Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Teori] Kaido'yu Zoro'nun Öldürme Olasılığına Dair

Ne düşünüyorsunuz?


  • Kullanılan toplam oy
    228
Eğer Kaido'yu Zoro kesmezse kaçarım siteden o dakikadan sonra çekilmez burası. :D
Yok hocam kaçarsanız ne anlamı kalır. Valla bu teoriyi azılı savunanların birazcık çekeceği olabilir. Ben dalgasını geçmeyi bekliyorum baya.:ehe:

Tam tersi olursa, bu teori tutarsa patladığımı kabul edip Zoro fanı olurum zaten. Bir bunu yapmadığı kaldı Zoro'nun. Bunu da yaparsa bir zahmet fanı olalım. :oleyo:
 
Son düzenleme:
Wano'daki güncel savaşı kastediyorum.

Şu ana kadar, Zoro dışında kalıcı hasar verebilen olmadı. Luffy kral haki ile bam güm dalıyor ama şu aşamada Zoro kadar etkili hasarlar vermedi. Ayrıca şunu eklemek istiyorum, savaşın nihayetinde Luffy kazanabilir, bunda problem yok. Zoro'nun birde bir yaptığını unutmayın. Tek atak, tek kalıcı hasar. Luffy belki de yüzbin sefer vuracak Kaido'yu indirebilmek için. Zoro'nun King savaşından sonra çatıya çıkıp, çok değil on saldırı yaptığını düşün, Kaido'nun hayatta kalabileceğini düşünüyor musun?
Ya Allah aşkına bu nasıl bir mantık? Adam kılıç kullanıcısı tabi ki de Zoro'nun hasarı olacak. Sen asıl Kaido'nun, Luffy dışında hiçbir düşman karşısında heyecanlanmadığı gerçeğini görmen gerekiyor. Adam zevk alıyor dövüşten, bunu ne Zoro'ya ne de diğerlerine söylemedi. Göğsüne aldığı o hasardan sonra arkasında siluetler çıkmadı "benimle mücadele edebilecek kişilerin sayısı bir elin parmaklarını geçmez." diye de söylenmedi. Zoro eğer iyi bir halde olsa daha fazla hasar verebilir bunda kimsenin şüphesi yok. Lakin karşısında da King gibi haki fakiri biri yok. Hem çok seri hareket edebiliyor hem saldırı gücü çok aşırı şiddetli hem de Haoshoku Haki'yi saldırılarına ekleyebiliyor. Zoro'nun Haoshoku Haki'ye hakim olduğunu görse gardını düşürmez bu saatten sonra. Çünkü Ashura'da bilinçsiz bir halde kullandığı halde hasar bıraktı şu saatten sonra mümkün değil Zoro'yu hafife almayacaktır. Yine de Luffy, Joyboy'dur ve her anlamda Zoro'dan ve Sanji'den çok daha üst seviyededir. Zoro, Busoshoku'da en iyisiydi tayfanın. Luffy, Busoshoku'nun en üst hali olan Ryou Haki'yi kullanarak daha üst seviyeye çıktı. Sanji, Kenbonshoku'da tayfanın en iyisiydi. Luffy, geleceği görecek seviyeye çıkınca Sanji'nin de en iyi olduğu Haki türünde üstüne çıktı. Luffy'nin de üstün olduğu Haki türü Haoshoku Haki'ydi onda da kimse üstüne çıkamayacak.

Luffy bu çağın Joyboy'u, Zoro ise Ryuuma'sıdır.
 
İnsanlar neden bu teorinin bu kadar desteklendiğini, sürekli bir umut ile ''hortladığını'' ve hipotezler kurulmaya devam edildiğini anlamıyor. Zoro'yu göğe çıkarma amacı taşıyan veya hayranlarının diğerlerine yukarıdan bakabilmek için tutunduğu bir fikir değil ZKK, hiç olmadı. Sadece Zoro hayranları tarafından desteklenmiyor oluşu da bunu gösteriyor. Tamam peki, öyle değilse ne amaca hizmet ediyor bu ZKK? Sandığınız sebeplerden ziyade ZKK, Zoro karakterinin güçten bağımsız olarak destansı ve sembolik, etkileyicilik babından bir zirveye ulaşması isteğini taşıyor. Kaldı ki altyapı, paralellikler ve göndermeler/bağıntılar bakımından hiç fakir olmayıp, oldukça zengin bir teori olmuştur hep ZKK. Fakat aynı zamanda da basit ve yineleyici sorunsallar üretilerek dayanakları ve olasılığı çürütülmeye çalışılan bir numaralı teori olmuştur. Senelerdir Wano geliyor, sahalar Zoro'nun dendi. Karakter hikayesi ve gelişimi bakımından bolca vaktin ona ayrılacağı, hayranların doyasıya tatmin olacağı bir ark dedik. Bilhassa da koca bir WCI Ark'ının Sanji karakterini detayı detayına, göreceli de olsa fevkalade işlemesi üzerine beklentiler artmıştı. Ama... Oda'nın göz boyamaları ile dolu, Zoro karakteri için gerçekten zirve bir mana taşımayan, Zoro özelinde derine inmeyen, yenilik katmayan ve bu bağlamda isteneni sunmayan bir ark oldu. Güç konusunda olmadı elbette ama anladığınız üzere ''Oda'nın göz boyaması'' dediğim şey de bu zaten, asıl istenenin bu olmadığı. Peki, ark henüz bitti mi? Hayır. İşte bu ''henüz'' bu teorinin hala yaşama sebebidir, zedelenmeyişini gösteren kelimedir.

Henüz Zoro'nun esas geçmişine dair bir FB görmedik, bekliyoruz. Altyapı (Ushimaru) kuruldu. İlaç yan etkisini gösterecek, Zoro 2 kat acı çekecek dendi. Bekliyoruz. King'i yendi, yattı, bayıldı. Ee nerede bu acı? Zoro ark boyu başka bir şey yapmayacak ve bu ekstra acı muhabbeti de havada kalacak işte, diyebilir misiniz gerçekten? :ehe:

Demem o ki, teorinin ardında yatan sebepleri iyi anlamaya çalışıp bunca insanın ne diye katıldığını düşünün. Öne sürülen ve varsayılan kanıtlara, savlara ve tüm yazıya iyice göz attınız mı yoksa sadece başlık, anket ve ''hedeflediğiniz bazı kimselerin'' yazdıkları mı radarınıza girdi?

Konuma bu kadar ciddi ve kapsamlı bir mesaj atmakla beraber tekrar bu başlığın altında sohbet dönmesinin mutlu edici olduğunu da demeden geçmem elbette. Sadece böyle açıklayıcı bir mesajın gerekli olduğunu düşündüm. Aylardır vakit bulabilseydim konuyu çok daha güncelleyecek, bolca mevcut eklenti ile diri tutacaktım ama bir yandan da sadece beklemeyi seçmiştim bu teori adına... Öyleyse beklemeye devam, iyi forumlar diliyorum herkese. Şahsen seriden soğumam nedeniyle eskisi gibi bir aktiflik göstermesem de, tamamen kopmam söz konusu olmuyor. O zaman hep beraber bekliyoruz. :sapkali:
Forumda bin bir çeşit insan var. Zoro fanları içinde de çeşit çeşit insan var. Hepsinin beklentileri, karakteri sevme sebepleri vs. aynı olmayabiliyor ama genellikle birmiş gibi muamele görüyoruz. Bunu hiçbir fandaşımı küçümsemek ya da beğenmediğimi belirtmek için söylemiyorum. Herkes, kendi düşüncesiyle özel ve o şekilde saygıyı hak ediyor. Düşüncelerine katılmasak bile. En azından benim nazarımda. (Diğer karakterlerin fanları için de aynı şeyler geçerli.) Bunları neden yazdım? İnsanlar şunu anlasınlar diye; Zoro'nun, Kaido'nun kellesini almasını isteyen herkes, Zoro'nun bunu bir güç gösterisi olarak yapmasını istiyor gibi düşünülmesin. Zoro zaten arc içinde novalarla dövüşlere girmiş, insanların ağzını açık bıraktıracak aksiyonlar göstermiş, imparatorlara karşı savaşmış, bir imparatoru kafa kafaya girerek yaralamış, saldırılarına kral haki ekleyerek bir sağ kolu indirmiş... daha güç anlamında bizim bu karakterden ne gibi bir beklentimiz olabilir? Tatmin olmamak mümkün mü? (Dediğim gibi, insanlar çeşit çeşittir. Tatmin olmayanlar da olabilir tabii.) Senin de dediğin gibi; bizim bu arctan beklentilerimiz çok farklıydı. Aile bağlarını göreceğiz, Wano'da tanınacak ve en sonunda Wano'da destanlaşacak bir şey(ler) yapacak ve Ryuma gibi hatırlanacak. Hatta Ryuma'yı hatırlatacak. Hatta ve hatta, kendisine bir yaren bulacak. Neyse ki, bu oldu diyebiliriz. :flaugh:
Şimdi ben bu arc, Zoro konusu bu şekilde kapanırsa nasıl tatmin olabilirim? Olmam mümkün değil. Buna sadece Kaido özelinde bakmamak lazım. Diğer konular da var. Zaten açık söylemek gerekirse, King dövüşünün o sondaki ejderhalı panelinden sonra benim Kaido-kelle konusundaki beklentim de yüzde bire falan indi. Yani sırf imkansız dememek için koyuyorum o yüzdeyi de. :/
Velhasıl, karakterleri hunharca kıyaslayanların kendi aralarındaki atışmalar müstesna, bir karakteri seven ve o karakter için beklentileri olan insanların garipsenmesini ve hatta bazen daha da ileri gidilerek alaya alınmalarını talihsiz buluyorum. Özellikle de, bu beklentiler zaman içinde ve manga verileriyle ortaya çıktıysa. Tıpkı, Zoro-Kaido'nun kellesi meselesinde olduğu gibi...
 
Son düzenleme:
Açıkçası... Saçma sapan bir şekilde olmadığı sürece değil Zoro isterse Kaido'ya son vuruşu Chopper yapsın. Hiç önemli değil benim için. Mantığa oturtabildiğim sürece gerisini umursamam. Sayfa kapaklarına yapılan göndermeler ve sayılara yüklenen anlamlar üzerinden üretilen teorileri ilgiyle okurum genelde ama hiçbiri çıksın istemem ve ciddiye almam.

Kaido sevdiğim bir kötü. Yenilsin ama bıraksın bu işleri. Ölmesin ve tutuklanmasın. Hem Kaido ölmek isteyen biri. Neden ona bu iyiliği yapıp onu öldürelim ki?
Dün, Kaido'ya son vuruşu Usopp'un yaptığı bir senaryo kurdum kafamda. Luffy yeniyor Kaido'yu. vs bitiyor ve Kaido ayağa kalkıp öldür beni, beni öldürebilecek tek kişi sensin( :) ) diye inletiyor ortalığı. Tüm adaya iletiliyor bu sözler. Luffy reddediyor vs. uzuyor muhabbet. Usopp'u görüyoruz. Sinirlenmiş. Öyle böyle değil ama. KUDURMUŞ sinirden. Aklına, ölüm arzusuyla yanıp tutuşan kınlara verdiği tokat gibi cevap geliyor önce ve nedir bu saçmalık? Madem ölmek istiyorsun seni allahına kavuşturacağım deyip salıyor fatihin hakisini ve aşırı süper, mükemmel ötesinin ötesindeki ultra bomba ve enfes bir teknik(Gintama 199) uygulayıp saldırıyor. Kaido'yu görüyoruz. Son olarak God Usopp desu ka? dedikten sonra düşmeye başlıyor. Yüzünde bir gülümseme...

Şu anda yatalak olan Zoro'nun Kaido'yu öldürmesinden daha tutarlı bir senaryo bence ama fatihin hakisi konusu biraz canımı sıkıyor. Usopp'un bir anda, bu kadar fazla gücü açığa çıkarması doğru olur mu? Bilemedim.
 
Son düzenleme:

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 7)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık