Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1044: Kurtuluş Savaşçısı

Bölüm Nasıldı ?

  • İyi

    Kullanılan: 278 52.8%
  • Orta

    Kullanılan: 58 11.0%
  • Kötü

    Kullanılan: 191 36.2%

  • Kullanılan toplam oy
    527
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Luffy şu uyanışı lastik meyvesiyle bilinçli bir şekilde ve Kaido dövüşü için son kozu olarak saklayıp kullansaydı kimse itiraz etmezdi.
Meyveye büyük anlamlar yükleyeceğim diye bir çuval inciri berbat etti adam.

Ben mesela g4 ve kral haki ile birlikte yenilmesine tamamdım. 1037. bölümde g4 açmadan o kadar güzel performans göstermişti ki g4 ile yenilir diye düşündüm. G4 süresini 2-3 bölüme yayar falan diye aklıma geldi. Doyurucu bir vs bekledim aynı Lucci dövüşü gibi. Bir taraf baskın gelmeyecek şekilde.
 
Bir üstte yazdığın şeyle "Bunları Lastik Meyvesi olarak yapıyor" demen çelişiyor. Ben "Normalde Lastik Meyvesi ile yapamadığı şeyleri uyanış ile yapsın, bunun için meyvenin Mitolojik Zoan olmasına gerek yoktu" diyorum. Sen "Normalde Lastik Meyvesi ile yapamadığı şeyleri Mitolojik Zoan olarak yapıyor, ne var bunda?" diyorsun. Biz seninle ortak bir görüşte buluşamayız. Hatta sadece sen değil, bu meyve değişikliğini normal gören kimseyle ortak bir görüşte buluşamam.

"Normalde Lastik Meyvesi ile yapamadığı şeyleri Mitolojik Zoan olarak yapıyor, ne var bunda?" Ben bunu demiyorum. Bu dediklerimi meyve uyanışı ile yapıyor artık diyorum. Olayın paramecia ya da zoan olması ile alakası yok yani. Ben meyve uyanışından bahsediyorum. Zaten buraya da Toon Force olayından geldik. Toon Force diye söylenen şeyler meyve uyanışı.
 
Şunu farkettim spoiler okuyanlar bölümü beğenmedi çünkü herkes kötü yorum yaptı spoiler okumayanlar ise beğendi çünkü kötü yorum görmediler kendi özgür iradeleri ile okudular.
Bölümü beğenip beğenmeme tamamen algı meselesi bu kadar sürü olmayın
Spoilerı okudum ve beğendim.
Vay be ne kadar da kendi iradeleriyle karar veren bir birey. Aferin sana.
 
Bu adam yaşayanlar arasında
Özgürlük: Luffy'nin nihai amacıydı başından beri. O, bir yerleri fethetmekle değil, özgür olmakla ilgileniyordu. Korsan Kral olmayı da bu yüzden istiyordu.
Eğlence: Luffy, tayfasında doktor bile yokken, tayfasına müzisyen almak istiyordu. Aklında hep o vardı. Her zaferden sonra, bulduğu her fırsatta ortamı partiye çevirdi. En yorgun, en depresif anlarda bile yüzleri güldürdü, insanları bir araya topladı.
Şöyle bir geçmişe, Luffy'ye baktığımda; özgür ruhlu olmak, dövüşürken bile kıkır kıkır gülmek, rakiplerini bile güldürmek, Kurtuluş Savaşçısı Nika olmak, Joy Boy olmak; bunlar en çok Luffy'ye yakışırdı zaten.

Ay önünde gülen Luffy silueti beni en çok etkileyen şey oldu bölümde. ''Toon Force'' muhabbetinin olacağını sanmıyorum. O toplara girmez umarım Oda. Sadece eğlenceli göstermek için kullandığı bir teknik olarak kalırsa ve Luffy'nin gücüne yansımazsa, bu bölümdeki aptal çizimleri sindirebilirim. Biraz daha görmek lazım Luffy'nin nasıl dövüştüğünü.

Kadimler'in, meyve hakkındaki yorumları ve Luffy'nin peşine adamakıllı düşmemeleri de çok eleştiriliyor haklı olarak. Ancak ben bunun, bu bölümde ortaya çıkan bir kurgu boşluğu olduğunu düşünmüyorum. Bu boşluk her zaman vardı. Meyve muhabbeti yokken de, aynı kurgu boşluğu Robin için de geçerliydi, ''Dragon'un oğlu'' için de geçerliydi, Enies Lobby'yi basan ve hükumete savaş açan tayfa için de geçerliydi, İmper Down'a sızan ve oradan mahkumlarla birlikte kaçan Luffy için de geçerliydi... diye diye uzar gider bu. He, n'oldu? 800 yıldır arama ama ele geçirememe muhabbetiyle birlikte, kurgudaki bu boşluk daha da derinleşmiş oldu. Rahatsız edici mi? Evet, kesinlikle rahatsız edici. Seride olan diğer birçok kurgu açığı gibi...

Bir diğer rahatsız edici şey de, bir anda meyvenin türünün değişmesiydi. Bunun benim açımdan en rahatsız edici yanı, meyvenin gerçek doğasının tam olarak açıklanmamasından kaynaklanıyor. Zoan bir meyvenin, nasıl oldu da yıllarca Paramercia olduğuna inandık? Serideki geri kalan tüm Zoanlar, Zoan olduklarını açıkça belli ediyorlar. Peki bu meyve, nasıl oluyor da tam olarak Paramercia gibi görünüyor? Öyle ki, kullanıcısı bile Zoan olduğunu anlamıyor? Bu soru, bence bölümdeki en rahatsız edici kısımdı ve gerçekten yeni bir ''kurgu boşluğu'' yarattı. Bunu ileriki bölümlerde çok güzel, ayrıntılı bir şekilde açıklaması gerekiyor Oda'nın. ''Yaptım, oldu'' şeklinde geçiştirilecek bir şey değil.
Özgür olmaktan kastı nedir bunun cevabı var mı acaba? En güçlü olursam en özgür olurum diye mi düşünüyor? Tepe noktaya gelirse bu seferde sürekli hedef olacak ve hayatı boyunca dövüşmeye kovalanmaya suikaste uğramaya(Bu evrende suikast bir işe yarar mı bilmiyorum) devam edecek. Ayrıca kendisi devrim vs. gibi konularla ilgilenmeyen hiçbir şeyi yönetmek istemeyen birisi. Bir tehlike de arz etmiyor. Gidip East Blue'da istediği gibi özgürce yaşayabilir. En tepeye geçtiği zaman istemese bile sürekli tehlike arz edecek. 1044 bölüm oldu var mı bunların Luffy'de cevabı?
 
Bu arada meyveye sınır çizilmemesinin nedeni Kaido arcı değil arkadaşlar. Geleceğe yatırım. Karasakal ve Im dövüşlerinde rahat rahat Luffy'e istediği gücü verebilmek için şimdiden yol yapıyor.

Seri sonu gelince hep güç seviyelerinin uçacağını düşünmüştüm. Deprem meyvesi için mesela dünyayı yok edebilecek güç deniyor. WB adaları yerinden oynatıyordu ama dünyayı yok etmek çok daha başka iş. Karasakal muhtemelen deprem meyvesini uyandıracak ve dünyayı yok edecek bir seviyede kullanacak. Aynısını karanlık meyvesi ve dünyayı yutacak bir karadelik ile de yapabilir. Im'in de ne çeşit tehditler barındırdığını henüz bilmiyoruz. Ancak dünya çapında bir güç çıkması beni şaşırtmaz. Sonuç olarak nasıl ki her arc Luffy tüm bir adayı yok olmaktan kurtarıyorsa son dövüşte de bütün dünyayı yok olmaktan kurtaracak.

Şu an kötü günleri geride bıraktık. Çok daha kötü günler bizi bekliyor. :)
 
Kötü yorum ile bölümün beğenilmemesinin ne alakası var? 1044. bölüm de diğer bölümlerden çok büyük bir farkı olmayan normal bir One Piece bölümüydü. Bizim ayar olduğumuz şey yok edilen evren kurgusu, sen sürü psikolojisi falan diyorsun.
Hak ver bana burdaki 10 kişiden 7 si kurguya bakmıyordur bile senin gibi serinin sıkı takipçileri hariç.
 
"Normalde Lastik Meyvesi ile yapamadığı şeyleri Mitolojik Zoan olarak yapıyor, ne var bunda?" Ben bunu demiyorum. Bu dediklerimi meyve uyanışı ile yapıyor artık diyorum. Olayın paramecia ya da zoan olması ile alakası yok yani. Ben meyve uyanışından bahsediyorum. Zaten buraya da Toon Force olayından geldik. Toon Force diye söylenen şeyler meyve uyanışı.
Meyve uyanışına itirazım yok. Sen meyve değişikliğini olumlu buluyor musun, onu söyle bana.
 
Kötü yorum ile bölümün beğenilmemesinin ne alakası var? 1044. bölüm de diğer bölümlerden çok büyük bir farkı olmayan normal bir One Piece bölümüydü. Bizim ayar olduğumuz şey yok edilen evren kurgusu, sen sürü psikolojisi falan diyorsun.
sanırım çeviriyi sen yapıyosun. Çok trajikomik bir durum. Bölümü düşününce aklıma idam mahkumuna kendi ipini bağlatmak metaforu geldi senin için
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 6)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık