Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@King Şimdi sana net olarak cevap vereyim seriden durumu anlatarak.
@Dattebayo..! da benim paragrafları özlemiş, bekliyormuş ona da cevap vermiş olalım... :ehe:

Şimdi ilk önce neden Dof'un seviyesine o şekilde oy kullandım. Yani Dof yetenek bakımından elinde ki yeteneği en iyi kullanan karakterlerden biri. Fakat yeteneği güçten daha çok ona farklı çeşitlilik sunuyor. Misal ''Dof TV yapıp HD yayın yapıyordu'' geyikleri dönüyor. Fakat olay saldırı gücü ya da ölümcül zarar verme konusuna gelince orada karakterde sıkıntılar başlıyor. Yani karakterin uyanışında bile saldırı gücü problemleri var. Mesela...

Hakiyi doğru düzgün kullanamayan, o noktada haki toplamaya çalışan Luffy'e yaptığı saldırılar.




O arc Gatz' yaptığı saldırı bile şu şekilde etkiledi orada ki karakteri.
Yani bu saldırı Dof'un uyanış+silahlanma eklediği bir saldırısı. Sonra bu Gatz 2 saat sunuculuk yaptı yine yere bile düşmedi yoluna devam etti...
Hee o şekilde oy kullandım, daha üstü olabilir mi olabilir tabi ki sonuçta yazar ben değilim...

Şimdi ''Crocodile'ı o seviyede görüp Dof'u daha düşük görüyorsun'' söylemine geleyim.
Evet, ben en başından buyana o şekilde görüyorum. Neden mi? Onu da sana Mangadan açıklayayım...

Seride bazı güçlü yetenekler var, bunların başında logia tipleri geliyor.
Mangaka bile bu yüzden ''En iyi meyve tipi logia'' diyor. Çünkü yetenek pek çok şeye gerek duymanı gerektirmiyor, yok edici çünkü. Pek çok saldırıdan etkilenmeme özelliğin var, çevreyi etkileme faktörü var. Var da var anlayacağın, fakat bu iş tabi ki de en aşta kullanıcıda bitiyor. Crocodile da logia tipini, çevre hakimiyetini en iyi yapan karakterlerden biri bu seride.

Şimdi sana yukarıda Dof'un uyanış+haki tekniğini attım ve belli bir noktada işlemini yitirmesinden, zararının kısıtlı olmasından bahsettim.
Logialarda ise böyle bir şey yok. Mesela Magma'nın yakma, buzun dondurma, kumun kurutma gücü var ve bu yetenekler belli noktalarda kaçınılmaz şekilde işliyor.
Hem de belli seviyelerde uyanışa bile gerek olmadan. En kolayından bir magma yumruğu gelse, buz dondursa, Crocodile kurutsa bu adama ne olur? Cevap net ölür. Dof uyanış+haki ile saldırıyor ne oluyor? Sunuculuğa devam ediyor.

Yani Luffy de bile Dof'un uyanışı üstünde fink atıyordu. Keza Kata'nın da öyle Luffy yerde koşuyordu...
Diğer tarafta seni buza çeviren, magma ile yakacak olan, kum ile kurutacak olan yetenekler karşısında bunu yapabiliyor muydu Luffy?
Yapamıyordu, çünkü kendisini de etkiliyordu bu yetenekler. Yani Luffy burada Dof'un iplerine dönüşmüyor, ya da Kata'nın mochisine dönüşmüyordu.
Fakat bak Crocodile'ın benzer olarak kullandığı yetenek karşısında Luffy'nin terlikleri bile kuma dönüşüyordu. Öyle ki zemin ile temasını tamamen kesmek zorunda kalıyordu.






Bunu buzda yada magmada görebilirsin, fakat mochi de yada ip de göremezsin. Buzda gördük zaten Dof'a karşı...


Diğer bir nokta ise yine Crocodile'ın ortamdan kaybolma yeteneği. Pek çok kişi ya dikkat etmedi sanırım ama bu adamın böyle bir yeteneği var. Çünkü adam ''kum'' yeteneğine sahip yani tanecikli belli noktalarda görünmez yapıya sahip olabiliyor. Bunu da gördük. Mesela yukarıda ki panelde Luffy adamın gelişini bile görmüyor, çünkü görünmüyor. Diğer bir nokta ise şu bölümde yine görüyoruz.
Öyle ki bu tip yeteneklere karşı iyi bir gözlem hakiye sahip olman gerekli.

Crocodile bu tip bir gelişi en son filmde de yapıyordu misal, orada da şöyle bir şey var. Luffy Lucci'nin gelişini fark ediyor fakat Crocodile'ı fark edemiyordu o seslenene kadar...
Onun dışında adamın yine ''Barchan'' diye bir tekniği var ki rakibi kesmek ya da bölmek üzerine değil sadece kurutmak üzerine ve vücuduna yediğinde yanında başka biri yardım etmezse ölüyorsun.

Sadece böyle gelse bile seride pek çok karakterden daha tehlikeli oluyor bu adam. Buna ek olarak benim tahminim ve beklentim olan logia savunmasıyla da gelirse o seviyede olmaması için hangi neden kalıyor geriye sence? Yani Amirallerde efsaneci silahlanma haki ya da kral haki mi var? MF de hiçbirini görmedik, belli noktalarda gerek yok zaten olsa ya da olmasa bu tip meyve yeteneğine sahip kişilerin ihtiyacı yok. Akainu ne yapacak Magma'ya silahlanma mı basıp saldıracak? Adamın zaten ölümcül bir yeteneği var, uyanışı yapar yakar geçer. Düz saldırısı bile Dof'un uyanış+hakili saldırısından daha etkili bir saldırı ortaya çıkarıyor bu yetenekler.
 
Son düzenleme:
Law,Kid,Yamato,Marco,King,Sanji yenileceği isimler olur.
Yamato ve Marco alamayabilir.Biri Kaido kanından diğeri mamanın bile çaresiz kaldığı biri.Diğerlerine şansı var.Bir kere imkanı yok şu uyanış tekniklerini 3 kere yemez Doffy.Enayi mi bu adam. :D En fazla bir kere atabilir onu da meyvesiyle durdurma imkanı var yine.Gammayı bile Luffy sayesinde atıyordu öyle Mom gibi üzerime kaya at diye beklemez aç savaşlarını bak.Kolunu bacağını yakalar yine yaptırmaz.Sanji’yi de fazla abartmışsın uyanış olmadan tek yiyordu neredeyse şimdi de gen uyanışı ve meyve uyanışı karşı karşıya gelir.Queen de Mom tarzı rakip kendisine o kadar vurulmasına izin vermeyecektir.En rahat burada Sanji’yi alma ihtimali yüksek.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 8)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık