Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Portgas D. Ace †

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim

    Kullanılan: 248 69.5%
  • Sevmem

    Kullanılan: 109 30.5%

  • Kullanılan toplam oy
    357
"Beni o kadar insan kurtarmaya geldi tayfanın kontrolünü ben alıp sonradan intikam alabilmek varken milletin emeğini boşa çıkartmalıyım."

One Piece'in açık ara en zekasız karakteridir. Çok fazla hayranı olduğu için hala Wano hikayesine falan entegre etmeye çalışıyor mangaka. Dünya genelinde en büyük hayali korumacı bir abi profili olan ergen sivilceliler tarafından sempatik bulunsa da böyle bir arkadaşım olsun istemezdim. Beyazsakal olsam öteki tarafta dayak manyağı yapardım.

Edit: Korumacı abi profili dediğin Itachi'dir.
bugun de en buyuk hayali korumacı bir abi profili olan ergen sivilceli olduk iyi mi
 
Teach ve Aka ile ilk karşılaşmalarına ister gurur ve onur için deyin ister aptal cesareti.
Ama dövüş başladıktan sonra Teach karşısında kaçamazdı çünkü Teach Luffy'nin kellesini alacağını söylemişti.
Aka karşısında son anda kaçamazdı çünkü Aka Luffy'i öldürmeye gidiyordu.
 
Aptal yapan kısım Beyazsakal'ın "geri çekilin" emrine rağmen geri dönmesidir.

At gözlüğünü çıkarıp okuyun diyorsun ama at gözlüğünü Ace fanları takıyor her seferinde. Meyve hiyerarşisi diye bir şey yok Lee. Aynı magmalı yumruk Shanks'ın kılıcını eritemedi mesela. Haki diye bir şey var evrende. Sen hakini Akainu gibi bir adama karşı koyabilecek kadar geliştiremediysen dönüp ortaya atlaman ölüme gitmekten başka bir şey değildir. Amirallerin her biri aynı karakterde adamlar değil. Issho ve Aokiji rakipleri ile kapışmayı severken Akainu hiç uzatmadan direk rakibini öldürmeye yönelik hareketler yapan bir "asker". Beyazsakala belki de hayatının en büyük hasarlarını yaralarını bırakabilen bir adam Akainu. Herif hayatta en büyük saygı duyduğun üstadının suratını yarmış geçmiş sen böyle bir ortama geri dönüyorsan bu aptallıktır.

Pervasızlık başka bir şey aptallık bambaşka. Arada ince bir çizgi var. Luffy'de pervasız bir insan ama aynı arcın içinde Mihawk'a bazooka ile saldırmadan önce ellerinin kesileceğinden tırsıp yere vurdu ve geri adım attı. Ana karakter armor'u kullanılmadı o sahnede Lee, bu karakter baya baya geri adım attı orada.

Ace benim için rakip partinin milletvekili falan değil durduk yere bok atmıyor insanlar. Yıllardır aynı terane diyorsun çünkü insanların Ace'in aptallığı konusunda orta noktada buluştuğu tek yer bu. Eğer Ace orada geri adım atıp çektiği acıyla birlikte intikam yemini etmiş olsaydı emin ol haterı olmayan tek karakterdi şu seride.

"Mangaka öl dedi öldü" diye yorumlayamazsın kurguyu Lee. Bu nasıl iş? O zaman mangayı okumanın anlamı kalmıyor. Bende çıkıp söylenirim o zaman bol bol, "Mangaka saçma sapan bir şekilde Shanks'ın kolunu aldı. Niye aldı ki? Deniz Kralı saldırmadan önce kullanabilirdi hakisini." Ama böyle ağlamakla olmuyor bu işler. Ortada bir kurgu var, karakter kişilikleri var. Shanks kolunu vermiş olabilir ama bile bile ölüme atlayacak bir adam değil belki de serinin en pervasız adamı olmasına rağmen.

Ace, Luffy'nin gelişmesi için harcanan bir karakterdir demeye getiriyorsun sen olayları. Bugün ölmese bile yarın mutlaka ölecekti demeye çalışıyorsun ama yemezler. Ortada bir kurgu var ve sen 4. duvarı kırıp karakteri olayların dışından savunmaya çalışıyorsun. Eğer bu şekilde savunmalar yapacaksak ben sana Usopp'u korsanlar kralı yaparım Lee :D
Ya diyorsun ki bu adam senin babanın yüzünü almış niye geri dönüp giriyorsun bende sana diyorum ki aynı adam Aokiji ile çarpışıyor. Hani Aokiji takmadığı için değil Marco, Jozu, Vista da Amiraller, Mihawk gibi tiplere dişlerini geçirdi.. kurgudan öldü demiyorum zaten ölmek için yaratılmış bir karakter o yüzden bir geleceği de yoktu. Ama hikayede ölme sebebi Magma'nın ateşi yakması. Birbirimizi kandırmayalım o zamanlar seride haki ne kadar vardı ? Sadece logiaya temas etmeyi sağlıyordu ötesi yok kimse kimseyi kandırmasın. Ace daha adamla yurmuk tokuştururken eli yandı burada nasıl bir aptallık var. Jimbei de akaya vurmaya çalıştı sonuç alamadı ama bu aptallık değil Veteran, komutan ligi karakterlerde birbirini teklemek, öldürmek kolay işler değil. Oraya Ace kendini öldürtecek diye düşünse tayfası sadece çağırmakla kalmazlardı kafasını ezip, yanlarında götürürlerdi. Ace'in orada yaptığı çok akıllıca bir hareketti demiyorum ama Ace bu evrenin standartlarında aptal olamaz. Serideki karakterlerin yarısı bu tarz takılıyor.
 
Ace'in babasından nefret etme sebebini en başta hiç anlamasam da Ace'in dünyaya gelme sebebi aktarılınca gayet iyi oturdu. Gerçi Oda bunu düşünerek mi babasından nefret ettirdi yoksa benim gibi nefret etmesi anlamsız oldu yav diye düşünüp sonradan mı ekledi ya da aklında hiçbir şey yok mu bu konuyla ilgili bilmiyorum.
 
Ace'in babasından nefret etme sebebini en başta hiç anlamasam da Ace'in dünyaya gelme sebebi aktarılınca gayet iyi oturdu. Gerçi Oda bunu düşünerek mi babasından nefret ettirdi yoksa benim gibi nefret etmesi anlamsız oldu yav diye düşünüp sonradan mı ekledi ya da aklında hiçbir şey yok mu bu konuyla ilgili bilmiyorum.
Oda da bu konu ile ilgili bir şey bilmiyordur, hiç düşünmemiştir de.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık