Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Roronoa Zoro vs. Charlotte Katakuri

Sizce hangi taraf kazanır ?

  • Zoro

    Kullanılan: 192 40.3%
  • Katakuri

    Kullanılan: 297 62.4%

  • Kullanılan toplam oy
    476
WB'den güçlü olması için her türlü hedefe daha fazla hasar vermesi lazım. Üstelik bunun haki ile savunması vesaire var. Örnek Aokiji, Kaido'ya saldırsa ne kadar zarar verecek ? WB saldırsa ne kadar zarar verecek. Zararı daha fazla veren, daha yüksek saldırı gücüne sahiptir.
On kere vuran Aokiji hiç hasar veremese veya çok az hasar vermiş olsa ama 11.de tek hamlede dövüşü bitirse bu Aokiji'nin saldırı gücünü her vurduğu saldırıda hasar verebilen ama atıyorum daha fazla saldırı ile Kaido'yu indiren Wb'den daha güçlü yapar mı? Ölümcül etkisi olan daha tehlikeli yeteneklerle saldırı gücü olarak ele aldığımız o genel gücü biraz ayırmak lazım Red. Bir insanı boydan boya bir kere kesersin ikinciye gerek kalmaz ama 20 kere yumruk atsan mevzu devam eder muhtemelen. Karakterlerin seviyesine bağlı olarak tabi.
 
P/A = F fiziğin en temel kanunlarından yüzey alanı azaldıkça kuvvet artar.

Söyle anlatayim Luffy 100 gücünde olsun yumruğun kapladığı yüzey birim alanı 10 diyelim. Luffy 10N kuvvet uygular bu denklemde. Zoro 20 gücünde olsun kullandığı kılıcın kesitini 1 birim alırsak 20N kuvvetinde bir hasar bırakır Zoro. Bu denklemde Zoro Luffyden güçlü müdür?
 
Çatıda Zoronun seviyesi belli oldu ya zorocular orda bitti zaten bunlara göre o zaman bile ashura ile kaidounun kelleyi alıyordu zoro 🤪 ama bi çizik atabildi şuanda bile zoro kesemez Enma kullanmada pro olan h haki ekleyen Oden bile kesememiş zoro asla kesemez
 
On kere vuran Aokiji hiç hasar veremese veya çok az hasar vermiş olsa ama 11.de tek hamlede dövüşü bitirse bu Aokiji'nin saldırı gücünü her vurduğu saldırıda hasar verebilen ama atıyorum daha fazla saldırı ile Kaido'yu indiren Wb'den daha güçlü yapar mı? Ölümcül etkisi olan daha tehlikeli yeteneklerle saldırı gücü olarak ele aldığımız o genel gücü biraz ayırmak lazım Red. Bir insanı boydan boya bir kere kesersin ikinciye gerek kalmaz ama 20 kere yumruk atsan mevzu devam eder muhtemelen. Karakterlerin seviyesine bağlı olarak tabi.
Senin örneğine CC'nin nefes kesme saldırısı daha çok uyuyor.

Aokiji 10 defa hasar veremediyse 11.de de veremez yada ilk 10 saldırısındaki etkilerden kaynaklı 11. saldırıda hasar verebilir olur. Neyse söylemek istediğim şey belli. Saldırı sadece fiziksel güçle alakalı değil. Haki ve diğer güçler de saldırı gücünü yükseltir.
 
Saldırı gücü felan değil olay. Mr 1 her yerinden kesip atmadı mı Zoro'yu kaç kere. Zoro kalktı bir vurdu yendi. Olay keskin nesnelerin bitiriciliği değil. Oda neredeyse her zaman aynı rezil örgüyü kullanıyor. Herkesin bitirici saldırıları vardır. Zoro King'e kaç kere vurdu. Kral haki ile açtıktan sonra da vurdu 2 kere son atağa kadar. King'in kendi önemli saldırılarından hiçbirini üstün elken bile yedirebildiğini görmedik. Olay Zoro'nun rakiplerinde ha dayanayım kalkayım biraz azim göstereyim olayı olmaması.

Yumruk felan bitirici değilin ardına fantastik serilerde sığınamazsın. Bu adamlar vurup dağ yok ediyor insan bedeninde etkisini yansıtamıyor Oda. Kafana Seinen serilerde G3 yesen ezilirsin leşin çıkar yerde.

Lucci'nin atağının nasıl bitirici olarak lanse edildiğini hatırlatırım. Şimdi aynı içten saldırma muhabbetleri var. Ama rakip Kaido iken bir iki atağa bu adamı indiremezsin. İster kılıç, ister yıldırım ister magma olsun. Oda Luffy'nin savaşlarını genellikle karşılıklı kapışma şeklinde çizer. Üstün el savaş içerisinde el değiştirir durur. Rakibinin son raddeye kadar ne kadar dayandığını görürsün. O son raddenin de son raddesi olur.

Zoro dövüşlerinde Zoro başta ezilir adam akıllı hasar veremez sonra bir aydınlanma ve karşı rakip 1-2 atağa düşer. Bunun seveni vardır olabilir. Ama bu yüzden Zoro'nun hiçbir rakibinin çok fazla bahsi geçmez.

MF'de Mihawk'ın kestiği Mr1 biraz sonra ayağa kalkmamış mıydı?
 
Son düzenleme:
@Miyata Ichiro Yumruk dövüşünde yumruklaşarak akşama kadar dövüşebilirsin ama kılıç dövüşünde bunu yapamazsın.Bir hamle iki hamle bilemedin 3 ondan sonra olay biter.Silah kullanıyorsun çünkü silahın kendisi zaten başlı başına öldürücü birşey.O yüzden Zoro’nun dövüşleri uzun sürmez.Ya Zoro anında yenilir yada rakibinin işini çok geçmeden bitirir.Adamın mantalitesi Kaido’da olduğu gibi vsnin bir noktasında herşeyini koyarak saldırmak.Ya hep ya hiç mantalitesi.Sonuçları da bu oluyor.King yine 3 darbe almış biliyorsunuz Daz tekine gitmişti.Üstelik rakibi mahvetmesne ve o Zoro’nun o dönem üst liginde olan bir karakter olmasına rağmen.
Madem kılıç fiziksel gücü arttırıyor bunu da açıklayın madem. Mihawk bıçağı ile üç kılıcın atağını durduruyor ve geriye bir adım bile sekmiyor, titremiyor bile.
 
Şaka mı yapıyorsunuz siz ya ?

Şimdi haki vesaire saldırı gücü değil mi ? Kılıçlar saldırı gücü değil mi ? Bitiricilik ne oluyor ya xD illa fiziksel kuvvet mi uygulaması lazım saldırı gücü olarak kabul etmeniz için xD
Arkadaş siz luffy görünce aklınızı mantığınızı mı kaybediyorsunuz? Haki saldırı gücüyse zoronun hakisi luffyden nasıl daha güçlü oluyor?Adamların iddia ettiği şey zoronun saldırı gücü luffyden fazlaymış dayandırdıkları sebep zoro kılıcıyla tek atıyormuş zarar veriyoemuş luffy 50 tane yumruk atıyormuş.O zaman kaidonunda saldırı gücü zorodan az big momında az saldırı gücü.Deliricem adamlar birde ciddi ciddi tartışıyor iflah olmazsınız siz ya.
 
Yılların saçma sapan goygoyu hala devam ediyor. Algı beybi kent u sii.

5 yaşındaki velet eline bıçak alıp böğrüme saplasa geberir giderim. 20 yaşında adam böğrüme yumruk atsa büyük ihtimalle çok geçmeden toparlarım. Bu durum 5 yaşındaki veledin saldırılarını daha güçlü yapmaz daha tehlikeli yapar.

Elinin boyutunu büyütmeden magma ile kaplayıp Wb'nin suratına bildiğin yoldan geçerken elini sürttüren Akainu Wb'nin yüzünün yarısını almışken Wb'nin Allah ne verdiyse salladığı yeri göğü inleten yumruğu totalde Akainu'nun saldırısı kadar hasar bırakmadı rakibinde. Bu durum Akainu'nun saldırılarını daha tehlikeli yapar daha güçlü yapmaz keza iki saldırı arasındaki güç farkı devasa.

Luffy h.haki eklenmiş KKG atsa yer yerinden oynar ama mesela aynı saldırıyı King'e yollasa King büyük ihtimalle ölmez. Allah'ına kavuşur ama ölmez. Zoro geçen bölüm yaptığı saldırıyı King'in boğazına denk getirse King'i öldürür. Bu durum Zoro'nun saldırı gücünü daha yüksek yapmaz saldırlarını daha tehlikeli yapar sadece. Çok basit bir ayrım.

Luffy hem fiziksel gücü hem haki seviyesi hem de meyve tekniklerinin kombiniyle oluşan güçle deprem meyvesine diss atacak kıvamda bir karakter. Saldırı gücü şöyle böyle diye algı kasmaya tatava yapmaya gerek yok.
Gelde anlat adamlar anlamıyor.
 
Ben anlamadım sabahtan beri Kaido ile Zoro'yu bir kefeye mi koyuyon sen?

Biraz önce gel biraz da şöyle doveyim diyen adam bir anda çok güçsüz kaldı yani. Ve bu mantıklı çok normal.:D

10 dakika önce kral hakisi olduğunu bilmeyen adam bir anda açtı iki üç hamleye işini bitirdi. Ve siz de bunu yediniz o yüzden diyorum gaz.
Ben malımı bilirim. Öngörmüştüm böyle bişeyin olacağını :D:
Luffy şuan kafasına doğrudan kral hakili balyoz yiyip gülerek kalkıyor. O zaman kaido’nun da hasarı apoo’dan az diyelim mi şimdi?

Hadi bakın king kaido’dan daha dayanıklı demiştiniz zaten. Bu aralar “neyi varsa tek atar” diyorsunuz. Hasarı da kaido’dan iyi deyin tam olsun şaşırmayacağım.
Kaido’nun hasarını küçümsemeler başlamış. İyi bari sadece zoro’yla karşılaştırılıyor şimdilik. Dövüş devam etsin luffy biraz daha darbe yedikten sonra “kaido sadece dayanıklılık adamıymış” falan görürüz.
 
Zoro'nun bu kadar övülen bitiriciliği ne işi yarıyor, yıllardır çözemedim. Sanji 10 vuruşla düşman yenerken, Zoro 1 vuruşla yeniyor. Ama Zoro'nun önceki vurduğu 9 saldırı gözmezden geliniyor. Bu seride kuraldır, Zoro bitirici vuruş dışında hasar veremez. Ee bu adam madem bu kadar bitirici, Sanjiyle niye aynı sürede bitiyor dövüşleri.
Zoro ve Sanji ikilisi amirallere karşı mücadele verse, ikisi de hemen hemen aynı sürede yenerler. Ee ne işi yaradı Zoro'nun bitiriciliği. Süre aynı olduktan sonra ben ne anladım bu işten.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 17)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık