Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Trafalgar D. Water Law vs. Eustass Kid

Kim Yener

  • Trafalgar D. Water Law

    Kullanılan: 201 64.2%
  • Eustass Kid

    Kullanılan: 93 29.7%
  • Yenişemezler

    Kullanılan: 19 6.1%

  • Kullanılan toplam oy
    313
Kid de esnektir ya niye esnek olmasın.
Kid'in saldırı savuşturduğuna şahit olmadık ama. Bm'ye uyanış yaptığında kaçamayacağı için Law'dan yardım istemişti. Keza saldırıları da hurdaya denk gelmişti Kaido kesiş attığında. Kendi ağzıyla demişti.

Kid şunu yapsa mesela derdim gelecek saldırıları savunmak ya da kaçınmak için bir özelliği var. Ne bileyim demirlerden zırh ya da bariyer gibi bir şey yapsa hasarı azaltmak için ama hiç yapmadı. Bir robot benzeri şeyi yaptığında bile açık hedef halinde duruyor. Saldırılara tepkime süresi de yavaş. Bu yüzden dayanıklılığı ön plana çıkıyor. Her saldırıyı o yüzden göğüslüyor. Law'ın açık bulma olasılığı gayet fazla Kid'e karşı.

Çatıda zaten Law'ın meyve yüzünden 3-4 kez bizimkileri kurtardı ya da saldırı yapma olasılığı verdi. Meyve sayesinde savuşturma potansiyeli var gayet. Ayrıca Curtain diye savunma yeteneği de var. Yetenek bazlı baktığında Law'ın yetenekleri daha avantajlı gözüküyor bence Kid'e göre. Karşısında denk bir karakter olacağı için 1v1 dövüşte arkalama gibi ihtiyacı da olacağını sanmıyorum.
 
Oden kafasına yedi yenildi kinemon yenilmedi hala konuşuyorsun kendini haklı çıkarmak için bir de 5 yaşındaki bebek yazıyor xD

Seninki thunder yedi yattı, Law yedi yatmadı, zoruna gidiyor olabilir ama olan bu. Üstelik seninki normal halinden Law, melez halinden yedi.
Yenildi dedin evet sonuç? Kafa diyoruz hala köre yatıyon boşver.

Oden: 20 yıl önceki Kaido'dan ne koka ne kral haki efekti olan basit bir balyoz darbesine tek yedi.

Luffy: Thunder Bagua ile yedi.

Kinemon: Yemedi.

Sonuç olarak Oden burada en kotu dayanıklılığa sahip ve Yonkou seviyesi olan eleman oluyor di mi?

Hadi şimdi kenarda hikayeni yaz gel.:D
 
Yenildi dedin evet sonuç? Kafa diyoruz hala köre yatıyon boşver.

Oden: 20 yıl önceki Kaido'dan ne koka ne kral haki efekti olan basit bir balyoz darbesine tek yedi.

Luffy: Thunder Bagua ile yedi.

Kinemon: Yemedi.


Sonuç olarak Oden burada en kotu dayanıklılığa sahip ve Yonkou seviyesi olan eleman oluyor di mi?

Hadi şimdi kenarda hikayeni yaz gel.:D
Şunları yazıp haklı çıkmak için bir de mantıklıyım diyorsun xD

Hikayeni yaz demem çok sıkıntıya koyduysa seni söylemem artık ya :ehe:

Oden yonkou seviyesi evet ve senin yaptığın bu mantığa girmemekten kıvanç duyarım ayrıca.
 
Şunları yazıp haklı çıkmak için bir de mantıklıyım diyorsun xD

Hikayeni yaz demem çok sıkıntıya koyduysa seni söylemem artık ya :ehe:

Oden yonkou seviyesi evet ve senin yaptığın bu mantığa girmemekten kıvanç duyarım ayrıca.
O zaman Law'ın dayanıklılığını anlatırken neden Luffy'nin yediği saldırı diyon?

Oden olayına girmemekle bu mantıktan kaçınmak istediğin açık. O zaman neden saldırıları aldıkları bölgeler bile farklı iken Luffy'nin yediği saldırı diyon?

Oysa senden Law'ın dayanıklılığını anlatmak için Oden'in yediği saldırıya düşmedi diye övmeni de beklerim yani. Di mi sonuçta Law hem 20 yıl sonraki Kaido'dan hem melez modundaki hem de kral haki kullandığı saldırıyla yemedi bu teki?
 
Kid baş ağrısı çekerken, Bigmomun darbelerini takmayıp(en azından baş ağrısı daha ağır gelmiş) başım ağırıyor diyen bir adam. Gerçek anlamda dayanıklı biri. Bu konuda hakkını vermek lazım.
 
@RedTeroR

Killer'in bölümlerini, Kid'in ilk Big Mom yüzleşmesini falan koymuyorum direkt handikap etkisi ile Kid'in düştüğü durumdan başlayım zaten aksiyonlar da orada başlıyor. Kid'in geldiği hal ortada hem ciddi bir kılıç darbesi alıyor, ki bu seride kılıç kesikleri gerçekten handikap veriyor. Kata'nın kendini yaralaması, Zoro'nun orak yiyip güçten düşmesi gibi durumlar var. Bir üstüne Hawkins kendini dövüp duruyor. Bir de bunun üzerine Kid aynı zamanda Big Mom'dan da dayak yiyor.
Big Mom Kid'e saldırdığı sırada Law atak yapıyor, burada Kid'i de koruyor bir nevi ama fırsattan da yararlanıp darbe indiriyor.
Ardından Law, Prometheus tarafından saf dışı bırakılıyor.
Hemen ardına Big Mom Kid'e saldırıyor ve bayağı güçlü bir atak yapıyor, o sırada Hawkins kendini dövmeye devam ettiği için Kid'in başına ağrı giriyor ve kendini savunamıyor.
Bu sahnenin ardından ikisi de yerde yatıyor, sence prometheus'dan darbe yiyen Law mu daha büyük hasar alıyor yoksa şu atağı yiyen Kid mi?

Daha sonra Hawkins saf dışı kalınca biraz rahata eriyor.

Daha sonraki bölümlerde Big Mom ile yüz yüze karşılaşanın yine Kid olduğunu görüyoruz, dövüş dışarıya taşıyor. Punk Rotten modunda Big Mom'un kudretli ulus saldırısını yiyor. O saldırı da önüne geleni silen bir saldırı, Kid'in hurdaları koruma sağlıyor diyelim bir nebze ama o saldırıdan da her türlü yine hasar alıyor.


Burada da hasar aldığı gözüküyor zaten, ağzı yüzü kanıyor. Devamında da Kid'in Law'u cesaretlendirip bir plan yaptığını görüyoruz. Sözde bu dövüşün beyni hep Law'dı ama görünen öyle değil Kid de yeri gelince plan yapıp akıl verebiliyor.
Ardından ilk uyanışlarını gerçekleştiriyorlar burada Law yine Big Mom Kid ile dövüşürken fırsattan yararlanıp arkadan girişiyor ve uyanışını vuruyor. Bu bir şok saldırısı deriyi atlatıp içerden vurduğu için Big Mom'a zarar veriyor ama Big Mom'a bunun ardından pek bir şey olmuyor, sadece boşluk veriyor. Law'a dönüp kızmışken Kid tüm dövüş boyunca ilk ve son kez yapacağı boşluktan yararlanma işini yapıyor. Algının aksine Kid bunu sadece burada yapıyor, Law gibi tüm dövüşlerde değil.

Kid sadece hurda vuruyor, Big Mom onun saldırılarından korkmuyor sadece Law'dan tırsıyor denilen Big Mom'ın Kid'in uyanışına tepkisi.


Bölüm Kid'in büyük çaplı final atağıyla bitiyor, bu bölümkü uyanış saldırılarında net Kid'in saldırısı daha önde. Millet hurda diye gömüyor ama Big Mom'ın tipinden ve insanların reaksiyonundan bu belli.

Daha sonra Big Mom kendine ruh vererek büyütüyor ve devasa boyutlara ulaşıyor, ikisinin de gücünü kabul ediyor. Madem tüm hasarı Law verdi, niye Kid'in de gücünü kabul etsin?
Bu sahnenin ardından iradesiz denilen Kid, ne olursa olsun onu tahtından edicem diyor. Law ise gerçek tarihi açığa çıkarma derdinde, burada Big Mom'u tahtından etmenin gerçek misyonu Kid'e ait.

Daha sonrasında yakın bölümlere geliyoruz, Big Mom yine ikisini yere sermiş, en son arkasını dönüp giderken yine Law arkadan vuruyor. Bu bölümde kılıcı daha çok büyütüyor ve daha sağlam şok veriyor.
Ardından Kid ayağa kalkıp o dalga geçilen abuk subuk gücü, boğayı yapıyor. Burada ilk uyanış bölümüne gere Law'un saldırısı daha önde ama Kid uyanışa ihtiyaç duymuyor zaten, bu daha normal bir saldırı. Ve Big Mom ayakta Kid ile yüzleşiyor, Kid arkacılık yapmıyor.

Big Mom'ın kendine ruh vererek devasa boyutlara ulaştığını biliyorsun zaten, bu ondan bile büyük bi şey. Normal insan yese pekmezi akar. Ama Law'un saldırısı kadar etkili olmayabilir bu sefer ona kabulum. Ama dediğim gibi burada Law uyanış yaparken Kid yapmıyor. Her neyse ilk uyanış yaptıkları bölümdeki gibi bu bölüm de final atağı Kid yapıyor.

Diğer bölümde Big Mom'ın şaftı kayıyor, Law'un saldırısı kadar Kid'in de saldırısı etkili oluyor yani. Kid'in ağzından da duyuyoruz zaten bunu hissettiğine eminim diyor.

Daha sonra Big Mom kendini iyileştiriyor ve bu sırada bizimkiler tartışıyor falan. Law bir öneri sunuyor, enerjisinin sonuna geldiği için son atak yapacak, yani elinde başka bi şeyi yok. Adam tükenişe yaklaşmış. Kid'in ise öyle bir durumu yok daha enerjik. Yani burada Law'un bunu yapmaktan başka çaresi yok son saldırısını yapacak. Millet diyor ya Law böyle böyle yaptı Kid'in almasına izin verdi. Abi zaten başka şansı yok ki adam tükenmiş? Son saldırısını attıktan sonra Big Mom'ın düşmeyeceğini de kendisi de biliyor.

Her neyse yine hep sözde Law'un yarattığı boşluklardan yararlanan, hantal ve kaplumbağa Kid atik bir hamle ile Big Mom'a atılıyor ve yine yüz yüze karşılaşıyor. Burada uyanışını Big Mom ve yaptığı boğa üzerinde kullanıyor.
Yine sadece Law'dan zarar gören ve sözde Kid'in saldırılarını tınlamayan Big Mom'ımız telaşe oluyor, ardından arkasını dönüp kendini saldırıdan koruyor.
Bu dönme işini yaparken de maynetik güce karşı koymak için hayvan gibi ıkınıyor, normal bir insan dönemezdi orada anca Big Mom gibi bir hayvanat dönerdi.
Ardından Kid'in karşısına dikiliyor ve bu saldırı ile beni gerçekten bastırabilirdin diyor, güya hep Law'u öven Big Mom hazretleri Kid'i övüyor.

Ardından ızdırap adlı saldırısıyla Kid'e saldırıyor. Law yine her zamanki gibi Big Mom ile Kid dövüşürken arkadan gelip indiriyor.

Ardından yerdeki Big Mom'ın üzerine çörekleniyor ve Kid'e bahsettiği son atağını kullanıyor. Bu atak gösterdiği en büyük atak ve hakkını yemeyelim bayağı güçlü. Çünkü diğerlerine nazaran kılıcı Wano'ya kadar uzatıyor.
Law varını yoğunu bu saldırıya koyuyor ama Big Mom'ı indirmek için yeterli değil bunu kendi de biliyor zaten o yüzden Kid ile öncesinde bunu paylaşıyor. Savaş burada bitmiş olmasa Law daha ayağa kalkamaz ama Kid için öyle bir izlenim almadık hala dövüşebilir. Yani Law önceden tükendiği için zaten başka bir şansı yok mecbur Kid'in eline bakacak.

Her neyse diğer iki bölümde de olduğu gibi Kid final atağını yapıyor, bu son kozu olarak tabir ettiği saldırı yani kendi uyanışından da güçlü büyük ihtimalle. Big Mom'da ilk defa yiyecek bu saldırıyı bakalım hali ne olacak. Bence Kid'in saldırısı en az Law'unki gibi güçlü.
Görüldüğü üzere Big Mom'ın tipi kayıyor.



Yani demem o ki, tüm dövüş boyunca final ataklarını yapan Kid, dövüş boyunca Big Mom ile daha fazla yüz yüze kapışan Kid. Daha fazla saldırı göğüsleyen Kid. Law'un tüm saldırıları Big Mom Kid'e odaklıyken yapıldı. Bir de biz dövüşün çok az bir kısmını gördük, off-paneli var bu işin. Kid dalga geçildiği gibi hep hurdadan hayvan yapıp da dalmıyor, itibarsızlaştırma çabası. Kid'in uyanışı da hayvan gibi güçlü. Boğa işini bir kere yaptı onda da zaten etki etti. Law'un uyanıştan başka çaresi yok, üç kere uyanış kullandı. Kid farklı farklı saldırılar ile Big Mom'a dıştan saldırmasına rağmen hasar verebildi. Bu son bölümde de sanki Law bitirici vuruşu Kid'e lütfetmiş algısı da tamamen yanlış, çünkü Law tükendi bitti. Başka çaresi yok.
Bak sen hafiften @Sir Crocodile olmaya başladın, korkuyorum. Kum kumdan fazla yazmışsın, forumun tez yazan insanı sadece o olmalı.. :(
 
Zaten Kid'e saldırılarından bir payda vermedim gördüysen sadece son sayfaları almasına bir pay verdim.

Kid ve Law'ın dövüşünde hoşuma gitmeyen şey bu tamamen dövüşün matığıydı ve hiç hoş değil çok ucuz. Kid'in



Dof çoğu saldırıdan kaçmıştı, Law'ın en az iki üç saldırı indirmesi lazım bu dövüşü kazanması için. Sadece Gamma ile bitireceğine inansam Law derim ama Kid bir gamma ile düşmez fazlası lazım.
Oha. İçorganları patlayacak ama düşmeyecek?
Aldığı saldırının neredeyse tamamını hurdalar üzerinden aldığı için dayanıklı görünen adamdan bahsediyoruz bir de.
 
Kid de esnektir ya niye esnek olmasın.
Gördüğümüz kadarıyla hiç değil. Mom gibi hantal ve açık vermeye müsait. Artyomdh açıklamış.

Kid'in saldırı savuşturduğuna şahit olmadık ama. Bm'ye uyanış yaptığında kaçamayacağı için Law'dan yardım istemişti. Keza saldırıları da hurdaya denk gelmişti Kaido kesiş attığında. Kendi ağzıyla demişti.

Kid şunu yapsa mesela derdim gelecek saldırıları savunmak ya da kaçınmak için bir özelliği var. Ne bileyim demirlerden zırh ya da bariyer gibi bir şey yapsa hasarı azaltmak için ama hiç yapmadı. Bir robot benzeri şeyi yaptığında bile açık hedef halinde duruyor. Saldırılara tepkime süresi de yavaş. Bu yüzden dayanıklılığı ön plana çıkıyor. Her saldırıyı o yüzden göğüslüyor. Law'ın açık bulma olasılığı gayet fazla Kid'e karşı.

Çatıda zaten Law'ın meyve yüzünden 3-4 kez bizimkileri kurtardı ya da saldırı yapma olasılığı verdi. Meyve sayesinde savuşturma potansiyeli var gayet. Ayrıca Curtain diye savunma yeteneği de var. Yetenek bazlı baktığında Law'ın yetenekleri daha avantajlı gözüküyor bence Kid'e göre. Karşısında denk bir karakter olacağı için 1v1 dövüşte arkalama gibi ihtiyacı da olacağını sanmıyorum.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık