Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1039 Öngörüş

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Law'un hakisi şimdiye Dof'un üstüne çıkmıştır...
BigMom Hera'yı oluşturmak için de kendi ruhundan kullanmıştı değil mi ? @Smoker
Şunu diyorum, Law, bir kaç ark evvel Dofy'i aşamıyordu, şimdi ise Big Mom'ı aşıyor. Burada ya Big Mom, Dofy'nin hakisinden aşağıya düşürüldü, yada Law'ın Hakisi çok uçtu, Big Mom biraz daha Haki'den düşürülünce, aşmış oldu. Ben Law'ın Hakisinin Dofy'i aşmasını zor buluyorum, Dofy H. Haki sahibi sonuçta. Big Mom'ın da Dofy'den aşağı seviyeye düşürülmesi saçmalık zaten.
 
Hakisi gelişmiş olabilir ama burada dem vurulan nokta, BM'nin Hakisinin zayıflaması. Öyle bir zayıflıyor ki kesilecek seviyeye iniyor. Bu çok abartı, bu kadın Yonko.
Doğruluğu yok zaten. :D İhtimal üzerine konuşacak olursak belki yakın seviyeye gelmiş olması da bölebilmesini sağlıyordur. Heraya ruh gitti. Ömründen gitti. Hasarlar aldı. İçten aldığı hasarlara müdahale de edemiyordur. Tekrar ömründen giderek hakisinin zayıfladığı yazıyor. Ömür almasının handikabı olarak büyük oranda etkiliyor olabilir. Bir an önce bitirmek ve sahneden etki toplamak için düşünmüş olabilir. Yoksa ben de ortak saldırı sonucu inmesini bekleyenlerdenim.
 
Şunu diyorum, Law, bir kaç ark evvel Dofy'i aşamıyordu, şimdi ise Big Mom'ı aşıyor. Burada ya Big Mom, Dofy'nin hakisinden aşağıya düşürüldü, yada Law'ın Hakisi çok uçtu, Big Mom biraz daha Haki'den düşürülünce, aşmış oldu. Ben Law'ın Hakisinin Dofy'i aşmasını zor buluyorum, Dofy H. Haki sahibi sonuçta. Big Mom'ın da Dofy'den aşağı seviyeye düşürülmesi saçmalık zaten.
Yanlış hatırlıyorsun Law, Doffynin hakisini aşabiliyordu. Sadece onu kestiğini görmedik bazıları da hakisinin yetmemesine verdi bunu. Mangada haki muhabbetini Law sadece yonkoular karşısında yaptı. Hakileri çok azman o yüzden bir yere ışınlayamıyorum dedi. Yani hakisinin yetmediği adamı kesemiyor değil, ışınlayamıyor da. Doffy'i ise Dresrosa'da ordan oraya bol bol ışınlıyordu. Oda, Dresrosa'da arc bosunu Luffy yensin diye Law'u çok fazla engellediği için böyle bir dengesizlik görünüyor yoksa adam aslında serideki temel mantığı uyguladı gene. Dövüş başında rakibine hakisi yetmeyen adam, dövüş esnasında tecrübe ve güç kazanarak rakibine haki yetirmeyi başardı. Malum haki ölüme yakın tecrübelerde falan gelişiyor bu bölümde de tayfaları öldüler diye ağlıyordu bunlar için.
 
50 bölüm önce Hawkins'ten dayak yiyen adam, şimdi İmparator tokatlıyor. Soran olursa "One Piece'te güç dengesi çok iyi" dersiniz.

Bence One Piece'de daha önceleri güç dengesi iyi denmesinin yegane sebebi aslında serinin büyük çoğunluğunda güç dengelerinden bahsedilse bunların neye denk geldiğinden açıkça bahsedilmemesi ve elde doğrudüzgün bir kıyas imkanının olmamasıdır.


Örnek verecek olursam, seride güç dengesi zaten iyi bilindiği üzere Yonkou denizcilerin shiciler üçgenine dayanmaktadır. Ancak buna rağmen Marineford savaşına gelinceye kadar bu unsurlar birbirlerini ne kadar dengelerler, aralarındaki güç farkı nedir bilinmiyordu. Dolayısıyla Luffy'nin birisi WB'ye, diğeri Kaido'ya meydan okumuş olan(hatta öğrendik ki Moriah öyle teki yiyip gitmemiş bayağı hasar vermiş) ve zaten yonkouları dengelemek için oluşturulmuş shici unvanına sahip bu kişileri Luffy'nin yenmesi hiçbirimize mantıksız gelmedi. Çünkü bu karakterlerle diğer zirve güçler arasında ne kadar farkın olduğu tamamen belirsizdi. MF'de bu farkın ne olduğunu anladık üstelik yeni dünyada neredeyse herkeste haki çıkmasıyla ortada çok tutarsız bir durumun olduğu açığa çıktı.

Bu iki shici haricinde Paradise kısmındaki diğer rakipler tamamen bağlantısız ve bu üçlü denklemde yer almayan karakterlerdi. Lucci olsun, Enel olsun, Magellan olsun... Dolayısıyla bunları önceki rakiplerle karşılaştırma imkanı olmadığı için aslında Luffy'nin boş güçlenmelerle mi yoksa cidden tutarlı bir şekilde mi zafere ulaştığını bilemeyiz, nereye çekersen oraya gider.


Şimdi biraz karışık oldu farkındayım, ama güç dengesi denen şey basitçe mangakanın kendi kurduğu güç hiyerarşisiyle oluşturduğu kurgunun tutarlı olmasıdır. Eskiden karakterler bağlantısızdı, bağlantılı olanların da bağlı olduğu hiyerarşinin yapısı belli değildi. Dolayısıyla oluşturduğu hiyerarşinin tam yapısını uzun bir süre boyunca bilemedik. Genelde herkes kendi kafasına göre oluşturduğu güç dengesiyle kendi kafasında bir şeyler kurdu. Ama ne zaman seri içi güç yapısı daha ayan beyan ortaya çıktı, o zaman asıl sorunlar açığa çıkmaya başladı.


Özetin özeti: Seride güç dengesi var zannedilmesinin sebebi Oda'nın daha önce bilgi vermemesidir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 15)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık