Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1044. Spoiler Yorumları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben hep Luffy'nin meyve uyanışını Karasakal karşısında göstereceğini düşünüyordum. Meyve saçmalığı dışında bu da garip bana kalırsa. Kimbilir Karasakal savaşında neler olacak.

Bu arada bir sonraki bölüm Kaido da uyanış açar bence.
 
Luffynin bu kaslı halini görünce süt oglan aklima geldi onu hangi hikayede kullanacak acaba ODA? Serinin bitmesine cok az bir zaman kaldı hala ortalıkta yok.
 
Öle yazken yada öldüğünde mi eğlencesi aktif oldu meyve anladı uyandı. Uyandırma durumu da fecaatle kötü zaten. Renkarne kesin zaten seride poseidonlar bilmem kaç yılda bir doğuyorken. Joyboyların doğmaması saçma olurdu. Kesin renkarne luffy. Keşke joyboy diye karakter hiç olmamış olsaydı geçmişte kehanetler neticesinde durum gerçekleşmeşeydi direk luffynin hikayesini okusaydık çok daha iyi olurdu. Benim beklentimi hiç karşılamadı hatta şu girdiği yol çok kötü oldu neyse artık kısmet bir güzel pataklasın Kaidoyuda moralimiz yerine gelsin.

Ama ondan bağımsız eleştirceğim bir şey daha var Luffy Kaidoya vururken son vuruşum diye gidiyor. Enerjisi bitik durumda uyanış kullanabilmek için enerji gerekiyor law ve Kidd sona sakladılar. Luffy enerjisi bitikliği kendi bin kere tekrar etti. Hala daha uyandı yenilendi gibi oldu bu dahada kötü nerden tutsan elinde kalıyor mantıklı bir tane olay yok. :(
Joyboyla aynı meyveyi yemiş, aynı fikre ve amaca sahip hayata bakış açıları da aynı. İnsanlar, karakterler, kişilikler, amaçlar birbirlerine benzeye bilir ne var bunda? buradaki tek fark aynı meyveyi yemiş olmaları. luffy seçilmiş kişi diyebilirsiniz. O zamanda size evet Shanks seçti diyebirim. Ama rearkarne demek bana Mantıklı gelmedi. Neyin rearkarnesi? ozman herkes birilerinin renkarnesi dir derim.
 
Oda çizgisini bozmadı. Kutsal'ların ağzından da yine en saçma yetenek diye söyletiyor. Shabondy'de de Law ve Kid ne saçma yeteneğin var diyordu. Açıkcası baştan beri planının da böyle bir şey olduğunu düşünüyorum. Ama seri çok uzayınca Kutsal'lar niye daha önce el atmadı gibi soru doğmaya başladı insanların kafasında. Zaten Luffy 2 yıl önce ortaya çıkınca Who is Who anlıyor meyveyi yediğini. Kutsal Ejderler de konuyu yeni öğrenmiş olabilir. Bizim için bile efsane diyor adamlar.

Seri 2 yıllık olsa da Luffy 2.5 yıllık bir korsan. Hükümet 30 senedir Dof'u öldüremedi.
Bununla ilgili Wano'ya gelene kadar altyapı yapmadı.Bir anda hop farklı meyve.Bir çok kişi bu durumdan memnun değil.Luffy'nin çok iyi olmayan meyvesiyle yaptıkları daha ilgi çekiciydi.Şimdi meyve de mistik zoan oldu.Ne anladım ben bu işten?
 
Bununla ilgili Wano'ya gelene kadar altyapı yapmadı.Bir anda hop farklı meyve.Bir çok kişi bu durumdan memnun değil.Luffy'nin çok iyi olmayan meyvesiyle yaptıkları daha ilgi çekiciydi.Şimdi meyve de mistik zoan oldu.Ne anladım ben bu işten?
Meyvesinin yapabildiklerini sasiranlar oldu. Özellikle Dof'ta başladı bu. Uyanışın ilk açıklandığı sıra idi bu.
 
Mousse'un kurban edilmesine karar veriliyor. Bu yüzden annesi ağlarken Mousse da "Sun God ile buluşacağım, neden ağlıyorsun?" diyor. Yılana demiş işte. Daha ne yazmasını bekliyorsun?

Yılana dedi zaten, farklı kültürlerde farklı tasvirleri olabilir diyorum. Bu konseptin geçtiği tek kültür Shandia değil. Köleleri kurtaran Fisher Tiger da tayfasına Güneş Korsanları adını vermişti. Elbaf'ta güneşin gelişi kutlanıyor bayram olarak. Otohime özgürlüğü hep güneşle tasvir etti. Zou'dan beri Luffy için şafağı getirecek kişi deniyor. Güneş ile özgürlük bariz bir şekilde eşleştirilmiş yani. Luffy ile paralelliğini de o adaların içinde veriyor. Skypiea'da Enel'in despotluğundan kurtarıyor adayı, Balıkadam adasında esir alınan kralı kurtardı, ırka özgürlüğünü getireceğinin de kehânet ve Nuh ile işareti verildi, Mink kabilesi ve Wano'ya da şafağı getirecek şimdi Kaido ve Orochi'nin köleliğinden halkı kurtararak. Thriller Bark'ta bile Luffy kazandıktan sonra güneş açtı, orada gölgelerde yaşamaya mahkum bırakılanlara güneşin altında yaşama özgürlüğü sağladı. Seri boyunca Luffy ile Güneş arasında bir bağlantı vardı bence. Karasakal'ın karanlığına kontrast olacağını düşünürsek normal zaten. Ace'in de son saldırısı güneş şeklindeydi mesela Karasakal'a karşı ama kazanamadı. Beyazsakal, Ace'in iradesini taşıyanlar olacak dedi Luffy'i kastederek. Luffy, Karasakal'ı metaforal da olsa bu kontrast üzerinden yenerek Ace'in iradesini de gerçekleştirmiş olacak.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 89)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık