Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1045: Sonraki Seviye

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • İyi

    Kullanılan: 171 32.3%
  • Orta

    Kullanılan: 71 13.4%
  • Kötü

    Kullanılan: 288 54.3%

  • Kullanılan toplam oy
    530
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
10/10 bölüm. Wano'nun açık ara en iyi savaşı. Kaido da bölüm gibi efsane, adam Luffy'nin bu formuna karşı bile bölümün sonuna kadar canavar gibi savaşmaya devam etti hatta üstün geldi son kısım dışında. Luffy'nin vücudunu silahlanma + fatihin hakisi ile kaplayıp bedenini ve çevresini savunmada kombine kullanması olmasa ölümcül bir sürü saldırı yedi.
Lucci vssinde olduğu gibi Usopp'un Luffy ve Lucci ile yüzleşme anına benzer bir sahne gelseydi serinin en iyi dövüşü bile olabilir gözümde...Her sezon güncel bir sürü seri takip ediyorum ama klişeden uzak böyle orjinal bir karakteri ve savaşma tarzını nerdeyse gördüğümü bile hatırlamıyorum. Serideki gülünç ya da saçma sahneler ciddi anların da çok daha fazla parlamasını sağlıyor.
Uyanışının aşırı kullanımı onu ölümüne götürebilir mevzusu da geçti bölümde. Law'un Ope Ope gücü eninde sonunda kullanılacak. Oda Luffy'nin ölmesi konusunu bir türlü bırakmıyor.

 
Son düzenleme:
Arkadaşlar, bu bölümün amacı şu ana kadar tüm okuduğunuz bölümlerden tamamen farklı. Şu an okuduğunuz bölüm: Dünya'nın en özgür insanı olmak için Korsanlar Kralı olmak isteyen Luffy'nin meyvesi: Yani "Dünyanın en saçma meyvesinin" ne olduğunu size anlatıyor. Zaten Oda bunu başardı. Saçma olması gerekiyordu. Beğenilmek için yazılmamış bir bölüm. Sek anlatım var. Bakın, Gorosei bunu bize bir bölüm önce söylemişti.
ve

Hayranlıkla okudum... Hem cesaret gerektiren bir anlatım tekniği hem de zekice anlatım var. Ders verilmesi gereken bir türden. Bu bölümü düz okuyanlar için hiç bir şey ifade etmez. Ki büyük hayal kırıklığı yaşar. Erken yargıya varmayınız.
Böyle anlamlar yükleyince keyif verir tabii ki anlıyorum, ama bu bana biraz "fazla okuma" gibi geliyor. Hani bazı baya "düz" olabilen sanat eserlerine, sinema filmlerine başka başka anlamlar yükleyip "vay be" demek gibi. O açıdan sizin adınıza sevindim :)

Ama bu çıkarımı doğru kabul etsek bile şunu düşünmeden edemiyorum. Luffy bugüne kadar hep özgür değil miydi? Kafasına ne eserse, neyi koyarsa, istediği şekilde yapmıyor muydu? Bunu doruklarına çıkarması için illa ki bu aşırı karikatürize atmosfere girmesi mi gerekiyordu? Animede görsek filler denecek dövüş, mangada "bu zamana kadar ki en çetin vs" diye sunuluyor, bu haliyle. Çizer bu yolu tercih etmiş, eyvallah. Ama serinin geneline uymuyor işte. Bugüne kadar ki komedi unsurlarının üstünde bir şey var burada. Kaldı ki dünyanın en özgür insanı, KK olduğu zaman olacaksa, bu meyveyi şimdiden bu hale sokması da finalin etkisini düşürüyor. Karşısına çıkan her zorluğu takım olarak alt eden, sıfırdan zirveye oynayan bir bir Hasır Şapka Tayfası yerine, "herkesi özgürleştiren, herkesi gülümseten" meyvenin baskın olduğu bir şey okumaya başlarsak, bence tüm seri temelinden sarsılır. 1043 bölümdür meyve olmadan Luffy zaten gittiği her yeri özgürleştirdi, her yere neşe saçtı. Ama Oda bunu gelip de meyveye bağlayınca, hikaye bozuldu.

Cidden forumda bu mesajı gören herkese soruyorum. Ta Who's Who'nun Nika'dan ilk bahsettiği andan başlayın; bu mevzuyu, beş kadim'in meyve hakkındaki sözleri, meyve değişikliğini, kısaca bu mevzuyla ilgili tüm yeni bilgileri atın... Seride ne değişirdi? Hikayeyi etkieyici yapan unsurlarda ne gibi bir bozulma/eksilme olurdu? Ya da bu (twist demicem baya ekleme çünkü) yeni ekleme seriye daha önce olmayan ne kazandırdı?

Yoksa bazı arkadaşların da anlamadığı bir şeye değineyim; buradaki kimse serinin bu hale gelmesini istemezdi. Bugün E.Oda her şeyi açıklasın, bir temele oturtsun, ya da bir şekilde okuyucuyu ikna etsin, yine sever okuruz. Özellikle beğenmemek gibi bir derdi yok kimsenin. Ama bu saatten sonra ne E.Oda'nın böyle bir derdi olacağını sanıyorum, ne de olsa bile başarabileceğini.
 
Bölüm absürtlüğü ters köşesi 20 yıl sonra yapılmaz yahu. 20 yıl giden çizgi 20. Yılda absürtlüğe dönüşüyorsa ben çok bunu beğenemem. Beğenenlere saygı gösteririm ama bu kendi kabına pislemekten başka bir şey değil gözümde
 
bölümü sevmeme nedenim luffynin O kadar farklı yetenekler kullanmasına rağmen kaidoya iki kez adam akıllı vurabilmesi.Giant modunda da bişi yapamadı. Sadece göz boyamış. Haftaya adam akıllı dövsün de görelim artık.
 
5 para etmez bir bölüm aklı başında hiç kimse şu bölümde luffynin yaptıklarını savunmaz yok gözünden el çıkartma kafasının içinden yumruk geçirme falan oda bırak abi git onurunla öl seri yarım kalsın
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 31)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık