Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1015: Zincirler

Bölüm nasıldı?

  • Istediğim gibi

    Kullanılan: 252 75.2%
  • Normal bölüm

    Kullanılan: 63 18.8%
  • Beğenmedim

    Kullanılan: 20 6.0%

  • Kullanılan toplam oy
    335
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Acenin gelişimi ile bence jimbeininki bir değildi. ACE daha sağlam adımlar attı. He bence Ace iyi bir yonko 4. Adamı seviyesinde. Peros,who falan dengidir. Jimbei tahminimce bu seviyeye 2 senelik ara ve wanoda kapatır birazda üstüne çıkar. Dof ve ace-peros arası bir yere oturur. 750 mlik bir korsan seviyesi gibi birşey olur
Arkadaşlar bu adam Shikibukaidir. Aralarında fark tabi olacaktır ama ünvanı bellidir.
Moria bile zamanında Kaidonun karşısına çıkabilecek kadar güçlüdür. Cimbeyi küçümsemeyin.
Bir arc önce elleri ile Yonkou kılıcı durdurabilmiştir.
 
Nihayet bazı gelişmelerin yaşandığı bir bölüm okuduk. Oda'nın klasik şablonundaki aşamalardan birine geçiş yaptığımızı iyiden iyiye hissettiğimiz bir bölüm oldu.


–Momo'nun duyduğu sesle ilgili olarak daha mitolojik bir şeyler düşünmüştüm. Wano'yu açmanın mitik tarafıyla alakalı şeyler. Ancak bunların hiçbirisi değilmiş, bizim hasırşapkaymış. Üstelik görünen o ki sadece Momo'ya değil diğer insanlara da duyurmuş sesini. Muhtemelen şu her şeyin sesini duymakla alakalı bir şeyler. Henüz bu gücün doğası açıklanmadığı için sadece bu güç bir çeşit telefon mu yoksa başka özelliklere de sahip mi kral haki gibi? Bilmiyoruz. Ancak burada kral haki konusu üstünde durmak istiyorum, kral haki'nin temeli insanları iraden karşısında çaresiz bırakmak ve hayvanlara hükmetmekti. Tabi bu seri shounen olduğu ve bunlar salt güç anlamında pek işlevsel olmadığı için saldırıya eklenebilme konusu da eklendi ileride. Her şeyin sesini duymakla ilgili başka bir eklenti gelir mi diye merak ettim bu bölüm. Zira eğer kral hakinin başka bir kullanım alanı yoksa meyve uyandırmaktan başka bir power up seçeneği de kalmış değil. Peki ne olabilir? Aslında Luffy'nin herkesle konuşabilmesi aklıma şöyle bir ihtimali getirmesi açısından ufuk açtı, insanların desteğini kazanmak ve bu sayede her şeyde bulunan hakiyi kendine çekmek... Oda'nın esinlendiği Dragonball'da da vardı buna benzer bir şey. Ama üstünde daha fazla düşünmek gerekiyor.


–Sanji konusunda nihayetinde bir gelişme oldu. Sanji'nin girişi olsun, onun Marco'yu etkilemesi olsun hoş şeylerdi. Spoiler yorumlarında dikkat çektiğim meseleye burada da dikkat çekeyim, artık bizim tayfanın da yükselme zamanı yavaştan geldi. Şimdiye kadar tayfanın ün kısmını Luffy oluşturuyordu hep. Ama artık bu aşama tayfa üyelerinin de özel olarak parlayacakları bir aşama. Bu görünen şey de bunun ilk adımlarından birisiydi. Genel olarak Sanji'nin hep bir mucize gerçekleşiyor denmesine takılınmış, ama şimdiye kadar her seferinde büyük işler yapabilen kaptanına ettiği güven cümlesinde anormal bir durum yok bence.


– Quenn'in Judge ile yaşadığı geçmiş merak konusu. Muhtemelen bir zamanlar birlikte çalılan ama yolları ayrılan kişiler olarak işlenecekler. Ama buradan nasıl bir sonuç çıkacak? Bir intikam sebebi mi? Onun da ötesinde bir şey mi? Dikkat edilmesi gereken nokta Quenn vücudu mutasyona uğratan virüs hazırlayabilen birisi. Germa 66'nın olayı da mutasyonlardı. Her ne kadar Sanji'nin mutasyonu annesi tarafından engellenmiş olsa da bunun nihai bir engel olmadığına, Sanji'nin genetik mutasyonu gerçekleştirebileceğine dair görüşü olanlar da mevcuttu. Ben 2. Görüşe daha yakınım. Çünkü monster trio içibde bence teknikleri geliştirilmeye en az müsait olanı Sanji. Şimdi diyeceksiniz e haki? E Garp? Elbette öyle ama Oda tekme odaklı oluşturduğu karakteri kendi serisi içindeki sıradanlaşan bir şeyi ekleyerek güçlendirmesini fazla basit ve sade olacak şekilde yapmaz, yani brn öyle düşünüyordum ki suit bunun ilk örneğiydi. Genetik uyanış 2 olabilir. Konuyu nereye getireceğimi anlamışsınızdır. Quenn dolaylı olarak rol oynar belki burada.


–Sanırım Zoro vs King kesinleşti. Esasında bilen bilir ben başta King vs Zoro ya da Sanji vs Quenn'e pek ihtimal vermezdim. Zira Luffy'nin bunların liderini tek alamayacağını düşündüğümden mütevellit bunların eşleşmelerinin 2'ye 1 falan olabileceğini düşünürdüm. Ama Kaido meselesi farklı yöne kayınca görüşüm değişti. Bu ikisi klişe trio rakiplerinin özelliklerini barındırmakta. İkisinin pek anlaşamaması, King'in kılıç ustası olması falan. Zoro iyileşemez diyenler bir yana iyileşir diyenler bir yanaydı. Ama Sanji'nin iyileştir şunu, iyileşirse 10 adam eder demesi ve Zoro'nun da hayır 2.000 demesi bunun olabileceğine işaret. Bence süt içerek dişin geri çıktığı seride(diş de bir kemiktir, kemikler kırılmış ya) çok da şaapmayın bunları :D. Peki Marco'ya ne olacak? Şimdi ne dersek diyelim kendi hikayemizi yazmış oluruz. Bir şey diyemem. Ama Oda çok isterse devreden çıkarabilir. Hatta Zoro tam iyileşmezse biraz hırpalanmış King dövüşü dengeler.


2.000 konusunun tekrar gündeme gelmesi ilginç. Ben başta basit bir sidik yarışı diye düşündüm. Hala öyle. Ama ikinci kez tekrarı sidik yarışının ötesinde mesaj ihtiva ediyor olabilir mi? Hmmmm


Law ve Kid Big Mom ile dövüşecek. Sanıyorum Oda hikayeyi toparlamak adına hızlı bir yol tasarladı. Hem bu sayede bir yonkou aradan çıkacak, hem bu 2 önemli supernova bir işler yapmış olacak hem de Luffy bu ikisine üstünlüğünü dolaylı yoldan kanıtlamış olacak, bir supernova mücadelesi okumayacağız yani ek olarak. Law ve Kid'in Luffy'nin rakibi olmalarıyla alakalı bir plot mevcuttu. Ama görünen o ki Luffy bu ikisini geçtiği noktaya geldi. Yani rekabet konusu illa tayfa eşleşmesi ve dövüş değil Luffy'nin işine baktığı ama daha iyi şeylet başardığı şeklinde "barışçıl biçimde" oldu. Biz ihanet olur, bunlarla düşman olur diye beklerken tam tersine ikisinin de kanı ısınıyor. Aslında ısını-yor demek Law için yetersiz kaldı, çoktan ısındı bile. Kid ise Luffy'nin yaşadığınu duyduğında pis pis sırıttı. Demek ki önceki bölüm ki tepkisi altta kalmamak içinmiş :D. Luffy'nin düşmanları bile dost yapma klişesi. Ama Big Mom'ın olması gerektiği kadar epik olmayan bir yan dövüşle aradan çıkması da garip geliyor biraz. Yonkou bu boru değil. Ben ikisinin ezileceğini düşünmüyorum hele ki Luffy Kaido ile dövüşürken. Ama az önce bahsettiğim sebepten ötürü Dressrossa'daki Sabo Fuji dövüşüne benzer bir yenişememe, farklı şekilde gelişme ihtimali de olabilir.



–Yamato vs Kaido'ya gelelim...... Zaten gerçek anlamda Luffy dövüşünün alışkın olduğumuz klişelerdeki flashback sahnesi ve hatta ana düşmanın herkesi yok edicim'e bağlamadan başlamayacağını biliyorduk. Bunun olması için en önemli ve gerekli olan şey baba ve kızın karşılaşmasıydı. Dram sever bir yazar olan Oda böyle fırsatı kaçırmazdı zaten. Muhtemelen birkaç duygusal diyalog, itişme ve ardından flashback.... Ama buradaki asıl sorun Yamato ne yapabilir? Gerçekten Kaido'nın can barını indirebilir mi?


Ben Yamato'nun o kadar ciddi etki bırakabileceğini zannetmiyorum. Yamato tayfaya gelecekse Sanji'den(bazı şeyler değişmez) güçsüzdür. Eğer gelmeyecekse de en fazla yc1 kadar olabileceğini düşünüyorum. Yc1 Luffy ve Kaido'nun mücadelesini de gördük. Yani o çatı 5'lisinin etkisinden çok daha azını verecektir Yamato. Peki o zaman Kaido'yı nasıl tutacak? Kaido çok acımasız birisi olsa da Yamato hala onun kızı. Hatta Wano'nun başına geçirecekti kendisini. Yani bir kızı olmasından kaynaklı kredisi olabilir. Tıpkı Quenn'in Chopper'a yaptığı gibi hadi oynayalım kızım benim kanımdansın bakalım test edelim demeye getirebilir. Bu da Luffy'nin toparlanıp tekrar karşısına çıkması için yeterli boşluğu yaratır bence.


–Luffy nasıl toparlanır? Bilemiyorum ama o tekrar düştüğü sahne offscreen geçildi. Bizim bilmediğimiz bazı şeyler olabilir bu husus hakkında.


–Kinemon... Luffy bitkisel hayata geçerken senin zor da olsa kalkabilmen mantıklı değildi ama Oda sahneyi uzatmak istemiş işte.
 
Zoro'nun 2 yonkounun ortak saldırısını karşılayıp, birini kestiği yerde King-Queen birlikte gelse ikisini de yense mantığa sığar gibi.
Buna katılmıyorum ben. Zoronun yonkoulara karşı bu kadar da olsa durabilmesi çok ciddi bir şey ama bence bunu beklemeyen yoktu içimizde. Yonkou saldırısına dayanıp zarar verebilen biri illa komutan üstü diye düşünmemek lazım. Bir komutan da böyle bir şeyi rahatlıkla yapabilir çünkü. Mesela Cracker Kaidoya çizik atsa ya da bisküvileriyle saldırıları karşılasa bana hiç şaşırtıcı gelmez. Komutanlara karşı şansı varmış dedirtir elbet ama illa onlara karşı rahat kazanır anlamına gelmez, gelmemeli.
Hatta Zoroyu geçin Luffy bile komutanları çantada keklik görecek bir durumda değil henüz.
 
Arkadaşlar bu adam Shikibukaidir. Aralarında fark tabi olacaktır ama ünvanı bellidir.
Moria bile zamanında Kaidonun karşısına çıkabilecek kadar güçlüdür. Cimbeyi küçümsemeyin.
Bir arc önce elleri ile Yonkou kılıcı durdurabilmiştir.
İyide karşısına çıkmak güç göstergesi değil ki. Luffy 3 amiral karşısına çıkmıştı.
Jimbei güçlü bir karakter. Fakat commanderlarda. Aşağı kalır adamlar değil.
Shichi seviyesinin Dof bana göre 2. Adamıdır Mihawktan sonra.(Wewili katmiyorum) Ama o bile tam commander eder mi(bence eder) kestirmek zor
 
Law'ın 1 saat ittifalık kuralım demesi, Pasificta karşısında ki dövüşlerini hatırlaması sorulan sorular cevap mıydı? Bölümde böyle bir şey yoktu da. ?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık