Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Teori] Adı Çarpıtılan Şeytan Meyvesi

Teoriyi geliştireyim ben de biraz.
Not: Bu yazıyı neredeyse sıfır Japonca bilgisi ile farklı çeviri ve alfabe siteleri kullanarak yazdım, yanlış bilgiler varsa kusuruma bakılmasın.

Şimdi teorinin doğruluğunu kabul edersek Tama'nın tayfaya katılacağını öngörebiliriz. O zaman da eski bir teoriye dayanarak Tama'nın meyvesini tahmin edebilir miyiz acep?
Şurada zamanında toplamış olduğum teoride 2. kısımda 325 teorisini yazmıştım. Hatırlayalım.
Bölüm 2: 325 Kuramı
2010 yılında 59. Cilt sbslerinden birinde bir kişi tayfa üye meyveleri hakkında garip bir bağlantı kurarak bir soru sordu Oda’ya.
R: Odacchii! Muhteşem bir şey fark ettim. Hasır Şapkaların yedikleri meyveler 1-10 aralığındaki sayılara denk geliyor!!

Luffy - gomu gomu (5.6.5.6)

Chopper - hito hito (1.10.1.10)

Robin hana hana (8.7.8.7)

Brook – yomi yomi (4.3.4.3.)
Yani (1.3.4.5.6.7.8.10) var ama (2.9 yok). Buna göre Nikyu Nikyu meyvesini(2.9.2.9) yemiş Kuma tayfaya katılabilir mi? Lütfen bana söyle!!
O: VAAAAV! Cidden şaşırdım. Peki ne şekilde şaşırdım? YORUM YOK!!! SIRADAKİ!
325 kuramının doğuşu buradan geliyor.

Öncelikle goroawase adıyla bilinen bu Japonca kelime oyununu tanıyalım. Goroawase belirli hecelerin belirli sayılara denk getirilmesi ile yapılır. Bu heceler ve denk geldikleri sayılar şu şekilde;
Türkçe bir örnek vermek gerekirse, -Babam ile 23'e araba bakmaya gittik.
2 (Ni) - 3 (San) => Nissan
Nissan etkinliklerde de 23 numarasını kullanır.
Bu garip bağlantı da Oda’nın tayfa üyelerinin şeytan meyvelerinin isimlerinin rastgele olmadığını, belirli bir kurala dayandıklarını gösterdi. Soruyu soran kişi de kalan 2 ve 9 rakamları ile bulunan bir meyve olan Kuma’nın meyvesi Nikyu Nikyu No Mi(Pati Pati)ni akla getirerek yeni tayfa üyesinin o olup olmayabileceğini sormuş.( Teorinin o anki haliyle 2 ve 9 yerlerini değiştirilerek farklı meyveler de oluşturulabilirdi. Sonradan çıkarılan farklı bağlantılarla teori bayağı gelişti tabi.)

Bunun garip bağlantının keşfinin ardından Thousand Sunny olan gemimizin adının Oda tarafından Sunny Go olarak kırpılması, acaba bu gemiye de bu durumun eklenmesinden mi kaynaklı diye bir iddia ortaya atıldı.
Sunny Go => San (3) - Ni (2) - Go (5) = 325

Daha sonra tayfa üyelerinin meyvelerine karşılık gelen sayılar toplandı.

Gomu Gomu = 56
Hito Hito = 110
Hana Hana = 87
Yomi Yomi = 43

325’ten bu sayıların toplamı çıkarıldığında tesadüf ki 29 yapıyor.
Peki sayılarımızın toplamı ne yapıyor? 296. Bir çağrışım yaptı mı? Kendisi Sbsdeki soruda bahsedilen Nikyu Nikyu meyvesinin sahibi Bartholomew Kuma’nın eski kafa ödülüdür.

Daha da ilginci eksik olan 2.9 sayıları, Kuma'nın doğum gününe tekabül ediyor. (9 Şubat, 2. ayın 9'u) (Bu doğum günü kuralına tayfamızda bir kişi uyuyor, Brook.3 Nisan, 4. ayın 3'ü)

Tüm bu tesadüfler(!!!) göz önüne alındıktan sonra 325 kuramı giderek kabul görmeye başladı. Ayrıca Kuma'nın kendisinin veya Nikyu Nikyu yemiş birinin tayfaya katılma durumu hatta Franky'nin Nikyu Nikyu no mi yeme spekülasyonlarının tamamının çıkışı burası olmuştur.
(325 durumunun kabul görmesi ile 9.2 sıralamasının olma durumu ortadan kalkmış, 2.9 düşünülmüştür)
Oradan devam edeyim. Tabi Yamato tamamen ihmal ediliyor, çünkü inu inu no mi uyuşmuyor hiçbir şekilde. Belki birileri uyuşturur ama Yamato şu anlık dışarıda kalsın. O hariç olunca elimizde 29 numarasına ulaştıracak bir goroawase kombinasyonu var mı?

Ben de açtım goroawase tablosunu teker teker deniyordum. Olabilecek bir taneye denk geldim. Tabi bu bayağı zorlama bir şekilde oldu.
Niko Niko no Mi
優心 kanjisinin okunuş şekillerinden biri Niko.
優 kanjisinin üstünlük anlamı var.
心 kanjisinin de kalp-ruh gibi anlamları var, daha çok kalp gördüm.

Tabi bu bayağı zorlama bir teori oldu çünkü kanjilerin ayrı ayrı okunuşlarından Niko çıkmıyor. Ni ve ko okunuşları ile yukarıdaki anlamlar da kayboluyor olabilir. Biraz bakındım wikiye ve şeytan meyvelerinin isimlerinin kanji ile yazıldığına da pek denk gelmedim. Ama biraz da Oda'nın zorlamasına güvenerek böyle bir tahmin yapayım.

Üstten beşinci.
Burada da diğer okunuş biçimlerinde var. Özellikle üstteki 5. sırada yazılmış olanı dikkatimi çekti. Japonca isim sitesi. Goroawase de birazcık bu tarz bir zorlama zaten.

Kalplere/ruh ve zihinlere hükmeden bir meyve. 325'e de uyuyor. At fava bekle diyip kaçayım.
 
Son düzenleme:

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık