Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1044. Spoiler Yorumları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Güzel açıklama.Fakat ben sorulan soruyu mantıklı bulmuyorum.Çünkü hükümet her istediği kişiyi öldüremez.Öldurebilseydi neden aranıyor posterleriyle uğraşıp bir de buna para ödesinler? Her şeyi kendileri yapardı.Ama yapamıyorlar.
2 sebebi var.

1) Başkası suçluyu ölü/diri Hükümet'e teslim ettiğinden, Hükümet o suçluyu yakalamak için kaynak harcamamış oluyor. "Bir de buna para ödesinler" demişsin ama öteki türlü hem ekonomik olarak hem de savaş gücü konusunda zarar ediyor.

2) Hükümet denge politikası güdüyor. Amacı korsanların kökünü temizlemek değil. Koca Ana'da ve Kaido'da poneglif var mesela, ikisi de birbirinin bölgesine girmiyor poneglif için. Kimse de bu ikisinin bölgesine girecek kadar yürekli değil. Hükümet için avantajlı bir durum bu. Korsanlar poneglifleri paylaşmış aralarında, birinin gidip hepsinden alması çok zor. Bir nevi Hükümet'in bekçiliğini yapmış oluyorlar Laugh Tale'a giden yolu kapatarak. Ayrıca bazı ülkelerin korumasını da sağlıyorlar. Hepsini geçtim, Hükümet'in amacı üye ülkeleri korumak ve bunun için vergi topluyorlar. Tüm suçluların kökünü kazımak ekmek teknelerini batırır. Bu yüzden Hükümet denge politikası güdüyor, mevcut durumun olabildiğince stabil ilerlemesini istiyor. Mantıken, birisi aranıyor posterindeki birini Hükümet'e teslim ederse o kişinin teslim edilen kişiyle en azından denk olması gerekir, bu yüzden denge sürdürülür.
 
Smoker peki bu meyve neden böyle bir meyve?Zunesha bu uyanışı bir yerden tanıyor.Demek ki bu uyanis lastik meyvesinin şimdiki adıyla nika meyvesinin gücü.Yani sonuçta sürekli lastik meyvesi gücüne sahip biri meyveyi uyandırıp nika oldugunu anlıyor.Deprem meyvesini yiyen biri uyanış yaptığında nika olmaz heralde.
Uyanış açınca Nika olunmuyor, Luffy'nin her hali Nika zaten. Çünkü Nika Meyvesi yemiş. Bunun böyle bir meyve olması da Oda'nın halt yemesi, başka bir açıklaması yok. Serinin sonu gelmiş, adam ana karakterin gücünü değiştiriyor.
 
İyi o zaman senin mantığına göre yaşlı Ray Kizaru'dan güçlü. Adam nasıl engelledi kesti Sanji'nin King'e yaptığından çok daha fazlasını yaptı hem de Sanji gibi 2 atak engelleyince yere zımbalanmadı. Baya güzel mantıkmış. Sanji Queen zorlanmadan yenmedi yenince bayıldı gitti. Sağ kol adama o yaptıklarını yapamaz King çok daha hızlı ayrıca Zoro'nun kral hakili bir saldırısından hasar bile yemedi. Kağnı Queen gibi kafa atmaz King atsa bile Zoro'nun atağından hasar yemeyen adam o bayılıp gitmez büyük ilhtimalle. Bir sonraki arc güç artışı alarak yencek daha güçlüsünü yenerse.
Yaşlı Ray, Kizaru'dan güçlü değil zaten adam bitik haldeydi. Ona rağmen gayette denk bir görüntü çizdi. O dövüş uzasaydı kazanan elbette Kizaru olurdu ama bu Rayleigh'nin zayıf olduğunu göstermez yaşlı olduğu için.

Mangayı yanlış okuyorsun, şakasına söylemiyorum bak burada ciddiyim. İki defa ayaklarını tokuşturduklarında eğer arada bir güç farkı olsaydı Sanji'yi eserdi yani en azından ayaklarını tokuşturduklarında biraz savursa aradaki güç farkını anlayabiliriz. İkinci ayağını tokuşturması sonrası King, Momo'yu yakalamak için hamle yapıyor. Sanji orada takla atıyor ve Momo'yu, Shinobu'ya fırlatıyor orada King, Sanji'nin boğazına yapışıyor ve sonraki sahnede Sanji'yi gagasının ucunda yere çakmak için götürüyor. Yere vurduğu sahnedeki yıkım sonrası Sanji orada sapasağlam ayağa kalkıyor bayılma filan yoktur, hasar yoktur. Şimdi sen diyorsun ki Sanji'yi zımbaladı. Zoro'yu da kaç defa zımbaladı, Haoshoku'yu bilinçsiz bir biçimde kullanıp da hasar atana kadar kaç defa hasar yedi. Ben sana Sanji'nin gen uyanışı açmış halinden bahsediyorum. Gen uyanışı açmamış halinde bile aralarında çok yüksek bir fark yoktu. Marco'nun fiziksel saldırıyla kan aldığını gördük, bunun alasını yapar Sanji, her anlamda önceki halinden çok daha güçlü bir hale gelmişken halen Sanji'nin, King'i alamayacağını iddia ediyorsun. Queen ile dövüşünde çok fazla hasar almadı uyanış sonrası. Bayılma sebebi de Wano dövüşü başladığından bu yana aldığı bütün hasarlar ve Haki'yi tüketmesi sebebiyleydi.

King'in halen hasar yemediğini zannediyorsun. Sanji'nin bu yüzden vuramayacağını sanıyorsun. King'in olayı tamamen hızlandığı zaman saldırıya açık olması dolayısıyla. Normal halinde ateş sırtındayken adama attığın hasarı anında ateş geri kapatıyormuş. Shishi Bonbon yaptı adamı boydan kesti adamın sırf o hasar için bile ölmesi gerekirdi ama soydan gelen yeteneği sayesinde attığı hasar etki bile etmedi. Fakat bu sadece kesikler için geçerli olacak ki Marco vurduğu halde kan almayı başardı. Demek ki neymiş fiziksel hasara bağışıklığı yok. Hızlı olduğu doğru ama sadece havadayken çok hızlı, normal halinde o kadar hızlı değil.

Sanji bedeninin yüksek aleve dayanamayacağı için kendini sıkmamış ama Eksoskelaton bedene sahip olunca ateş seviyesini arşa çıkardı. Daha ileri bir seviyeye de gelecek. Bir sonraki arc'da Sanji yapsa yapsa bu saatten sonra sadece Haki seviyelerini yükseltir. Daha fazlasını en azından bir sonraki bölümde beklemiyorum. Tayfa üyelerinin hepsi bir sonraki arc'da Haki'ye abanacaktır.

Robin'in yeteneğini gördük her şey çok iyi ama Haki yetersiz olduğu için uyguladıktan sonra bayıldı. Sanji'de bayıldı, Zoro'da bayıldı, Luffy'de bayıldı, Chopper küçüldü, Usopp zaten etkisiz eleman kaldı. Bir sonraki arc'da hepsinin Haki'ye abandığını göreceğiz.
 
Oda'nın kakasını temizlemeye çalışıcam biraz. Şimdi herkesin en hoşnutsuz kaldığı yer dünya hükümeti meyveyi biliyorsa Luffy'i neden hiç ciddiye almadılar isteseler güçsüzken öldürebilirlerdi. Ama ya dünya hükümeti meyvenin Luffy de olduğunu yeni öğrenmişse?

Spoilerde:

Diyor ama bizim bu zoan Nika meyvesi sürekli farklı bir biçime giriyor olabilir. Bu dönemde lastik olmuş mesela. 800 yıl önce belki farklı bir şeydi. Yani Gorosei uzun bir süre meyvenin aslında lastik meyvesi olduğunu bilmiyordu ta ki o adam gelip söyleyene kadar
Tabii Shanks onlarla konuştuktan sonra yapabilecekleri bir şey kalmamıştı Luffy çoktan amiral seviyesini aştı.

Burdan akar giderim bölüm bı çıksın hele bu mesaj burda kalsın şimdilik.
Bu teoriye göre meyve ismini gizlemeleri saçma olur. Çünkü meyve meyve dolaşan bir gücü saklasan da bir şey değişmez.
Benim teorim şu: Bu Nika Oda'nın uydurduğu bir karakter dolayısıyla ne olduğu bilgisini de yine hikayede kendisi bağlamıştır. Peki hikayede ne gördük? Eve ağacı, ağacın güneş ışıklarını tutup denize kadar ulaştırması ve onun reçine formu. Luffy'nin gücü de aslında buna benzer.
 
Hakiyi seriye eklerken ilk kisimlar arasında bazı çelişkiler oldu ister istemez.Simdi de uyanış diye bir şey çıkardı.Yine saçma bir sürü durum olacak.Millet de mantık yürüterek dusuncelerinin haklılığını ispatlamaya çalışacak.
 
Gomu Gomu no Mi sadece meyveyi belirtmek için kullanılmış bir isim olabilir. Yani meyve her keşfedildiğinde farklı bir isim verilmiş de olabilir. Sonuçta farklı kişiler yiyor meyveyi ve bir de meyvenin özellikle kaçtığından bahsedilmiş.
Bu şekilde olabilir ama sanmıyorum ya. O zaman Nika meyvesinin sürdürülebilir gücü ne olacak ki? Bize gösterdiği kadarıyla lastik meyvesinin bir üstü gibi. O an içinde saklandığı meyvenin sınırlarını yıkıyordur belki, bu bağlamda özgürlük ile bağdaştırılabilir. Sanmıyorum ama dediğim gibi, Luffy'nin meyvesinde o kadar radikal bir değişikliğe gitmez Oda. Lastik meyvesi değil de lastik adam meyvesi çıktı sadece.
 
Bu şekilde olabilir ama sanmıyorum ya. O zaman Nika meyvesinin sürdürülebilir gücü ne olacak ki? Bize gösterdiği kadarıyla lastik meyvesinin bir üstü gibi. O an içinde saklandığı meyvenin sınırlarını yıkıyordur belki, bu bağlamda özgürlük ile bağdaştırılabilir. Sanmıyorum ama dediğim gibi, Luffy'nin meyvesinde o kadar radikal bir değişikliğe gitmez Oda. Lastik meyvesi değil de lastik adam meyvesi çıktı sadece.
Meyveye kendisini aşan çok güç verdi. Öncelikle Nika'nın ne olduğunu bilmek lazım ki, meyvenin yapabileceklerini de tahmin edebilelim.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 15)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık