
 
Benim yaptığım çeviriler kötü ya da hatalı mı? Joy Boy'u, Şen Çocuk olarak çevirdiğim için neredeyse bütün platformlarda ağır şekilde eleştiriliyorum (Şen Çocuk olarak çevirmekten de vazgeçtim, Joy Boy olarak bırakacağım bundan sonra).

Şen Çocuk çevirisinden bağımsız, manganın genel çevirisini soruyorum.
Tortuga zamaninda daha iyiydi. Başka sitelere bakinca terimler tam oturmuyordu ama tortugada problem yoktu. Yeni sitede ise cevirilerde biraz eksiklik var gibi. Örnek bölüm veremem şimdi tam olarak ama eksiklikler var. Tortuganin altinda çeviri performansi olarak genel çeviri açisindan.
 
Tortuga zamaninda daha iyiydi. Başka sitelere bakinca terimler tam oturmuyordu ama tortugada problem yoktu. Yeni sitede ise cevirilerde biraz eksiklik var gibi. Örnek bölüm veremem şimdi tam olarak ama eksiklikler var. Tortuganin altinda çeviri performansi olarak genel çeviri açisindan.
Tortuga'da da ben çeviriyordum.
 
One Piece başlığına gir, son mesajlarda görürsün. Hatta burada 2009 yılında benimle kavga etmiş biri de bir şeyler sallamış. Gelip yüzüme konuşmasını tercih ederdim.

Ekşi başlığı ağlama duvarına dönmüş. İçerikten bağımsız söylüyorum, gönüllü çeviri yapanlara karşı saçma sapan bir tepki var. ''Animan One Piece çevirmeyi bıraksın kampanyası'' yazmışlar. Animan bu işten para kazanıyor ve diğer çevirmenleri silah zoruyla bu işin dışında mı tutuyor? Eleştirisi olan düzgünce yazmış zaten. Senin çevirinden rahatsız olan kişiler elbette olabilir, farklı çevirmenlerden okuyabilirler. Senin şahsınla ne alakası var bunların?

Yıllardır senin çevirini okurum. İngilizce biliyorum ama, çevirmenlik ayrı bir şey. Zoo adası mı ne sular altında kalınca oraya Ankara benzetmesi yapman hâlâ aklımdadır. Montana demiş, bazı çeviriler kulak aşinalığı ile alakalı olabiliyor. Şen Çocuk ile Korsanlar Kralı kulağa farklı geldiği için kabul edilmeleri farklılık gösterebilir.
 
Bilemiyorum. İngilizce çeviren kaynaktan da kaynaklı olabilir.
Hocam herkesi ayni anda kesinlikle memnun edemezsin. Para almiyorsun, bedavaya ceviri. Ha joyboy, ha sen cocuk ne fark eder. Asiri büyütüldü bu durum. Gecmiste verdigin ve vermekte oldugun emekler icin kendi adima teşekkürler...
 
Ekşiyi vs okumadım etmedim ama bana kalırsa herşey "Şen Çocuk" yazmasıyla başladı. Daha öncelerinde ben böyle eleştirilere pek rastlamadım.
 
Üyeliğim ileri bir tarihte olsa da siteyi yaklaşık 13 yıldır takip ediyorum. Kimseyi şahsen tanımam. Smoker nickli üyemizin de yorumlarını ilk yıllarından beri bilirim. Ne kadar emek verdiğine paylaşımları vesilesiyle uzaktan şahidim. Kendisine gönüllü çalışmasından dolayı elbette teşekkür borçluyuz. Fakat ziyadesiyle gelen tepkilerin üslup sertliğinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Nitekim bir ara kendisi ile de aynı problemi bendeniz de yaşamıştım. Bu iş her ne kadar gönüllü yapılsa da beğenmeyenlerin tepkilerinin sert olmaması, çeviriyi yapan arkadaşımızın da az veya çok kişi demeden beğenmeyen kişilere uygunsuz sıfat yakıştırmaması gerektiğini düşünüyorum. Takdir etmek haddim olmamakla beraber yaptığı işe saygı duyuyorum ama farklı düşünen her iki tarafın da olabildiğince yumuşak zeminde düşüncelerini paylaşması halinde sorun kalmayacağına inanıyorum.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık