Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[İnceleme] Magellan'ın Güç Seviyesi

Magellan Hücresinden kaçmayı başarmış hangi seviye adamları zaptedebilir ?

  • Impel Down sınırları içerisinde One Piece evreninde bulunan herkes

    Kullanılan: 29 29.3%
  • Impel Down sınırları içerisinde Elit Komutan ligindeki adamlar

    Kullanılan: 62 62.6%
  • Komutan altı adamlar

    Kullanılan: 8 8.1%

  • Kullanılan toplam oy
    99
Burası konusu değil ama her saldırıya eklenen haki aynı değil.Bunu zaten Zoro dedi çatı dövüşünde. Saldırılarıma biraz daha haki eklemeliyim diye. Kaido'ya Ashura attığında ise h.haki salınımı gözükmüyordu bile. King'e attığı saldırı da ise metrelerce haki salınımı oldu. Bunu bile göremiyormusunuz :/
Belki Kaido ejder formundayken yaptığı saldırı Ashura ile yaptığı saldırıdan daha bile güçlü olabilir. Linlin ve Kaido baya o saldırıdan korkmuştu Zoro'da kuvvetle muhtemel Enmaya bütün b.hakisini salıp abanmıştı.
 
Daha fazla basıyorsa nasıl kalitesi artmıyor yav çıkan yıldırımlardan bile fark oluyor. Zoro kılıca haki basıyor ki zaten özel olarak salmıyor King'le dövüşürken.
Öncekinden daha fazla bastığını nerden bileceksin.Adam Kaido'ya karşı bilinçli basmıyor,King'e ise bilinçli basıyor.Kaido'yu kestikten sonra görüyoruz Zoro'yu zaten.Ne kadar basıp basmadığı bile muallakta.


Haki miktarı arasında çok fark var..
Sadece bilinçli kullanım farkı var.Ki saldırıların base halleri arasında da uçurum var.Bilinçli kullanım ile 2 saldırı arasındaki farkı kapatacağını sanmıyorum.


Luffy ve Kata baya saldılar hakilerini çarpıştırdılar.
Farketmez Udon'da gene ayısını yaptı Luffy.Karşısında Kata var diye o askerler tamamen bayılıyor gibi bir durum yok.
Luffy'nin saldığı seviyede salsa hiç kalkamazlardı ki
Zoro'nun Luffy kadar iyi h.haki salabileceğini gösteren bir şey yok.H.hakiye yatkınlığı olan,balık adam adasındaki h.hakisiyle bile 50 k lık orduyu bayıltmış adamdan bahsediyoruz burda.Luffy'nin h.hakisi>>>Zoro'nun h.hakisi.Tartışılacak bir yanı yok bunun.



irade olarak da Luffy'den aşağı kalmaz Zoro.
Zoro serideki hemen hemen her karakterden iradeli denilebilir zaten ama Luffy'den değil.


Kizaru'nun yıkıcı saldırılarıdan biri. Ciddileştiğinde ne seviyeye gelir onu umarım ilerde görürüz.
Yani bide bunun uyanışlı,ileri seviye b.hakili versiyonunu düşündüğümzde işler değişebilir zaten.Amiralleri Dof ayarı gördüğü için MW :D


King'in ejderhası baya ters Magellan'a. Kata'da uyanışla tutabilir belki. Marco ve Queen'i alır ama.
Magellan'a en ters adam Marco yalnız :( Kapalı alanda da dövüşse,açık alanda da dövüşse yetenek seti tamamiyle ters.
 
Öncekinden daha fazla bastığını nerden bileceksin.
Kaido'ya vurduktan sonra kral haki niyetine bir şey yoktu büyük ihtimalle saldırı anında saldı sadece anlık göremedik hiç kral hakiyi. King'le kapışırken ise saldırmadan önce bile yıldırımlar çıkıyordu kılıçlardan. Hani ne bileyim :D
Sadece bilinçli kullanım farkı var.Ki saldırıların base halleri arasında da uçurum var.
...
Farketmez Udon'da gene ayısını yaptı Luffy.Karşısında Kata var diye o askerler tamamen bayılıyor gibi bir durum yok
Zoro'nun Luffy kadar iyi h.haki salabileceğini gösteren bir şey yok.H.hakiye yatkınlığı olan,balık adam adasındaki h.hakisiyle bile 50 k lık orduyu bayıltmış adamdan bahsediyoruz burda.Luffy'nin h.hakisi>>>Zoro'nun h.hakisi.Tartışılacak bir yanı yok bunun.
Zoro serideki hemen hemen her karakterden iradeli denilebilir zaten ama Luffy'den değil.
Tabi canım zaman atlamasından beri kral hakinin farkında olan o kadar kral hakili adamlarla dövüşmüş Luffy ile aynı anlarda ileri seviye olarak kullandı çatır çutur ama olsun Luffy>>>Zoro h.hakide aynen :D
Gayet Luffy kadar var iradesi. Luffy ile aynı anda ileri kral hakiyi kullandı adam. Zoro istese o adamları da tamamen bayıltırdı. Olay orda King'in durumunu açıklamaktı başka bir şey değildi. Yandakilere göre az daha güçlüdür o iki asker ondan kalmıştır ayakta.
 
Çok fazla kafa yormaya gerek yok bence, Magellan = Shiryu dendiğine göre, Shiryu'da Karasakal'ın sağ kolu olduğuna göre, Yonko Sağ kolu seviyesi vardır işte. Yoksa Karasakal'ın depremsiz halinden kesinlikle güçlü değil, zaten Shiryu'nun Karasakal'a katılmasından bu anlaşılıyor yoksa Shiryu kalkıp Karasakal'ı döver yeni kaptan benim derdi, ama diyemez gücü yetmezdi depremsiz haline bile.

Magellan'ın Karasakal'a karşı ilk karşılaşmada kazanmasının belirli sebepleri var, bunların en önemlisi o anda Karasakal'ın Luffy'ye hadi sana Ace'i kurtarma da kolay gelsin diyerek bırakması ve o an için Magellan ile dövüşecek olması ve bir bakıma Luffy'ye yardımcı olacak olması, yani Oda'nın senaryosunda Karasakal ile Magellan kapışırken Luffy rahatça bundan yararlanıp kaçamazdı, Oda izin vermez öyle kolay işlere, Magellan'ın bir şekilde senaryo gereği Karasakal'ı hızlıca geçip Luffy'ye zorluk çıkarması lazımdı, yoksa o bölümler sıkıcı, heyecansız bir hal alırdı. Bu Queen'in Big Mom'ı yakalaması gibi bir şey.

Zaten bunun senaryo icabı olduğunu şuradan anlayabiliriz;

Karasakal sapa sağlam Impel Down'dan marineford'a geliyor, Amiral seviyesi birisini (Akainu gibi) sadece Karanlık kullanan depremsiz Karasakal yenebilir mi? Yener tabii ki, ancak mutlaka dövüş sonrası Karasakal baya hırpalanmış ve hasar almış halde olurdu.

Akainu Aokiji dövüşü sonrası ne hale geldi yüzünde kalıcı hasar oldu, kalıcı hasarda olmasın ama en azından hafif hasar olsun, sonuca bakarsan Magellan komaya girmiş, Karasakal ise hiçbir hasar almadan marineforda geldi, yani Karasakal'da bunu yapacak bir güç varsa Magellan'ın o an kolayca kazanması sadece senaryo gereği dediğim gibi.

Bir diğer olayda Karasakal'ın Magellan'ın gücünü bilmiyor olması ve Shiryu'nun dediği gibi Karasakal'ın Magellan'ı küçümsemiş olması. Küçümsersen bu adamın gücü herkese tek atabilir, hatta bütün Amiraller, Akainu'dan bile daha tehlikeli, çünkü Haki ile magma bile bloklarsın ve temas halinde dayanma şansın var, Ace'e ile çarpışmada, Jinbe ile ilk çarpışmada, Ivankov, Curiel ve Inazuma vesaire hepsine magma değdi ama ölmediler, Magellan'ın zehri tek bir temasta işi bitiryor, yani bunun gücünü bilmeden kazanma ihtimalin çok zor, çok tedbirli olup hemen gözlem Haki'yi aktif edip anlaman lazım, Karasakal öyle birisi değil, her zaman rahat takılıyor, sonradan iş ciddiye binince Haki kullanmaya başlayan birisi, haliyle bu açıdan da onun neden olduğunu anlattılar.

Yetenek olarak Karanlık ile Magellan'ın Level 2 kısmında yaptığı zehirden barikatları aşmıştı Karasakal, yani karanlık ile zehir barikatlarını da yok edebildiğine göre karanlık ile Magellan'a karşı koyabilirdi, hatta Level 2 de Galdino ve Buggy diğerleri var, Galdino bile mum kullanarak o zehir barikatı aşamıyor ancak Karasakal gelince o barikat ortadan kalkıyordu. Eğer bilse, zehir saldırısını karanlık ile karşılayabilirdi, muhtemelen o şekilde ikinci dövüşte Magellan'ı kolayca komaya soktular.

Impel Down'da o esnada Magellan'ı yenecek birisi ancak Karasakal ve Shiryu olabilirdi, orada zaten başka mahkum kalmadı, Level 6 mahkumları ise kafes dövüşü yapıp birbirlerini öldürdüler, en güçlü Level 6 mahkumlarını Karasakal tayfasına aldı, yani Magellan ile dövüşecek adam kalmamıştı, Level 6'dan kaçanlar oldu ancak onlarda dövüş kaybettikleri için zar zor hayatta kalmış kişiler, o halde gidip Magellan'ı yenemezler daha Karasakal'ın tayfa üyesini bile yenemiyorsa. Haliyle Karasakal ikinci dövüşte Magellan'ı komaya soktu ve marineford'a hasar bile almadan geldi, orada da birçok kişi ile dövüştü.
 
Teach panzehiri kullandıktan sonra tek başına da harcardı muhtemelen.
Olabilitesi var. Çok meyve odaklı dövüşen karakterlere aşırı ters bir tip Teach.. ama şöyle bir olay var. Teach, Ace'i çekerken, Ace de buna alevlerle mızrak geçiriyordu. Yani Magellan zehrini tükürse bile Teachi de yanında götürür.
 
Olabilitesi var. Çok meyve odaklı dövüşen karakterlere aşırı ters bir tip Teach.. ama şöyle bir olay var. Teach, Ace'i çekerken, Ace de buna alevlerle mızrak geçiriyordu. Yani Magellan zehrini tükürse bile Teachi de yanında götürür.
Bence de yanında götürebilir ama orada da panzehir devreye giriyor. Magellan'ın devrilmesinde en büyük rolü Teach oynamıştır.
 
Ace aşırı hızlı bir karakter, o sebeple ''Ace yaptı diğerleri yapar'' demek pek mantıklı değil, mesela Aokiji bile arkadan saldırırken saldırısının ismini bile söylemeye başlamışken, Ace arkasını dönüp hızlıca Aokiji'nin saldırısını bloklayabiliyor, Aokiji'de aşırı hızlı bir adam üstelik.

Akainu kısa mesafeden Luffy'ye vuracak, o kısa mesafeyi nasıl yapıyorsa kapatıyor ve araya girip Akainu'dan hızlı hareket edebiliyor.

Yine kelepçeleri açılınca patlama daha Luffy'ye vurmadan ateşten bir bariyer oluşturup patlamadan Luffy'yi kurtarıyor, kelepçesi açılır açılmaz bile aşırı hızlı bir adam Ace.

Zaten o sebepten Beyazsakal'ın elini yakmayı başardı, tamamen hızı sayesinde, yoksa Haki seviyesi ile güç ile zorlayarak değil, direk etrafından dolanıp hızı ile Beyazsakal'ın sağlıklı haline bile hasar verebildi.

Ace ancak Kizaru gibi bir adam ile kıyaslanır, yani o çekilirken mızrak sokma işini bence ancak Kizaru yapabilir hız bakımından, Ace birçok karakterden hızlı birisi, hatta Akainu ile Aokiji'den bile hızlı.

Magellan ise hızlı bile denemez, çekilirken saldırı yapabileceğini zannetmiyorum, bu WB çekilirken deprem atardı demek gibi bir şey.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık