Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Siz bir yonkouya serinin en önemli 2 gücünden birini kullandırtmayıp sonra da Law-Kid şunu şunu yaptı diyorsanız gidin objektifliğinizi ve adalet anlayışınızı bir sorgulayın
Law, Kaido'ya da hasar veriyordu. Meyvesini övdü. Kim bilir uyanışını yemiş olsa ne derdi adam. Law açısından ne kullandığının önemi yok. Saldırıyı yedirebilmesi önemli olan.
 
Sen olmayacak şeyleri sırf yonkou insin diye olduruyorsan burda yonkou indiren tarafın gücünden ziyade yonkounun gücünün ne kadar kısıldığına ve yonkouya ne kadar handikap verildiğine bakmak lazım gelir. Sizinki Wb'ye 100 tane handikap verip karakteri sağ kol etmeyecek birine yedirdikten sonra Wb'yi yiyen karaktere amiral seviyesi demek gibi bir şey.

Bm'ye haki kullandırmıyorsun, 5 yaşında devleri kündeye getiren kadının kucağında oturan sineğe Zunesha muamelesi çektiriyorsun, 2v1 attırıyorsun, homilerinin emirlerini duymaması için meyveyle alakası olmayan aptalca bir yetenek veriyorsun vs. Hee kadın yine de yenilmeyip üstüne bomba falan attırıyorsun ve Kid-Law bilmem ne seviyesi olup sağ kol harcıyor rahat rahat öyle mi ?
Big Mom'a yapılanlar konusunda sana katılıyorum düşüncelerim çok farklı değil. Law ve Kid rahat rahat harcar da demiyorum ama Oda'nın mantığını görmezden gelmemek lazım. Bu karakterleri artık belli bir seviyenin üstüne koymak istediği belli. Sağ kollara karşı bir şekilde kazanırlar, savaş kötü işlense bile belli başlı avantajları olduğunu olduk. Law ve Kid'in uyanışı fena değil kesinlikle. Oda'nın konumlandırdığı seviyeye göre değerlendirirsen daha net bir sonuca ulaşırsın.
 
Law'ın verdikleriyle bir olamazlar. Hele ki bu meyve 2 imparator tarafından övüldükten sonra. :dd.d
Bir zahmet olmasın. Kın'larla novaların en güçlü üyelerinden Law-Kid bir mi ?

Anlaşılmayan şey şu. Bir yonkou, hakisiyle savunma ya da saldırı yaptığı zaman bunlara ne savunma ne de saldırı dayanması lazım normal şartlarda. Yonkounun "base" hakisi bile hayvan gibi koruma ve saldırı gücü sağlamalı. Çünkü bu karakterler serinin zirvesi olarak tanıtılmış. Ve evet bu kadın haki kullanmadan saf dışı kaldı. Yenildi demiyorum bak, saf dışı kaldı.
 
ömürden götürüyor denen teknikler, bigmom ve ivankov hariç, türkçeye yanlış çeviriliyor. orada "ömründen kullandı"'dan kastedilen "sigara içmek ömrünüzü kısaltır" tarzında bir deyiş. 50 yıl ömrü vardı 40 yıla düştü şeklinde değil.

bigmom ve ivankov "lifespan" yani kalan ömürlerinin bir kısmı karşılığında tekniklerini kullanabiliyorlar.
 
Ya bu Law K Room ile kılıcını kaplayıp bir taşa duvara saplasa ve normal Room ile hakisinin yettiği birini o taşla değiştirse kılıç saplanmış bir şekilde mi değişir yoksa saplanmadan mı?
 
Ya bu Law K Room ile kılıcını kaplayıp bir taşa duvara saplasa ve normal Room ile hakisinin yettiği birini o taşla değiştirse kılıç saplanmış bir şekilde mi değişir yoksa saplanmadan mı?
Aynı anda birden fazla room açtığını göremedik. Kılıcı room yedirdiğinde kendisi ayrıyetten room kullanamıyor. Bu bölümde de BM'yi R-Room yaparak room haline soktu. Misery'i kendi kılıç yeteneğiyle kesti.
 
Bence demek gerekiyor. Yoksa çok saçma oluyor. Law, ölümü göze alarak girmişti o arca. Luffy'e kaldığında bile ölürse onunla kalıp ölmek istiyorum diyen adamdı Law. Ne diye ölümden bahsetsin o zaman. Ayrıca g4 görünce hala son kozu varmış diyordu. Demek ki kendisinde koz kalmamış, uyanış yoktu. İlk defa Doffy'de gördü.

Edit: Ayrıca uyanış sahibi olsaydı o sıra ne plan yapmasına gerek olurdu ne de Luffy'e. Zaten yenerdi Doffy'i. Yüksek ihtimal Zou'da açılan bir şey bu güç.
Olabilir ancak dediğim gibi kesin bir bilgi yok, bende şunu diyebilirim Law, Dressrosa'da sonsuz gençlik ameliyatını yapabildiğini söyledi, Doflamingo ise ''yetenekli'' bir kullanıcının elinde bu güç kullanılabilir dedi yani sıradan bir kullanıcı olmak sonsuz gençlik yeteneğini uygulamak için yeterli değil, sonsuz gençlik ameliyatı uyanış gerektirmeyen bir yetenek mi? Eğer öyleyse uyanış, sonsuz gençlik ameliyatından bile daha üstün bir teknik mi? Zannetmiyorum. Yine buradan yola çıkarsak sonsuz gençlik ameliyatını yapınca kendi hayatını kaybediyor, yani Law'ın gücü de bir bakıma kendi hayatından çalan bir yetenek bu açıdan bakarsak, zaten devasa Room açtığında da bunu söylemişti, yani uyanış kullanırken de kendisini zorladığını söylüyor, onunda kendi hayatından götürmüş olma ihtimali var.
Aynı değiller. Gear 2 luffy’nin vücudunun kaldıramadığı bişeydi. Bu yüzden ömründen yiyor dendi. O tekniği kullanmaya devam etse öldürecekti kendini. Artık öyle bi sorun yok.

Law güçlerini yorulmadan kullanabilen biri. Yarı ölü olduğu için room’u kapatmıştır sanıyordular ve gardlarını düşürdüler. Ama law ömründen yese de kapatmamış. Yine kendini fazla zorladığı için öyle deniyor. Normalde o durumdayken hiç room açamamalıydı. Herif canını koymuş ortaya.

Big mom ise ruh meyvesini kullanarak kendi ruhunu emiyor. Gerçekten ömrünün süresinden kalıcı olarak yiyor sadece kendine zarar vermiyor. Diğer insanları sıraya dizip meyvesiyle yaptığı şeyin aynısını kendisine yaptı. 1 yılını harcadığı zaman bir daha gelmeyecek yerine.
Luffy için artık öyle bir sorun olmadığını kim söyledi? G4, G2'nin üzerine inşa edilmiş bir teknik iken ve G4 kullandıktan sonra 10 dakika Haki bile kullanamayacak ve halsiz bir duruma düşerken, yani G2'den bile daha ağır yorucu yan etkiler ortaya çıkarken ve bu konuda herhangi bir şey söylenmemesine rağmen artık öyle bir sorun yok demen asılsız bir iddia olmuş bence.

Law konusunda ise Law zaten kendini zorlayarak kullandığı devasa Room'da bunu söyledi, her seferinde tekrar etmesine gerek yok bence. Uyanış yeteneği devasa Room açmaktan daha fazla enerji tüketiyor olabilir veya belki de aynı seviyede tüketiyordur, bilemeyiz. Bildiğimiz bir şey var, Law bir Ope tekniğini kendini zorlayarak kullandığında daha önce kendi hayatından gittiğini açıkça söyledi, aynı Big mom kendini iyileştirirken yaptığı gibi. Bu kendinden götürme oranı Big mom'da daha fazladır, veya daha azdır o ayrı bir konu, bu sadece Big mom için özel bir durum değil bunu biliyoruz. Ayrıca Big mom, kaybettiği yaşam enerjisini ve ruhu, başkalarının enerjisini ve ruhunu çalarak telafi de edebiliyor, yani burada harcadıklarını belki başka bir yerden telafi edebilir, bu da bir ihtimal, Law veya Luffy'de bu tarz bir telafi edebilme yolu da yok.
 
Son düzenleme:
Meyve olarak Law > Kid
Fiziki güç olarak Kid > Law
İrade ve kararlılık olarak Kid > Law

Bence Kid > Law

Ama çok az bir farkla.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 12)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık