Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1043: Birlikte Ölelim

Bölüm hakkında ne düşünüyorsunuz?

  • İyi

    Kullanılan: 299 79.3%
  • Orta

    Kullanılan: 39 10.3%
  • Kötü

    Kullanılan: 39 10.3%

  • Kullanılan toplam oy
    377
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kaido'nun sözlerine göre Joy Boy'un da ölmemesi gerekiyor mu? Yani Kaido'nun Joy Boy hakkındaki beklentisi her ne ise onu Luffy ölerek (denize düşme) bu beklentiyi gerçekleştiremiyor. Kaido'ya göre Joy Boy'un ölmememesi ve bir şeyler göstermesi gerekiyor. Dolayısıyla Luffy'nin ölüp Joy Boy olarak doğma meselesi Joy Boy hakkında bizden daha fazla bilgisi olan Kaido tarafından çürütülüyor (bence).

Bir de " Sen de Joy Boy değilmişsin" lafına ithafen şunları söylemek lazım. Kaido belki hayatı boyunca bu aramış olabilir. Hatta Luffy'den Red Rock yediğinde Luffy'nin arkasında gördüğü karakterler de Kaide'nun Joy Boy olarak beklediği kişiler olabilir. O yüzden reenkarne olayı değil benim gözümde hala.
King ve Kaidou arasındaki muhabbeti hatırlayalım. Kaidou'nun "Benim Joy Boy olduğum inancında mısın? Benim inşa ettiğim dünya senin beklediğim şey mi?" sözünden sonra King'in " Efsaneler efsane sadece. Senden istediğim bir şey yok, sana tabiyim, en güçlü olmaya devam et yeter" demesi Joy Boy hakkında bazı ipuçları veriyor gibi. Konuşmadan anlaşılan Joy Boy'un yeniden geleceği, dünyayı değiştireceği ,özgürlük getireceği, çok güçlü olacağı vs bir takım efsane/kehanetler var. Haliyle Joy Boy bu kehanetleri gerçekleştirmeli. Bu noktada bu muhabbet Kaidou'nun Luffy'e sözü ile birleştirildiğinde Kaidou aslında şöyle demiş gibi oluyor :
"[Sen Joy Boy olaydın beni yener x ve y (artık kehanet ve efsanelerde ne varsa) gerçekleştirirdin ama denize dibine gömülüp, öldün]... Sen de Joy Boy değilmişsin".
Yani burada Kaidou'nun lafı reenkarnasyon ihtimalini kaldırmaz.

Hem bu King ve Kaidou arasındaki muhabbet Joy Boy'un unvan olma olasılığını bile azaltıyor. Çünkü bu tür konuşmalarda kimse Joy Boy hakkında Korsan Krallıktaki gibi olmak diye konuşmuyor. Mesela Kaidou "Sen benim Joy Boy olduğumu mu düşünüyorsun" diye soruyor, Joy Boy olacağımı mı düşünüyorsun demiyor. Çünkü Korsan Krallık gibi olunan bir şey değil. En iyi ihtimalle Poseidon tarzı bir durumu var Joy Boy'un.
 
Ancak öldükten sonra çalışmanın bir sınırı olmalı yoksa bu meyveler hiçbir zaman başka bir meyveye geçmez ve diğer kullanıcıların eline düşmez, yani Luffy öldükten sonra uyanış yapması onu kalıcı olarak değiştirmeli. Yoksa bu meyvenin kullanıcısı hiç ölmez, meyve gücü de çalınamaz. Örneğin Burgess bu meyve gücünü nasıl çalacaktı? İki sefer öldürüp çalması gerekirdi sanırım, ya da uyanış sonrası öldürüp çalmak lazım.
Yazının geri kalanına tamamen katılıyorum bu kısımla ilgi bir şeyler soracağım sadece. Brook'un meyvesi mesela bir kereye mahsus bir şey değil mi ? Yani bir kere öldü sonrasında meyve geldi diriltti ama bir daha ölürse dirilme şansı olmayacak yanlış bilmiyorsam. Bir de aklıma takıldığı için soruyorum animede brook öldükten sonra meyve bayağı gezintiye çıkmıştı. Bir senenin sonunda ancak bulabilmişti Brook'u. Aslında meyve kullanıcı öldükten sonra ait olduğu bir yere gitmiş anlamı çıkmaz mı buradan. Halbuki brook ölür ölmez tekrar dirilmesi gerekirdi olduğu yerde ama öyle olmadı. Luffy konusunda da uyanışın henüz nasıl gerçekleştiği belli olmasa da bir zaman gerekiyor olabilir bunun gibi. Hani luffy'i öldür ve hemen meyvesini al hemen almazsan uyanış olabilir gibi bir durum olabilir. Ya da uyanış kişinin güçlenmesi ile de doğrudan alakalıdır hiçbir şey olmaz doğrudan alırsan meyvevi. Aklıma takıldığı için böyle devam ettireyim dedim ben de.
 
Luffy bayılıp da Kaido boşuna aşağıya inmedi
Yoksa açtığı uyanışı kim nasıl görecek (reklam kokan hareketler bunlar) ve "Joy Boy:eek:" diye dibi düşecekti
Wanoluların alayı bu Joy Boy kim biliyor
Luffy'yi de böyle havalı bir girişle gördüklerinde
Hatırlayın Akainu dibine kadar gelmeden nasıl WB'yi farketmedi
Kaido'da dibinde olan Luffy'yi fark etmeyecek ve Luffy Kaido'yu uyanışla uyandıracak:artiz:
 
Belki de joyboy hakikaten vücuden ordadır toki 800 yıl sonrasına ışınlamıştır luffy i hayata döndürecek gücü vardır.Büyük bir ters köşe bekliyorum nedense.
 
Luffy meyve uyanışı yaptı ama benim içinde 1 gram heyecan uyanmadı.

Oda'nın kafasına silah mı dayıyorlar? Neredeyse her şeyi aceleye getirip duygu yoğunluğunu verememeye başladı. Acaba psikolojik bir problemi mi var? Gerçekten merak ediyorum.
 
Joyboy +Roger + Luffy - İmu + Xebec + Teach bu işi tek bozan imu nun yaşıyor olması
şöyle üçe üç vs görsek ya hahaha
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık