Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1037: Sekiz Trigramlı Sarhoş Ejderha

Bölüm Nasıldı?

  • İyi

    Kullanılan: 229 77.6%
  • Orta

    Kullanılan: 45 15.3%
  • Kötü

    Kullanılan: 21 7.1%

  • Kullanılan toplam oy
    295
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bence onlara duymak istediğini ver de bir tartışma olmasın.. hani çok anlamsız çünkü :D lastik en iyi meyve, kutsanmış onu yiyen Joy, Boy... Luffynin kral olacağı başından beri belliydi. Lastik olmasa kral olma şansı yoktu.
Şu ana kadar yazdığın en doğru mesaj.Mesajların arasında inci gibi parlıyor :) Bunları söyleyeceğine yanlış denklemlere niye takılıp kalıyorsun.
 
Ya Oda sensei nasılda aklına geldi sarhoş olunca güçlenen yeni teknikler kullanan karakter tarihte hiç yapılmamıştı. Evet dev filimiz hakkında biraz bilgi fena olmaz bu arada , buraz çözülsün şu gizem iplikleri
 
Wano'da uyanmış bir meyveden bahsediyorlar.Ya Law'ın ki ya da Kid'in.

Ya da Koca Ana uyandırdı.
Wano'da uyanmis meyveden degil de uyanmamis bir meyveden bahsediyorlar. luffy'nin olabilir. Yüzyillardir uyanmadi diyor
Yamiyse helal olsun teache 3-4 yılda uyandırmış .
Yami muamma ama birde deprem meyvesiyse gel gör isi :). Deprem meyvesinin uyanisi da ne bileyim garip olurdu. Ama Eger o ise luffy'nin uyanisi beklenenden de öte birsey olmali ki kapisabilecek seviyede olsun.
 
Trolü bırak başkaları yapsın, sen beceremiyorsun çünkü.Germa Luffy'ylerin kaçtığını öğrendikten sonra burdaki işimiz bitti diyor.3 hafta boyunca orda dövüştüklerine ve sağ çıktıklarına inanıyorsan o ayrı :D Adamların niyeti Luffy'ler gidince ayrılmak.
Mangaka zaman belirtmemiş. Senin mantığınla 10 yıl sonrasını işlediğini bile savunabiliriz. Al bak 10 yıl tutsak kalmışlar sonra kaçmışlar mangaka geleceği anlatıyor? Zaman belirtilmedi ise ben şu anı anlarım. Herkes de öyle anlar. Yoksa üç hafta önce diye belirtmesi lazımdı. Ucu Kata'ya dokunur diye ne yapacağını şaşırıyorsun.

Big Mom tüm ülkeyi seferber etmişti en son. O ara kaçamamışlardır. Big Mom ve tayfanın önemli bir kısmı ayrılınca bunları tutacak kimse kalmamış kaçmışlar. Benim anladığım bu. Kata'yı yenip gitmişler demiyorum, eğer Big Mom ülkeyi Kata'ya bıraktı ise onun kontrolündeki ülkeden kaçmışlar. Kata başarısız olmuş diyorum. İstihbarat zayıflığı da olabilir planlama zayıflığı da olabilir. Kata Germa'nın kaçışını engelleyememiş ise engelleyememiştir. İmkansız bir şey değil. Kata'ya en ufak eksi kondurulacak diye bu kadar korkma. Kutsal bir insan değil Kata biliyor muydun bunu :)
 
Evet onu bende düşündüm ama bir çıkarım yapamıyorum.. Genel itibariyle bu 5 moruğun konuşması tam bir fiyasko geldi bana. Adamlar Reverie'yi boşver diyip tu kaka muamelesi yaptıktan sonra Robin peşine düşüyor.. Ulan ne Robinmiş be arkadaş ne yani bunu bu kadar özel yapan? Yemişim poneglifini Pudding'in peşine niye kimse düşmüyor? Hadi Robin'i istiyorsun tamam, ama şöyle bir durumda da Reverie boşcer robine bakalım demezsin ya.. Habire aynı muhabbet zırt pırt karşımıza çıkıyor.

Bide daha meyve olayı var. Spoilerdan sonra asıl bölümde bir şeyler anlarız, çıkarım yapılır diyordum ama tırt.. Anladığım kadarıyla şu sarı kafalı moruk meyvenin uyanışından korkuyor, kel kafalı morukta "korkma bişey olmaz" kafası içinde. Başka da bir halt yok ortada.

Lütfü desen daha dün dayak yiyordu şimdi noldu ne ara nasıl bir buff aldı da bu hale geldi ben anlamadım. Kaido'yu böyle dövüyosa hayatta korkacak neyi var ki? Kaidoyu şöyşe döven adam Yaşlı beyaz bıyıktan en azından bi 3x daha güçlüdür, gitsin yıksın marinefordu o zaman yani anlamadım ben bu işi. En yüksek ödüllü, en güçlü yonko Kaido değil mi? bunu döven yani bundan güçlü olan bir adam bundan sonra hangi arcta kimle karşılaşıp zorlanacak?

Kısaca tırt bölüm, bastım kötüye.
Valla Teach falan... Herkesi geçecek... İmparator saga da zaten bununla bitecek sadece Teach ve Im kaldı o yüzden Kaidodsn sonra kim zorlar ki... Mantığını pek doğru bulmuyorum. Bunu geçelim...


Valla ben konuşmayı beğenmemezlik yapmadım aslında bunlar Reverieden memnun değilse Saboyu yakaladıkları haberi tamamen kolpa.. Robin'le ilgilenmeleri normal Im Teach ve Luffyi hedef gösteriyordu posterlerde... Yani şuan üç taş kalacak bundan sonra... Luffy, Teach ve Im. Bu ikisinin yeni kral olması beklenihor Im de goroseilerle konuştu yıllardı kokuşmuş, adasına sıkışmış aksiyon vermeyen imparatorların pudding elinde olması veya Crocodile'ın Robine sahip olması adamlara tehdit olarak gelmiyor... Ama Luffynin sahip olması büyük tehlike arz ediyor..
 
Olamaz diyen biri yok zaten.



Mesela burada bana kral hkai ile korunuyor gibi geldi.

Asıl önemli kısım yediği saldırıda kendini koruyor mu ? Koruyorsa bile bu belli değil. Haliyle tamamen dayanıklılığına veriyorum ayağa kalkmasını çünkü kendini koruduğunu görmüyoruz. @Alpamis'lık yapıp hayır dayanıklı değil kendini korumuştur da diyebilirim tabi xD


Bunu ifade etmeli işte eğer böyle bir durum varsa.
Yonkou'ların bu ataklara nasıl dayandığı belli oldu. Ya ister istemez savunmalarına ekleniyor bu yüzden dayanıklı gibi duruyorlar. Ya da bu seviyede kullanımdan dolayı dayanıklılıkları yükseliyor. Çok da önemi yok ama dayanıyor çocuk. Sahnelerin hepsinde atakları net yemiş gibi geldi bana. Savunduğu kısımlarda bu attığın görseldeki gibi belli oluyor.
 
Belki olaylara olması gerektiğinden fazla anlam yüklüyorumdur ama, gene de incelemeye değer:
Bölümde Kaido'yu ilk olarak içkisini yudumlayıp, "Eğleniyorum" deyişiyle karşılıyoruz, burada ne dediği kadar Oda'nın bize sahneyi nasıl aktardığı da önemli. Eğlendiğini belirttiği karakterin gözüne neden shade atsın ya da direkt gizlesin? Bir sonraki sahnede sarhoş moduna geçene kadar yüzünü görmemize izin vermiyor. Yüksek ihtimalle eleman, hayatıne son bir kez şekil veren bir olayın başına gelmesinden itibaren hayattan böylesine zevk almamış. Yüzündeki kederi sinsice gizlemiş.
Bir sonraki sahnede, King'i çağırdığı zamanki gibi Joy Boy olduğuna inanan Kaido'yu görüyoruz sanki, kendine pür dikkat saldıran Luffy'e de "Selam koçum!" diye tınılaması ayrı bi bomba :D
Ardından kendi varlığını ve değerini sorguladığı depresif Kaido'yu görüyoruz, sanki Joy-Boy olmadığını öğrenmiş ve bu hayattaki yerini bulmaya çalışan:
Her ne kadar kendini telkin etmeye çalışıp, suçun kendinde olmadığına ikna etmeye çalışsa da bu onu hüngür hüngür ağlamaktan kurtaramıyor:
Kabullenişin ardından o çılgın öfkesi geliyor, senelerdir insanlara yaşattığı durdurulamaz yıkımı, lakin bunu ifade ederken kullandığı cümle çokomelli "Beni neden ayılttın lanet olası?" Sanki tatlı rüyasından uyandırılan küçük bir çocuk gibi puşta bağlıyor:

Bence Oda bu dövüş sahnelerini quirky olsun diye çizmemiş, bas bayağı Kaido'nun yaşadıklarını anlatıyor. Onu bu duruma sokan şeyin alkol olmasından çok, aslında içinde nasıl hissettiğini abartılı bir şekilde dünyaya haykırmasına sebep oluyor. Böyle ciddiyetsiz imparator mu olur eleştirilerini hiç mi hiç anlamıyorum. Başta alkolik tanıttığı Kaido ne ise onu ince ince işliyor şu anda, nüanssız, kalitesiz karizma kasacağına böyle mis gibi işlesin canımı yesin.
 
Altına imzamı atarım : PilavüstüKuru

Cidden Sakazuki ve Beyaz'ın saldırıları daha etkileyiciydi ve rakiplerinin zarar gördüğünü hissettiriyorlardı. Şimdi yapılan saldırılar onlardan daha güçlü olması gerekirken yavan kalıyor. Zoro'nun çatıda boynuzu kestiği saldırı bile daha etkileyici bir görselliğe sahip.
Bir şeyler yolunda gitmiyor, Oda artık bırakması gerektiğinin farkında bence, o yüzden bi anda atlaya atlaya adamları güçlendiriyor olabilir. Yani net çizemiyor!
Wb'nin ölü haliyle MF'yi yarmasına, ölü haliyle Akainu'ya 2 atmasına bakıyorum bir de Kaido'nun kral haki+hibrit formda yaptığı saldırının taş, toz, toprak kaldırmasına... Wb büyük adamsın vesselam. Çıkan her bölüm seni daha da yükseltiyor :respect::alkis:
Dediğin gibi kral hakiyle birlikte yapılan her saldırının daha etkili ve bitirici olması gerekiyordu, ancak hem savunma hem saldırı yönlü kullanılıyor olması seriinin bugu haline geldi. Baksana adam eliyle en güçlü saldırılardan birini blokluyor. Bu dakkadan sonra kim ne şekilde bu çocuğa dokunup, zarar verebilecek?! Bir de sonraki arc daha güçlü olacak... :d
Bence bu Luffy eleştirisi değil de... Odanın meyve gücü yerine, Hakiye ağırlık vermesinden oldu. Bence sen de benim gibi hakiden çok yaratıcı meyvelerin birbirleriyle olan etkileşiminden daha çok haz alıyorsun. Luffy değil de Big Mom ve Kaido dövüşse yine bayat olurdu yani tamamam müthiş güç gösterileri görürdük ama ben Depremle bir adamın bir koyamaya adamı parçalayıp rakibine kan kusturmasını diğerinin bir koyup magmayla, sıyırlıp doğrudan yemesen bile yüzünün yarınsı alması... Opyi güzel yapan ilgi çekici yapan en başından beri şeytan meyveleriydi...
Aslında hakiyle de çok güzel şeyler ortaya çıkardı ama olmadı, olamadı! Yani bak, Luffy eliyle kral hakiden aldığı gücü kullanarak seriideki en güçlü saldırılardan birini durdurabiliyor. Sence hangi lav saldırısıyla bu savunmayı aşabilirsin? Temas edemiyorsun ki adama! Ediyor gibi gözüksen bile, bir şey olmadı ki deyip devam ediyor adamlar.
 
Olay iyice lastiğe döndü, uzatabildiğin kadar uzatmalarımı, top gibi sekmelerimi! Yani ne bileyim, ne diyeyim! Her şey var ama o gücün etkileyiciliği yok.

Sorsan adamlar dövüşten keyf alıyor, lan biz almıyoruz biz! Şu fan çizimi WB vs Kaido vardı, o bile şu savaştan yüz kat keyfliydi.
Kaido'nun da etkisi var bence. Gücünü kabul ediyorum ama saldırıları benim için etkileyici düzeyde değil. Bir Bolo Breath yapıp bu mezarlığı yok etmesi etkilemişti sadece. Onun haricinde sopasını sallayıp duruyor. Güçsüz değil saldırıları ama aşırı büyük ve etkileyici değil. Güzel sahneler ve dövüşten gayet keyif alıyorum fakat yonkou mertebesine ulaşmış ve ulaşacak adamların savaşlarının çok yıkıcı olmasını isterdim. Wb bunu hissettirdi bana. Luffy'de bir King Kong Gun yaptığında hissettirdi onu da.

Kaido Luffy'nin kafaya vurduğunda mesela noluyor yav diyerek bir kafalarını kaldırdı millet aşağıda, Dof'a G4 açtığında şehir turu attırmıştı. Gücün yıkıcılığını, etkisi iyi hissetirmişti. Bunun gibi şeyler mesela.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 10)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık