Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1024. Öngörüş

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu konuyu net anlamadığını düşünüyorum. Hakinin anlatıldığı Hyogoro'nun olduğu bölümlere bakmanı tekrardan öneririm. Silahlanma hakisinde kılıca basılan Busoshoku Haki zaten normal silahlanmanın üst düzey kullanımı oluyor. Yani Ryou öncesi Luffy'den iyi bir haldeydi Zoro. Çünkü koka basmaktan daha zormuş elindeki cisime hakiyi aktarmak. Wano öncesi Zoro'nun da Busoshoku'da daha iyi olduğu ortaya çıkıyor. Burada Luffy'nin öğrendiği Ryou ise Busoshoku'nun en üst hali çünkü artık hakiyi bir cisime göndermiyor direk düşmanın iç organlarına gönderiyorsun bu da silahlanmanın en üst düzey kullanımı oluyor. Yani Luffy silahlanma hakisinde şu anda Zoro'dan önde.

Killer'i bir yana bırak Dressrosa'da sıradan denizciler bile kılıca silahlanma basabiliyorlardı. Burada Zoro'nun kesmesiyle Killer'in kesememesi tamamen haki seviyesi ve iradesiyle alakalı bir durum. Zoro her şeyi kesebilmek için gayret ediyor ve silahlanmanda bu iradeyle şekil alıyor. En keskin kılıca koka basarak kağıdı kesemeyebilirsin, aynı şekilde kılıcına koka basarak elması bile kesebilirsin. Bu tamamen kişinin kesme arzusu kana susamışlığıyla alakalı. Killer'in arzusu Kaido'yu kesmeyi başaramıyor. O irade yok çünkü. Ayrıca Zoro'da fark ettiysen diğer kılıçlarla da hasar veremiyor. Kılıcında önemi var yani. Killer'in elinde iki tane garip tasarımı olan silahları olsa da belli ki En Üstün 12'lik, En Muhteşem 21'lik ya da En İyi 50 kılıçtan biri değil. Hatta isimli bir Meito bile değil. Enma farkını da görmezden gelme.
Luffy sandaletlerine aktarıyor kokayı. Elinde bir silah olmadığı için başka bir cisme aktaramıyor diye bir şey yok.
 
Bunlar sadece teori be.Yok efekt çıkıyormuş da önceden kral haki saldırılara eklenerek kullanılıyormuş.Oda’ya sorsan havalı olduğu için ekliyorum bile diyebilir.Senin bu teorinin mümkün olmadığını genel tartışmada tartışmıştık.Kafanda soru işareti varsa tartışmaya tekrar bakabilirsin.

Luffy’nin potansiyeli çöp değil de karakteri 2 yıldan sonra evrilttiği nokta çöpe gidiyor.Yok kaçmam yok söyleyin kazanacağım gibi saçmalıklar.Op evreninde kameralar olsa Luffy ne malzemesi olur tahmin edin. :D İkinci yazdığından dolayı ilk doğru madde ciddiye alınmamış.Onu ayrı yazacağım arada kaynamasın.
Zoro'nun saldırılarına daha önce eklediği teori değil ama?
 
Sizinkisi sadece temenni tek bir kanıtınız yok, Luffy gözlemde zaten üstün kralın hakisi aldı başını gitti kıyas bile yapamıyorsunuz sadece kokoda kıyas yapıyorsunuz oda sadece temenni de kalıyor. Üzüldüm
Ölü haliyle Kaido'yu yaran adamdan daha ne kanıtı bekliyorsun ? Seninki sağlam halindeyken masaj yapıyordu Kaido'ya.

Zoronun luffyden güçlü olup olmadığı tartışması enies lobbyde bitmedi mi :D
Aksine E. Lobby bu işin hararetlendiği yerlerden biri.

Kralların hakisi: L>Z
Gelişmiş Kralların hakisi: L>Z
Gözlem hakisi: L>Z
Gelişmiş Gözlem hakisi: L>Z
Silahlanma hakisi: Z>L (Kesin değil. Kılıçla beraber fazla vuruyor diye böyle yaptım.)
Gelişmiş Silahlanma hakisi: L>Z
Zoro Luffy ile karşılaştırılıyorsa teknikleri sayesindedir. Başka bir yolu olamaz.
Şimdi kralların hakisi konusu şu. Luffy kullanım olarak Zoro'dan üstün. Yoksa kral hakisi olarak Luffy Zoro'dan üstün diye bir şey yokkkk. Zira irade dedin mi Zoro Luffy'yi suya götürür susuz getirir. Bu ikisini karıştırmayalım. Sonuç olarak Zoro da saldırılarına bilinçli olarak kral haki eklediğinde ki çok kısa bir süre sinra ekleyecek Luffy'den aşağı kalmayacak. Fazlası var eksiği yok aslan parçasının.

Silahlanmada zaten diyecek bir şey yok. Zoro önde. Vaad ettiklerini de sayarsak fazla bile gelir. Luffy bir tek gözlemde iyidir. O da bir tık. İşin fiziksel boyutunda Zoro zaten rüştünü ispatlamış bir karakter. Fiziksel güç ve dayanıklılıkta ezer Luffy'yi. Özellikle dayanıklılıkta. Öyle üstünkörü baktığımızda bile Zoro'nun yeri sağlamdır Luffy karşısında. Teferruata girmiyorum.
 
Zoro'nun saldırılarına daha önce eklediği teori değil ama?
O konuyu açıklayayım.1 kere yapabildi bunu o da Kaido’yu keserken.Arc başına dönelim.Red rock çok güçlü saldırıydı Kaido’yu biraz dağıttı bile.Adam şaşırdı sen diğerleri gibi olabilirmisin diye.Luffy’deki potansiyeli gördü.Ama ona rağmen sen naptın kardeşim kral haki mi ekleyip vurdun.Nasıl öğrendin bunu falan demedi.Luffy’de kral haki var rakibi yıldırıyor savaşta kullanıp kral haki de çarpıştırıyor ama demedi.Çünkü yapmadı öyle birşey.Benzeri bir olayda ki ikisini benzer tutuyorum Zoro gelip Kaido’yu kestiği zaman adam haykırıyor imkansız kral haki mi kullandın ( yani ekledin manasında ) diye.Çünkü onun bildiği şekilde kral haki eklemeden ona kalıcı kesik atamıyorsun adam öyle görmüş.Muhtemelen Oden de kral hakiyle kesip geçti ama Zoro’dan daha güçlü inanılmaz seviyede olduğu için neredeyse içinden geçecekti.Tek fark bu.Onun yarası derin Zoro’nun yarası yüzeysel oldu.Kral haki ekleyip vurmadan muhtemelen Kaido’ya kalıcı hasar veremiyorsun öyle bir durum söz konusu.Luffy saldırımdan kaçtın Kaido dediği yerlerde bu durum da olabilir.Acıtacak diye çekineceğini sanmıyorum açıkçası.Demem o ki durum ortada.Zoro’nun kesiği < Red rock olsa bile kral haki ekleyip vurduğu bence net.Yoksa Kaido yaygarayı koparmazdı.
 
Luffy sandaletlerine aktarıyor kokayı. Elinde bir silah olmadığı için başka bir cisme aktaramıyor diye bir şey yok.
Yok anlamadın. Hyogoro'nun bölümüne bak. Silahlanma hakisini elindeki bir cisime göndermek kola koka basmaktan daha üst seviye kullanım oluyor. Luffy'de zaten Rayleigh gibi hakiyi direk iç organlara göndermeyi amaçlıyor. Hyogoro boynundaki kelepçe çıkarıldığı zaman "bu benim sana öğretmek istediğimden daha üst düzey kullanım." diye Luffy'yi övüyor.
 
Ashura, Haki'nin ve özellikle de Kral Haki'nin tanımına tamamen uyuyor. Buradan çıkacak bir bağıntının sırıtmasına mümkünat yok.

Haki'nin tanımı: Haki, kullanıcının kendi ruhsal enerjisini çeşitli amaçlarla kullanmasını sağlayan gizemli bir güçtür.
 
Evet bir Yonkou Sağ Kolunun diger sağ kollarla savaşmış olması ihtimali çok düşük. Hele ki Peros'un bir çoğunu tanıdığı ortamda kaç kere savaştıklarının belirtildiği ortamda Katakuri hiçbir sağ kol ya da Komutan seviyesi adamla savasmamıştır.:D

Allah kimseye Kata haterlığı vermesin.
Nerede yazıyordu bu merak ettim. Hiç dikkatimi çekmedi. Ayrıca savaşmış olsunlar kaidodan tek yiyen luffy katakuriyi yenen luffy , aynı luffy aynı form ile doflamingoyu 2vs1 alıyordu. Ve aynı dof amirali tek indirme konusunda güvenmiyordu kendine.

He sağkol ile savaşmış olabilir ama sonuca varmadığı kesin. Ayrıca yenilmek zayıflık demek değil kaido en büyük örnek.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 16)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık